Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania a câștigat SuperCupa României

Paul Olar

Paul Olar
15.09.2016

Echipele de start

CSM CSU Oradea: Branko Mirkovic, Martin Zeno, Sean Barnette, Titus Nicoară, Sean Denison
U-Banca Transilvania: Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Max Pustozvonov, Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro

După un minut și jumătate de tatonări, Kyndall Dykes scoate un fault și aduce primele două puncte ale încleștării. Combatantele nu se întrec în reușite pe tabela de marcaj, astfel că după șase minute de joc, scorul este 8-6 de partea orădenilor. Clujenii operează modificări și îl introduce, în finalul sfertului întâi, pe Rolland Torok pe teren. Jucătorul originar din Oradea este angajat eficient în două rânduri și marchează pentru 12-16.

Sean Barnette deschide actul secund cu un fault-coș, 18-19. U-BT răspunde prin trei coșuri de la mare distanță, semnate Max Pustozvonov, Nandor Kuti și Aleksandar Rasic, 20-28. Pe fondul unui joc colectiv eficient, orădenii înscriu la rândul lor de la mare distanță și vin la 26-30. Apoi, Barnette egalează la 30, cu o aruncare de la semi-distanță. Situația rămâne strânsă până la pauză, când tabela indica 33-34.

Duelul se reia cu CSM în atac, care punctează graței lui Martin Zeno, 35-34. Zeno este omul reprizei secunde, americanul făcând șah-mat defensiva adversarilor, 44-39. Aleksandar Rasic își scoate colegii din faliment, tot cu o aruncare de la mare distanță, 44-42. Chiar dacă Mihai Silvășan operează numeroase modificări, lucrurile nu merg în direcția bună pentru U-BT. Max Pustozvonov acumulează a patra greșeală personală, fluierată la Sean Barnette, care înscrie cu fault, 50-44. CSM-ul rămâne la conducere în finaul actului trei, 52-49.

U-BT irosește primele două atacuri din sfertul patru pe greșeli individuale copilărești. Tudor Jucan marchează pentru 52-51, iar peste câteva minute același Jucan duce scorul la 52-59. Muhamed Pasalic își pedepsește foștii colegi din spatele arcului de cerc, 55-59. Clujenii izbutesc o combinație spectaculoasă între Filip Adamovic și Aleksandar Rasic, 59-64. Pentru orădeni iese însă la rampă Muhamed Pasalic, care egalează la 64, cu un minut rămas din timpul regulamentar. Spre dezamăgirea public orădean, Rasic își continuă recitalul de trei puncte, 64-67. Pe teren are loc o sarabandă a coșurilor de la mare distanță, întrucât și Branko Mirkovic punctează din spatele liniei de 6.75. Se ajunge pe un ultim atac, recuperat de Ousmane Barro. Senegalezul îi pasează lui Aleksandar Rasic care decide duelul cu o reușită de trei puncte, 67-70.

Aleksandar Rasic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 19 puncte. Filip Adamovic a totalizat 15 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Rolland Torok a pus pe tabelă 11 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

În replică, Branko Mirkovic a ieșit în evidență prin 19 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Sean Barnette a strâns 16 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Martin Zeno s-a remarcat cu 11 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. 

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Undes orădenii care ziceau de Mirkovic ca nu are față de Csm,că nu e bun...Omu cu tupeu,viziune știe meserie.Da nu-l poți compara cu Franklin stiluri diferite,dar țin minte teama foarte mare a lui Will în momentele decisive de a arunca,Mirkovic cu tupeu frate așa trebe.

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016) Raspunde
  • streetball44 :

    Mda
    A fost o supercupa interesanta, insa s-a simtit destul de tare faptul ca a fost primul meci din sezon.
    Roata s-a intors, de aceasta data, in favoarea clujenilor. Asa cum Todic a ratat in primul meci al semifinalei din sezonul trecut acel buzzer beater, mingea cazand de 2 ori pe inel, asa Rasic a inscris din a doua incercare la ultima faza... Si mereu va fi asa.
    Ca de obicei, am urmarit noile achizitii ale lui UBT. In afara de Rasic, cu 19 puncte, venit de pe banca, ceilalti au avut ceva probleme. Vlad cu 0 puncte, Barro cu 4 iar Pustozvonov cu 5. Cel mai probabil este o chestiune de timp si acomodare, va mai dura ceva vreme pana ce jucatorii isi vor da drumul complet la joc si nivelul de omogenitate al echipei va creste si el.

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Felicitari U
    Salutare... Un joc specific de inceput de sezon cu doua echipe cu valori individuale, insa nici una nu a iesit in evidenta ca echipa. Se vede echilibrul la nivelul celor doua echipe, iar U a castigat cu noroc, cum la fel daca CSM ar fi castigat ar fi fost tot din noroc.

    Nu mi-a placut Denison in acest meci, mi s-a parut extrem de nervos si a jucat ciudat, departe de stilul si forma cu care suntem obisnuiti. In schimb mi-a placut Tibarna, bataios, motivat si foarte util atat in atac cat si in aparare. De la clujeni mi-a placut Torok. A jucat impresionant, uneori avand solutii frumoase in fata lui Bogdan si Sean care sunt mult mai inalti ca el. Bravo!

    O decizie ciudata mi s-a parut ca la ultima faza sa nu faultam imediat dupa turnover. Aveam doar 3 greseli de echipa si eram in tranzitie, deci echipa nu era asezata in aparare. Fault si time out. Poate chiar mai puteam faulta odata, ii trimiteam la libere si aveam ultimul atac.

    In fine, felicitari clujenilor pentru victorie, sper sa ne revansam in campionat. Mult succes ambelor echipe in preliminariile FIBA CL!

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Atentie
      Regulamentul s-a schimbat; am vazut la turneele de pregatire dictandu-se rapid antisportiv la tot felul de faulturi in tranzitie; probabil ca a existat o retinere in sensul asta, nestiind ce si cum fluiera arbitrii; pe de alta parte cosul a venit tarziu si norocos mi s-a parut mie, iar Oradea era deja "asezata".

      cu 7 ani în urmă (16.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    corect
    Si mie imi place cum joaca Mirko chiar daca am pierdut pe mana lui ocazia de a castiga partida. A facut un meci solid, cu tupeu si inspirat in multe situatii. Dezamagirea vine de la Denison pe care se pare ca schimbarea regimului alimentar la dat peste cap. A pierdut din forta si nu face fata sub panou. Am fost unul dintre cei care au sustinut revenirea lui dar pana acum pare ca m-am inselat. E primul meci oficial, sezonul abia incepe asa ca sper sa-si revina.

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    victoria
    Joc castigat pe schema: Tyler Morris. Al treilea din finalele U. In rest, echilibru.

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    S-a vazut si in acest meci ca nivelul de cultura si civilizatie al suporterilor clujeni este mai mic sau egal cu IQ- broastelor! Pe de alta parte, pana si Ciulin contribuit cu mai multe puncte decat Vlad Moldoveanu

    cu 7 ani în urmă (16.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      @tsc_1980
      Bati campii, ca de obicei!

      cu 7 ani în urmă (16.09.2016)
    • tsc_1980:

      Air23
      Tu si galeria voastra sunteti penibili! Fufa campionatului!

      cu 7 ani în urmă (16.09.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!