Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tunisia - Dragan Petricevic a devenit campion

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.04.2012

Dragan Petricevic a completat un sezon de vis. Tehnicianul bosniac ce a activat în baschetul românesc în ultimul deceniu și jumătate, a condus pe Etoile du Sahel spre cucerirea celui de-al doilea titlu național al Tunisiei consecutiv.

În Meciul 2 al finalei, disputată împotriva echipei Stade Nabeulien, formația lui Petricevic s-a impus cu scorul de 75-57. Confruntarea a avut loc în această seară (sâmbătă, 21.04).

În prima partidă, disputată în urmă cu o săptămână, Etoile du Sahel a triumfat cu scorul de 70-67.

Așadar, ultimul act se încheie cu scorul general de 2-0. Petricevic cucerește titlul de campion al Tunisiei în premieră. Această performanță a fost obținută în urmă cu un an de către Predrag Badnjarevic, actualul antrenor al lui BC Timișoara.

În luna decembrie a anului 2011, Dragan Petricevic a câștigat Liga Campionilor Africii la baschet masculin. Etoile du Sahel a oprit hegemonia angolezilor de la Primero de Agosto pentru a se încununa pentru prima dată campioană a Africii. A fost primul trofeu de acest gen pentru baschetul din Tunisia.

De notat că Tunisia, în calitate de campioană a Africii, titlu cucerit în vara anului precedent, este calificată la Jocurile Olimpice de la Londra. De altfel acesta este motivul pentru care federația de specialitate din această țară a decis să scurteze playoff-ul. Finala ar fi trebuit să se desfășoare după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Petricevic are un prim sezon excelent în Africa: titlul continental completat de cel național al Tunisiei. Sezonul competițional nu s-a încheiat în aceată țară întrucât mai este un trofeu în joc: cupa națională.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!