Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania, la al șaptelea succes consecutiv în Liga Națională

Paul Olar

Paul Olar
30.01.2015

U Banca Transilvania a încheiat o nouă etapă în notă pozitivă. Formația pregătită de Marcel Țenter a trecut pe teren propriu de SCM U Craiova, scor 79-63. Confruntarea a contat la etapa cu numărul XVII și a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

Fără Travis Bureau, oltenii au început domol meciul, Bozovic inaugurând tabela. Curtis Millage a răspuns cu un coș de la semi-distanță, iar startul mai bun de partidă le-a aparținut clujenilor. Darius Hargrove și-a făcut simțită prezența în atac, pe când Sean Barnette a marcat pentru 18-5. Marko Boltic și același Bozovic au încercat să îi scoată pe doljeni din faliment, însă fără prea mare succes, 22-11, la finalul sfertului.

Pivotul Jonathan Jones, proaspăt intrat pe teren, înscrie primele puncte ardelene din actul secund. Deși Marko Boltic, respectiv Dragoș Andrei se zbat în atac, ecartul alb-negru crește. Prin urmare, Frank Turner croșetează defensiva adversă și înscrie, 30-20. Baschetbaliștii lui Andjelko Mandic rămân fără replică și Cătălin Baciu finalizează un parțial furtunos, 42-20. Din acel moment, soarta meciului a aparținut gazdelor, care nu au făcut pași greșiți.

Cu un total de 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, Darius Hargrove a fost cel mai bun marcator al învingătorilor.  Sean Barnette a strâns 13 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Cătălin Baciu și Curtis Millage au combinat pentru 22 de puncte.

În replică, Milivoje Bozovic s-a remarcat cu un double-double, alcătuit din 14 puncte și 10 recuperări. Djordje Micic a izbutit 11 puncte, fiind succedat de Ivan Bosnjak, autor a 8 puncte, 2 recuperări și un assist.

*Foto: Cristian Cosma

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Craiova
    Este frustrant sa vezi o asemenea echipa, resemnata din start,fara pic de vointa si motivare,jucatori fara pic de viziune(o turma de oi fara cioban) si antrenor resemnat si neputincios.Asta e rezultatul managementului execrabil al echipei, mancatoriei care este caracteristica, se pare acestui oras.Au ajuns in faza urmatoare din BIBL,o competitie cu echipe foarte slabe si pe care nimeni nu da doi bani si ne vor spune ca au luptat pe doua fronturi si ca sunt epuizati si bla,bla,bla.Pacat pentru ca la Craiova este un public cald si devotat,dar unei echipe formata din profesionisti,nu din nevertebrate.

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mandic
    Eu ii multumesc antrenorului Mandic pt ca intelegand ca meciul este pierdut a acordat minute importante tinerilor jucatori romani : Petrisor, Damian, Ciotlaus si Corneanu care nu s-au miscat rau in ultimul sfert

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Atitudinea a devenit prea repede, atitudine de invinsi, s-au resemnat putin cam repede, poate daca era si Travis in teren rezultatul ar fi fost mai strans dar si scorul s-ar fi apropiat de 100 de puncte!

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Toma
    De la " cacealmaua" cu demiterea lui Nisic si aducerea lui Tenter am tras semnalul de alarma si am arat, cu argumente, ca mergând pe acest drum se va alege praful. Iată ca Toma a mers neabatut pe acel drum, si acum se culeg roadele : Accidentați intr-o competiție de doi lei ( Liga Balcanica) in care de anul trecut s-văzut ca jucam degeaba cu ospătarii din Albania si pescarii din Muntenegru; transferuri făcute pe niște criterii ce nu au legătura cu performanța sportiva ( vrăjeala aia ca nu sunt bani este praf in ochii lumii) . Mai sunt multe alte lucruri ce se pot reproșa " managerului" Toma, dar toate la timpul lor. Acum a demisionat ca un las si l-a lăsat pe Mandic sa i-a toate apostrofarile (nu ca nu merita, dar trebuia sa si le împartă cu Tomita). Păcat de emulatia creată in jurul acestui sport, distrusă si se pare îngropată definitiv de niște ageamii, unii ajungi chiar manageri pe la loturile naționale (oare pe ce criterii ?).

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Nkw :

    .
    Poate acum inteleg si haterii de ce e asa important Travis chiar si in meciurile in care marcheaza doar 3 pct.

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!