Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Sibienii, din ce înțeleg, știu că vor juca deja semifinala”

Tudor Costescu: „Sibienii, din ce înțeleg, știu că vor juca deja semifinala”

BCM U Pitești debutează astăzi în playoff-ul LNBM, pe terenul celor de la BC CSU Sibiu. Argeșenii vor evolua în primele două meciuri ale seriei în Sala Transilvania, urmând ca un eventual meci trei să se joace în Trivale.

Înainte de startul acestei serii, Tudor Costescu s-a arătat deranjat de faptul că CSU Sibiu a depus o cerere să găzduiască meciuri-pilot cu spectatori la sfârșitul lunii mai, când ar trebui să se joace semifinalele Ligii Naționale.

„Sunt puțin surprins înaintea primului meci. Consider că adversarii noștri ar fi putut fi puțin mai diplomați. Înainte de această serie, eram convinși că avem șansele noastre, evident. Dar ei, din ce înțeleg, știu că vor juca semifinala deja. Poate era mai potrivit să ne lase să trăim cu impresia că avem o șansă. Așa, suntem percepuți ca turiști în Sibiu, având în vedere că învingătoarea seriei este decisă.

Au o echipă extraordinar de valoroasă, completă, care domină Liga Națională la mai multe capitole statistice, atletică. Ne-au învins de două ori în acest sezon. Prin urmare, poziția lor e una justificată. Rămâne să vedem ce ne rezervă zilele de luni și miercuri”, a spus Costescu.

Duelul dintre CSU Sibiu și BCM U Pitești se joacă astăzi, 17 mai, de la ora 18:00 și va fi transmis pe Digi Sport 3, Look Sport 2 și FRB Tv.

*foto: facebook BC CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Costescu
    Nu sunt unul dintre fanii antrenorului Costești dar aici are dreptate. Solicitările Sibiului și Clujului par o desconsiderare a adversarilor. Poate ar fi fost mai bine sa nu facă publice respectivele solicitări.
    Sunt convins ca și celelalte echipe ar fi dispuse sa organizeze astfel de meciuri dar situația e puțin diferita fata de ce s-a anunțat în București. Când permiți spectatori în tribuna la un spectacol cultural e diferit fata de solicitarea celor 2 cluburi. Prezenta spectatorilor la Cluj și lipsa Cestora la Voluntari sau Craiova implica un mare avantaj pt Cluj, ceea ce ar putea influenta decisiv soarta semifinalei. Ori beneficiază toate echipele de aceasta excepție, ori niciuna. Nu are importanta aici cine a fost primul cu solicitarea, important e ca toate cluburile sa beneficieze de aceleași prevederi. A cerut Clujul și a primit acceptul, atunci trebuie sa primească sa adversara sa dreptul respectiv și e decizia lor dacă vor sa participe sau nu la aceste meciuri-pilot. Idem in cazul Sibiului.

    cu 2 ani în urmă (17.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      sunt un pic nedumerit
      de pasajul următor : - Prezenta spectatorilor la Cluj și lipsa acestora la Voluntari sau Craiova implica un MARE AVANTAJ pt Cluj, ceea ce ar putea influenta decisiv soarta semifinalei.
      De aici să înțeleg că daca la Voluntari vin 50-100 de spectatori ( presupunem în condiții normale) , tot atîția să fie și la Cluj, Sibiu, Oradea ? Bună idee. Să limităm prezența spectatorilor după numărul cel mai mic. Altfel ar fi discriminare (că tot e la modă utilizarea noțiunii) sau avantajarea echipei cu mai mulți susținători ?
      Pur les connaisseurs : 25% din capacitatea Polivalentei din Cluj ar fi cam 2500 de spectatori. Din ce știu, aceasta este media de spectatori la meciurile U-BT din Campionat . Dar fiind discriminare sau avantajare să fie primiți doar 100 ( sau cîți or merge la Voluntari ). Logic și corect, nu ? Sau condițiile diferă în funcție de pandemii ?!
      În altă ordine de idei, la viteza cu care se dau/obțin aprobări, pentru a nu fi deranjat dl. Costescu și cererea să fie depusă doar la aflarea rezultatului, ar însemna ca semifinalele să se joace colo prin septembrie. ( am exagerat puțin ca să priceapă și iapa, nu numai șaua ). Cel mai recent exemplu : Electric Castle doar la anul, cu regulile de acum !

      cu 2 ani în urmă (17.05.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Re:
    Cine i-a oprit pe alții sa facă astfel de cereri?
    In plus, distanta ca orizont de timp între certitudinea calificării în semifinala și ziua semifinalei este mult prea mic pt a mai obține astfel de acorduri și a putea organiza respectivele meciuri în condițiile deosebite.
    Dacă nu ma insel, în comunicatul Sibiului se specifica și ceva de genul "in ziua de 31 când ar trebui sa se joace semifinala".
    Deci dl Costescu a interpretat totul în stilul dansului propriu, penibil ca întotdeauna.

    cu 2 ani în urmă (17.05.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Daca nu ar fi avut conducerea noastra aceasta initiativa, cu siguranta si-ar fi luat tigle in cap de la suporterii sibieni care cu siguranta. Cumva e mai bine sa ai acceptul autoritatilor sa joci cu public, iar nemultumiti ar fi existat indiferent de situatie.

    cu 2 ani în urmă (17.05.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    ”Desconsiderarea adversarilor”
    @jordan23 nu sunt de acord cu tine. Eu merg pe ce zice @uplifter, și anume că ”distanta ca orizont de timp între certitudinea calificării în semifinala și ziua semifinalei este mult prea mic pt a mai obține astfel de acorduri”.

    Și în continuare nu-s de acord cu tine. Are importanță cine a venit cu solicitarea, pentru că solicitarea se face și în funcție de condițiile particulare din localitatea respectivă. Plus că-i așa, un pic aiurea să spui că trebuie să primească toți un drept în situația în care n-au depus niciun efort... să ceară și Voluntari și Craiova și oricine mai vrea... să muncească toată lumea pentru chestia asta.

    E profund incorect să profite toată lumea de potențialul rezultat al eforturilor celor de la Cluj, Sibiu și a celor care ar mai efectua demersuri în sensul ăsta.

    cu 2 ani în urmă (17.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Continuare
      Chiar și cu riscul de a supara voi continua.
      @hunter - "E profund incorect să profite toată lumea de potențialul rezultat al eforturilor celor de la Cluj, Sibiu și a celor care ar mai efectua demersuri în sensul ăsta.". Care efort? Scrierea unui memoriu e un efort asa mare?
      @TitiAcs -unde am menționat eu un număr egal de spectatori? Am spus doar ca dacă un club primește dreptul de a organiza meciuri-pilot, atunci și clubul advers trebuie sa primească acest drept. Aici nu e vorba de nr de spectatori pt ca e proporțional cu capacitatea sălii.
      Oricum discuțiile nu-si au rostul pt ca 100% nu vor exista meciuri-pilot la baschet în acest play-off. Dovada e decizia ministrului care a anunțat ca singurul meci cu public va fi finala Cupei României (un meci pe teren neutru pt cele 2 echipe).

      În plus se pare ca primul pas greșit l-a făcut Sibiul. E 0-1 și se joaca

      cu 2 ani în urmă (18.05.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    costescu
    dupa mine e doar o furtuna intr-un pahar cu apa, cauta un nou mod de a-si motiva jucatorii si suporterii; nu ma surprinde deloc comentariul lui... as fi fost cu adevarat surpins daca s-ar fi plans de fapul ca trebuie sa joace primele 2 jocuri in deplasare.. dar stiind cu cine avem de-a face, nu e cazul.

    cu 2 ani în urmă (17.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      Costescu
      Din nou acest dorel al baschetului romanesc cauta scuze pentru frustrarile personale si lipsa lui de viziune in ale antrenoratului..... Doar un felcer de minge poate sa se supere pe un jucator ca a indraznit sa se accidenteze fara acordul lui in persoana..... LoL adica Lucifer our Lord.....lol....

      cu 2 ani în urmă (17.05.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!