Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: "Se pare că ar trebui să jucăm toate meciurile în deplasare"

totalbaschet.ro, Ioana Ardereanu

totalbaschet.ro, Ioana Ardereanu
25.03.2012


Foto: Mihai Neacşu

BCM U Piteşti mai speră la playoff după victoria de la Târgu Jiu. Deţinătoarea Cupei României s-a impus cu scorul de 86-81, iar în cazul unei egalităţi în clasament argeşenii au câştig de cauză. Însă pentru a-şi atinge obiectivul piteştenii au nevoie neaparată de victorie la Mediaş în timp ce Energia Rovinari trebuie să piardă la Oradea şi cu Mureş.

La finalul confruntării Tudor Costescu spune că este mulţumit de această victorie adăugând faptul că echipa sa ar fi trebuit să joace toate meciurile în deplasare. Tehnicianul piteştean este de părere că lupta pentru playoff se va încheia doar în ultima etapă a sezonului regulat.

Cum s-a desfăşurat meciul de la Târgu Jiu ?

Ca și toate meciurile din acest sfârșit de campionat: un joc cu multă miză și luptă deosebită. Se pare că ar trebui să jucăm toate meciurile în deplasare. Am jucat împotriva unei echipe cu un moral deosebit după victoriile din ultima perioadă, o formaţie cu valori individuale deosebite, însă se pare că în această seară am fost mai pregătiţi.

Mai are Energia şanse la playoff ?

Eu nu ştiu despre Energia, eu mă gândesc la mine. Ţinând cont de concurenţa dintre Sibiu şi noi, şansele teoretice, cele mai mari, le are Energia. Nu ştiu ce să spun, se pare că în ultima etapă se va decide totul respectiv ultima echipă clasată în playoff.

Această înfângere obiligă Energia să învingă la Târgu Mureş sau Oradea pentru a fi sigur de prezenţa în playoff ...

E adevărat, acest lucru am şi urmărit. Mă bucur că s-a terminat meciul la o diferenţă mai mare decât am pierdut meciul. Am avut în gând acest lucru pentru că o simplă victorie nu mă mulţumea. Mă bucur că a ieşit aşa.

2 comentarii la aceasta stire:
  • doarbaschet :

    sanse
    De ce ne-a fost frica n-am scapat. Nikolic nu a putut contracara jocul Pitestiului care se bazeaza doar pe aruncarile de trei si pe Kinloch sub panou. Ei au avut aproape acelasi numar de aruncari de trei ca si de doua. Au marcat 36 de puncte din afara semicercului , 20 de la libere si 30 din interior , din care 26 de sub panou. Nu vreau sa diminuez meritele invingatorilor , dar Energia s-a batut singura ( in primul rand lasandu-l pe Popescu sa arunce de atatea ori liber- a avut cel putin patru reusite in ultima secunda de atac). In ce priveste sansele la play off, Energia nu trebuie sa castige cu Oradea sau Mures decat daca , atat Sibiu (la CSM Bucuresti si cu U Cluj ), cat si Pitesti ( cu Iasi si la Medias ) castiga ambele meciuri. Daca cele doua castiga doar un meci , iar Energia invinge la Iasi , gorjenii sunt in play off, ceea ce merita . Sper sa se rezolve problemele cu banii.

    cu 12 ani în urmă (25.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @doarbaschet
    Intotdeauna am apreciat ce ai postat. Banuiesc ca esti ca si mine, gorjean ( banuiesc). Dar cu salariile neplatite de trei luni, ce autoritate mai are antrenorul in fata jucatorilor ? Majoritatea jucatorilor de aici isi castiga existenta. Nikolic avertizeaza ca este posibil ca unii jucatori sa nu faca deplasarea la Oradea, sub rezerva achitarii restantelor. Si daca restantele nu se achita si nu fac deplasarea nici la Iasi ? Treaba cu salariile s-a stricat rau cat presedinte al clubului a fost dl. de la handbal, care, bineinteles , atras pe ,,turta lui''. Eu sunt sceptic ca cei responsabili vor face ceva de urgenta, ma doare, dar asta e la noi... Pacat ca ne batem joc de baietii astia, care chiar pun suflet la echipa ( poate ceva mai putin azi, din motivele de mai sus), pacat de publicul care umple sala la fiecare meci. Felicitari Pitesti, astazi ati fost mai buni!

    cu 12 ani în urmă (25.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!