Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Prima parte a sezonului a fost, așa cum se vede, destul de dificilă”

Tudor Costescu: „Prima parte a sezonului a fost, așa cum se vede, destul de dificilă”

Rapid București stă în cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, giuleștenii urmând să-și facă debutul în 2023 cu o deplasare la Miercurea Ciuc la finalul acestei săptămâni.

Tudor Costescu a vorbit într-un interviu pentru pagina de Facebook a rapidiștilor despre parcursul de până acum al echipei, antrenorul fiind de părere că s-a trecut peste o perioadă mai dificilă:

„Prima parte a sezonului a fost, așa cum se vede, destul de dificilă cu multe provocări, peste care cred că am reușit să trecem în acest moment. Începe anul 2023, noi anul competițional l-am început de ceva timp și cred că am făcut-o destul de bine.”

Întrebat dacă începe să se gândească încet și la faza următoare, Costescu a pus accent pe luarea fiecărui meci în parte:

„Nu ne gândim încă. Probabil că vor fi meciuri mai echilibrate, dar în ceea ce ne privește, suntem foarte concentrați pe următorul adversar. Noi întotdeauna ne pregătim în aceste săptămâni competiționale doar pentru următorul adversar, fără să ne gândim la ce fac alți competitori sau echipe din cealaltă grupă. Ne interesează în mod special să evoluăm cât de bine putem în meciul următor.”

„Avem talentul să inventăm și să folosim metode și sisteme absolut inedite”

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre starea lotului:

„Se pare că am ajuns la un moment de echilibru atât în ceea ce privește numărul jucătorilor, situația accidentărilor și a prezențelor la antrenamente. Am adus doi jucători străini noi pe parcurs și cred că în momentul acesta sunt aproape de a se integra. Suntem bucuroși, pentru că probabil în partea a doua a sezonului vom avea mai multă rutină și mai multe antrenamente în picioare împreună.”

Tudor Costescu a făcut referire și la Cupa României, competiție în care primul tur a ajuns la final în urma turneului restant de la Constanța în ultimele zile ale anului calendaristic precedent:

„Avem talentul să inventăm și să folosim metode și sisteme absolut inedite. Cupa României a fost întotdeauna competiția surprizelor, dar modul în care s-a desfășurat ultimul turneu nu este unul care să mi se pară normal. Totuși așa a fost decis, n-a depins de mine. Cele două care au jucat ultimul meci s-au calificat împreună. Cred că acest lucru nu s-ar fi întâmplat cu atâta lejeritate dacă toate meciurile s-ar fi jucat în ultimul timp. E o opinie personală. Pe noi nu ne interesează alte competitoare, așa cum am zis, ci doar adversarul direct în urma tragerii la sorți.

Este un mare ghinion pentru noi în Cupa României, ne va costa această accidentare (n.r. a lui Marcu Badiu), dar cred că jucătorii tineri pe care îi avem o să poată face față cu succes și o să ne sprijine prin efortul lor în competiție.”

Rapid București ocupă prima poziție în Conferința A a Ligii Naționale, având un meci în plus față de U-BT Cluj și este calificată în Final 8-ul Cupei României.

Giuleștenii revin pe teren cu ocazia etapei a 14-a a campionatului, într-o deplasare la Miercurea Ciuc pe 8 ianuarie, de la ora 17.00.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!