Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania își adjudecă duelul cu BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
23.12.2014

75-73
  Statistica  

U Banca Transilvania și-a luat adio de la 2014 printr-un rezultat pozitiv. Gruparea pregătită de Marcel Țenter a învins pe BC Mureș, scor 75-73.

Echipele de start

U Banca Transilvania Curtis Millage, Darius Hargrove, Sean Barnette, Mihai Silvășan, Boris Lalovic
BC Mureș Filip Adamovic, Matija Ceskovic, Goran Gajovic, Ivan Ivanovic, Ousmane Barro

Angajamentul este câștigat de către mureșeni, care inaugurează tabela în ultima secundă a atacului grație lui Matija Ceskovic. Curtis Millage își croiește frumos loc printre adversari, aducând întâiul coș al clujenilor, 3-2. Ulterior, U contabilizează șase puncte fără replica adversarului, 8-3. BC Mureș profită de o breșă în defensiva adversarilor, iar Gajovic face ca tabela să indice 10-7, forțându-l pe Marcel Țenter să ceară timp de odihnă. Amfitrionii se păstrează,  totuși, la conducere, terminând sfertul cu 18-12.

Ecartul alb-negru crește odată cu reușita lui Mihai Silvășan din spatele arcului de cerc, 23-15. Ivan Ivanovic își scoate colegii din faliment, dar Silvășan înfinge o nouă triplă, 26-14. Sarabanda coșurilor de la mare distanță continuă, avându-i drept protagoniști pe Vaidotas Peciukas și Mihai Silvășan, 29-17. U BT nu pierde teren, iar Darius Hargrov încheie repriza cu un buzzer beater, 37-23.

Încleștarea se reia cu Sean Barnette, care scutură plasa din spatele semicercului, 40-23. Tigrii contabilizează opt puncte la rând și se apropie la 42-33. Spre ghinionul clujenilor, Boris Lalovic acumulează patru greșeli personale și este înlocuit de către Cătălin Baciu. În plus, BC Mureș își continuă revenirea, Ivan Ivanovic marcând pentru 46-40. Confruntarea prinde și mai mult ritm, din moment ce Silvășan și Ivanovic reprezintă principalele guri de foc ale combatantelor. Actul se termină, totuși, cu gazdele în avantaj, 49-45.

Sfertul decisiv aduce câteva minute de tatonare, cele două grupări găsind cu greu drumul spre coș. Gajovic oferă emoții publicului, după ce trimite în ațe o nouă minge, 54-50. U BT se pripește în atac și vizitatorii combină eficient în spațiul de trei secunde, 58-56. Andrei Mandache sparge apărarea adversarilor, dar Matija Ceskovic izbutește o fază identică.

Totodată, Ivan Ivanovic îi ajută pe alb-albaștrii să preia conducerea, 60-62. Spiritele se încing în momentul în care Boris Lalovic acumulează cinci greșeli personale. Ivan Ivanovic contabilizează o triplă, succedat de Vaidotas Peciukas, 67-71. U BT dă replica prin Andrei Mandache și Mihai Silvășan, 72-71. Filip Adamovic restabilește egalitatea, însă Curtis Millage își trece în cont o nouă reușită de trei puncte, 75-73. Din păcate pentru mureșeni, Andrei Căpușan pierde balonul în defavoarea lui Sean Barnette, U punând astfel mâna pe victorie.

Cu un total de 26 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Mihai Silvășan a fost MVP-ul întâlnirii. Sean Barnette a contabilizat 12 puncte, 7 recuperări și 3 assist-uri, pe când Curtis Millage a contribuit cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Goran Gajovic a ieșit în evidență prin 17 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Ivan Ivanovic a strâns 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Filip Adamovic a încheiat meciul cu 11 puncte, 8 assist-uri și 6 recuperări.

*Foto: u-mobitelco.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Echipa de looseri
    Cred ca bcm ar trebui sa schimbe si antrenorul URGENT, daca tot investește in jucători buni acum, ca e depasit total, degeaba au vrut jucători sa intoarca rezultatul, ca antrenorul era prea pasiv, fara soluții, plafonat la nivelul campionatelor trecute. Acum e alt nivel se vede clar. A fost protejat de fanii de aceea a rezistat atât, dar numărul lor scade după fiecare meci.

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Credeti ce vreti dar nu ca sunteti echipa de looseri!

      cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Credeti ce vreti dar nu ca sunteti echipa de looseri!

      cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Curatenie de iarna!
    In primul rind vreau sa-i felicit pe clujeni pentru victoria obtinuta! din punctul meu de vedere echipa BC mures a avut un tur slab iar meciul de azi a fost practic 'cireasa de pe tort". Fara sa fiu rautacios astazi Clujul era o echipa de batut dar am jucat foarte slab(in prima repriza chiar lamentabi) in continuare luam decizii pripite si gresite in momentele importante ale meciurilor iar din pacate si Srecko a fost mai mereu fara reactii si solutii. Suporterii mureseni care s-au bucurat de plecarea lui Martinic ca e egoist, individualist etc cred ca acum il regreta Adamovic, Ceskovic si Sinadinovic (atita timp cit a fost la noi) sint cu o clasa sub Goran iar in privinta pivotilor Barro si Lazar impreuna sint cu doua clase sub Sasha Mladenovic. Jucatorii romani sint practic inexistenti corpodean si Poljak joaca foarte putin, capusan e foarte slab iar un jucator mai slab ca Lazar n-am vazut decit urmaresc eu baschetul Nu stiu ce se intimpla nici cu Vaidotas care e total iesit din forma sa speram ca din retur echipa va arata mult mai bine ci Dikes si Gajovic si eventual si alti jucatori noi VA DORESC TUTUROR SARBATORI FERICITE!!!

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Sărbători fericite tuturor
    Bine zis TME

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe moh :

    u
    Fiecare cu problemele lor. Noi avem doua: n-avem pivot, si il avem pe cuic

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    schimb
    Ce-ai zice de un schimb Baciu-Lazar?

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Nu multumesc!

      cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    napoca
    cuic ar putea pleca linistit de acuma, ca oricum nu prea mai face nimic, iar pentru baciu poate niste super glue ar fi solutia :)

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      no way, niste arici cred ca ar fi mai practici, nu de alta dar cu super glue ramane lipita pe cand cu arici..... Sa nu uitam ca si Zoki avea meciuri in care ne facea sa credem ca trebuie sa montam toarte mingii pentru a nu o scapa!

      cu 9 ani în urmă (23.12.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Srecko
    @ARM ai perfecta dreptate: Srecko a fost si este in continuare unul din cei mai priceputi antrenori din campionatul nostru ( echipa noastra, BC Mures a ajuns in n situatii de a inscrie, a si aruncat de f multe ori la cos,-deci antrenorul si-a facut treaba- ca nu a trecut mingea prin inel nu mai este vina antrenorului!)
    @bigiuly - am fost la meci, chiar in spatele bancii noastre si am vazut reactiile lui Srecko: a facut ce a trebuit. Jocul a mers, echipa a ajuns de nenumarate ori in situatia de a arunca la cos, dar pur si simplu mingea in primele 2 sferturi nu a vrut sa intre in cos! Ghinion. Cu doar 2 din cele multe in&out-uri reusite veneam acasa cu o frumoasa victorie. Chiar si asa, daca nu se descalificau Ivan, Peciucas si nu se accidenta Goran castigam meciul. Returul se arata bine si pentru noi ( acum ca vine si Dykes). Sarbatori Fericite va doresc tuturor din partea mea si a suporterilor lui BC MU

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    ARM
    Pivoti ca Zoki Si Buckman nu a avut Clujul in ultimii 15 ani , a avut doar petarde ! A venit Shouthal care era prezentat in primii 50 de pivoti din Europa si care a semnat pe 8000 pe luna dar nu a jucat un minut ! Zoki nu a fost bun la "U" ca joaca Harry Potter acuma ! Dezastru !

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!