Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tyler Morris: "Îmi va lipsi să fiu pe parchet. Probabil mai tare decât orice"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.11.2012

Foto: Andor Marton

Veste tristă pentru "U" Mobitelco Cluj-Napoca. Tyler Morris este nevoit să se retragă din activitatea baschetbalistică datorită unei noi accidentări suferite la genunchi. Trei medici i-au recomandat sportivului american să îşi oprească activitatea baschetbalistică pentru a putea trăi o viaţă normală.

Morris a participat la conferinţa de presă din această dimineaţă şi a explicat motivele pentru care nu mai poate continua. Cu regret, americanul a rostit ultimul său discurs în calitate de baschetbalist,

Datorită complicaţiilor apărute la genunchiul meu am decis să mă retrag din baschet. Doresc să fac câteva lămuriri cu privire la situaţia actuală. Din păcate este vorba de o nouă accidentare care nu are nicio legătură cu cea de anul trecut. Nimeni, nici eu, nici clubul, nu a ştiut de această accidentare. Nu are nicio legătură cu operaţia de la ligamentele încrucişate, ci mai mult cu numeroasele intervenţii chirurgicale pe care le-am avut în ultimii ani. Cartilagiul genunchiului nu este refăcut. Am suferit mai multe intervenţii pentru reconstrucţia cartilajului şi a ligamentelor, iar trei doctori diferiţi, doi din SUA şi unul din România mi-au recomandat să nu mai practic baschetul la acest nivel. Dacă aş evolua în continuare atunci mi-aş pune în pericol sănătatea în viitor, şansa de a fi un om normal care să poată susţine activităţi fizice. Atât antrenorul cât şi Mircea (nr. Cristescu) m-au înţeles, m-au susţinut şi amândoi ştiu că pentru noi este o situaţie foarte complicată. E foarte greu pentru mine să accept situaţia. Mircea mă înţelege cel mai bine, atât eu, cât şi el am trecut prin asemenea accidentări. Nu are nicio legătură cu intervenţia chirurgicală efectuată în România. Doctorii de aici au făcut o treabă bună atât pentru mine, cât şi pentru Steve Ross. Tratamentul a fost foarte bun, iar eu am încercat să dau totul pentru a putea reveni pe teren, dar se pare că nu se poate mai mult.

Îmi va lipsi să fiu din nou pe parchet. Probabil mai tare decât orice altceva din viaţă. O să îmi fie dor să fiu componentul unei echipe, de colegii mei, de persoanele din Cluj care s-au comportat cu mine ca şi cu propria lor familie. Doresc să vă mulţumesc pentru tot, pentru oportunitatea de a evolua aici. Nu ştiu cum voi fi ţinut minte aici în Cluj. Cred că am fost un luptător, că am fost o familie şi nu în ultimul rând că am fost un campion şi sper ca aşa să fiu ţinut minte. Poate dacă mintea mea ar primi un alt corp atunci aş continua să joc. Mintea mea îmi spune că încă pot să o fac, dar cred că e cel mai bine pentru mine să iau o pauză, să îmi odihnesc mintea şi corpul şi să văd ce voi face în viitor.

La rândul său, Niksa Bavcevic spune că nu există cuvinte care să exprime tristeţea acestei situaţii.

Este un mare șoc pentru Tyler, să accepte recomandarea doctorilor, în același timp este o mare surpriză și un șoc şi pentru noi cei din club. Speram că această accidentare se va remedia și ne va putea ajuta în viitor. Am lucrat puțin împreună, la primul meci a avut dureri la genunchi, dar am putut să observ cât de popular este în Cluj, cât de iubit este de fani. Ne va lipsi cu siguranță, ne va lipsi spiritul lui de luptător, determinarea și ambiţia lui. Pot doar să îmi imaginez cum ar fi arătat acum echipa noastră cu Tyler pe teren. Știu că nu sunt cuvinte care să exprime această tristețe și această decizie, de a renunța la carieră la această vârstă. Sper că va rămâne în lumea baschetului.

Preşedintele clujenilor a adăugat că nu uită de aportul lui Morris pentru "U" şi este posibil, în viitorul apropiat, ca acesta să revină în staff-ul formaţiei de pe Someşul Mic.

Am avut douムdiscuții cu Tyler în care am încercat să îi explic cum a fost pentru mine când a trebuit să renunț la carieră și, bineînțeles, am încercat să gândim pozitiv pentru că de aici încolo după asemenea veste este foarte greu să te gândești numai la lucruri pozitive, dar Tyler este un luptător, nu numai în teren, ci și în afara terenului. A dovedit acest lucru și în perioada când a vrut să revină pe teren și cred că o va dovedi în fiecare zi din viața lui pentru că așa este construit. Nu pot decât să îi mulţumesc pentru tot aportul pe care l-a avut în câștigarea campionatului și nu numai. Îi urez multă putere și succes în continuare. O să ne gândim să vedem dacă vom putea să continuăm într-un fel, dar acest lucru rămâne pentru viitor și în funcție de posibilități.

În semn de apreciere pentru întreaga sa muncă, conducerea clubului a decis ca Tyler Morris să fie cel care va oficia primul angajament al partidei de joi seara dintre "U" Mobitelco şi BC Timba Timişoara.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    .
    Mulțumim, Tyler!

    E bine ca ați corectat din greșelile de pe site-l U, dar ați făcut altele, dacă nu e grabă mare va rog corectați articolele, de dragul perfecțiunii

    cu 11 ani în urmă (07.11.2012) Raspunde
  • adi.cojocaru :

    Rectificari
    Am corectat textul. Va multumim.

    cu 11 ani în urmă (07.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!