Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Nu putem să ţinem ritmul unei echipe de talia Oradiei sau a celor din Top 6 de anul trecut”

Andreea Vlase, Mara Mihăilescu

Andreea Vlase, Mara Mihăilescu
14.12.2018

Dinamo Știința București a suferit a 10-a înfrângere în prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 77-91 acasă cu CSM CSU Oradea. Antrenorul bucureștenilor, Tudor Costescu, a vorbit din nou despre situația neplăcută în care se află echipa sa și este conștient că în acest moment nu se poate pune cu echipele cu pretenții.

„Din păcate, încă o înfrângere evidentă. Suntem într-o situaţie extrem de neplăcută şi din cauza clasamentului şi a disponibilității. Nu putem să ţinem ritmul unei echipe de talia Oradiei sau a celor din Top 6 de anul trecut, nici măcar pe alocuri, iar orice meci parcă are un final dinainte stabilit. Dorinţa mea e mare, dar trebuie să fim obiectivi şi să ne raportăm la realităţile echipei”, a declarat Tudor Costescu la conferința de presă de după meci.

Clubul bucureștean are probleme de efectiv, dar nu poate schimba rapid, din mers, ca alte echipe care își permit acest lucru.  

„Da, dacă ne uităm în istorie, unii dintre noi, chiar şi eu când antrenam la alte echipe, aveam avantajul de a putea să decidem repede şi să luăm urgent măsuri pentru redresarea situaţiei. Din păcate nu suntem în această poziţie şi, aşa cum am mai declarat şi după cum şi lumea ştie, suntem la început de drum cu acest proiect şi nu ne putem permite să facem schimbări sau să aducem jucători în plus atunci când ne dorim sau când e neapărată nevoie şi trebuie să trăim aşa”, a mai spus antrenorul lui Dinamo Știința.

Tudor Costescu a fost întrebat despre adaptarea lui Willie Kemp

„Nu se poate vorbi nici de adaptare nici de neadaptare, atâta timp cât avem 3-4 jucători care joacă peste 30 de minute. E foarte greu de apreciat în mod real efortul lui. Desigur că a venit cu un suflu bun, dar să ne gândim cum ar fi fost fără el pe teren sau dacâ nu am fi putut măcar pe el să îl aducem. Din păcate nu cred că se poate exprima la adevărata lui valoare şi cred că e frustrant şi pentru el. Pentru noi nu pot să spun că aşteptările erau altele în condiţiile astea. E cel mai nou venit jucător în angrenajul nostru, dar din păcate nu poate avea resurse să ne ridice şi realizăm că într-un asemenea meci se înscrie în linia echipei. E foarte greu să joci conducător de joc 30 şi ceva de minute în faţa unor aversari ca Oradea”, a adăugat Tudor Costescu.

În final, acesta a fost întrebat și cum îi simte pe jucători la antrenament?

„Nu pot să răspund la întrebarea asta. Dacă am 7 sau 8 tot timpul la antrenament, nu am ce să simt”, a concluzionat antrenorul lui Dinamo Știința.

Pentru formația din capitală urmează o deplasare la Cluj-Napoca în următoarea etapă. În ultimele trei runde din prima fază a campionatului, alb-roșii vor juca pe propriul teren cu BCM U FC Argeș Pitești, SCM Timișoara și Steaua București.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!