Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu şi Octavian Popa Calotă, amintiri despre finala câştigată în 2012 cu BCM U Piteşti

Tudor Costescu şi Octavian Popa Calotă, amintiri despre finala câştigată în 2012 cu BCM U Piteşti

Octavian Popa Calotă şi Tudor Costescu au fost invitaţii ultimului interviu baschet.ro. Cei doi au amintit şi de turneul final din 2012, când BCM U Piteşti a pornit cu a patra şansă, dar a reuşit să câştige trofeul Cupei României.

Atunci Piteştiul a învins CSM Bucureşti în semifinale, scor 78-71, după ce au revenit de la un deficit de mai bine de 14 puncte. Argeşenii au câştigat atunci ultimul sfert cu 29-11. Şi în finală argeşenii au învins SCM Timişoara din postura de outsider. Atunci bănăţenii au condus la pauză cu şapte puncte, dar Piteştiul a revenit şi a câştigat ambele sferturi din a doua repriză cu 27-19 şi 28-16. Scor final 91-78 şi argeşenii au reuşit să câştige Cupa României.

Între cei doi invitaţi ai site-ului nostru a avut loc şi o discuţie amicală pe marginea acestui subiect:

"Octavian Popa Calotă: Am plecat cu ultima şansă, ştiu că în ambele meciuri am fost conduşi destul de bine. Îmi aduc amnte când am luat o decizie pe la jumătatea meciului cu CSM Bucureşti, când am zis „gata, până aici, trebuie să înţeleg ceva” fiindcă eram deja conduşi la 20 de puncte. Şi a mers aşa, au început şi băieţii să prindă încredere şi am câştigat.

Tudor Costescu: Dar îţi aduci aminte ce ţi-am zis atunci?

Octavian Popa Calotă: Mi-aduc aminte multe lucruri pe care mi le-ai zis, dar asta exact am uitat.

Tudor Costescu: Jucam atunci semifinala cu CSM Bucureşti, era şi gazda Final 4. Noi eram evident a patra roată la căruţă în asemenea situaţii. Noi eram şi pe locul 8 sau 9 în clasamentul LNBM, nici nu am prins playoff-ul, dar aveam şi atunci băieţi de caracter. Kevin a intrat atunci, înainte de pauză, într-o stare de graţie care îl caracterizează uneori. A dat cel puţin 9 puncte consecutiv, şi de la –15 ne-am apropiat foarte tare de ei, poate chiar i-am egalat. Şi atunci au cerut time-out şi i-am spus că a făcut bine, dar să nu mai arunce. El era foarte contrariat, „acum, când ne-am apropiat vrei să nu mai arunc?” Atunci am încercat să îl calmez şi să îi spun „cât mai vrei să dai? 8 din 8 de 3 puncte? Hai să jucăm pentru echipă!” A fost extraordinar de mirat, dar a avut un aport deosebit la acel turneu. Îmi aduc aminte clar momentul acela. După aceea am jucat finala cu Timişoara, era o echipă extrem de puternică, favorită certă în duelul cu noi. Dar aveam jucători de valoare, foarte buni. Şi în finală am reuşit să recuperăm o diferenţă de scor importantă şi să câştigăm turneul.

Octavian Popa Calotă: Ţin minte ceva haios, când l-ai introdus pe Geo (n.r. Georgian Păun) în finală, noi deja câştigasem meciul şi el încă se mai apără."

Kevin Calotă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Piteştiului în acel Final 4. El a marcat 20 de puncte în semifinala cu CSM Bucureşti şi 16 puncte cu 6 pase decisive în finala contra Timişoarei.

Costescu şi Popa Calotă aveau să lucreze din nou la Timişoara, acolo unde au fost protagoniştii unui alt meci memorabil, câştigat alb-violeţi după trei reprize de prelungiri, în faţa celor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook BCM U Piteşti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!