Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania dispută un nou joc pe teren propriu

Paul Olar

Paul Olar
29.01.2016

Sala Sporturilor „Horia Demian” găzduiește un nou meci din Liga Națională de baschet masculin. Gazdele de la U-Banca Transilvania dau piept cu Energia Târgu Jiu, într-un joc ce va demara la ora 17:15, în direct la Digi Sport.

Încleștarea contează la etapa cu numărul XIX, urmând a fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Laurențiu Grigoraș, Ciprian Stoica și Valentin Negrea. Practic, sâmbătă se vor întâlni pe parchetul renumitei arene clujene clocupantele locurilor II, respectiv VIII.

U-BT a bifat, până la ora actuală, 12 victorii și 5 eșecuri, totalizând 29 de puncte. În etapa precedentă, baschetbaliștii lui Marcel Țenter au trecut fără emoții de BC Timișoara. Totuși, jocul combinativ al bănățenilor, cu finalizări de la mare distanță, a surprins defensiva clujeană. Prin urmare, Timișoara și-a adjudecat sfertul inaugural, însă amfitronii s-au revanșat în sferturile următoare.

De partea cealaltă, Energia a contabilizat 26 de puncte, venite din 8 rezultate pozitive și 10 înfrângeri. Gruparea gorjeană își continuă programul infernal, presărat cu partide în FIBA EuroCup. Troupe și compania sunt însă cu moralul ridicat, din moment ce au dat de pământ miercuri cu galonata Le Havre, tocmai în Franța. Elevii lui Hristu Șapera s-au impus cu 79-60, iar Mack a contribuit la succesul colegilor săi cu 29 de puncte.

Lamont Mack este și cel mai bun marcator al Energiei în competiția internă. Americanul are medii de 14.3 puncte, 5.0 recuperări și 0.9 pase decisive. Mack se va duela mâine cu un conațional, în persoana lui Kyndall Dykes. Acesta izbutește statistici de 16.5 puncte, 6.0 recuperări și 2.2 assist-uri.

Aruncând o privire peste istoricul confruntărilor dintre U-BT și Energia, observăm faptul că U pleacă cu șansa întâi. Cu alte cuvinte, din cele 17 meciuri, ardelenii au avut câștig de cauză în 12. Chiar și așa, Energia a obținut victoria în tur, la capătul unui joc ce a nemulțumit profund suporterii transilvăneni.

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!