Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania nu întâmpină probleme în ultimul meci al anului

Paul Olar

Paul Olar
23.12.2015

U-Banca Transilvania a avut parte de o misiune facilă în ultimul joc al anului. Gruparea pregătită de Marcel Țenter a depășit pe CSM CSU Oradea, scor 75-62.

Echipele de start

U-Banca Transilvania – Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Tudor Jucan, Branko Jorovic, Ivan Zigeranovic
CSM CSU Oradea – Will Franklin, Andrei Mandache, Nemanja Barac, Sean Barnette, Salih Nuhanovic

Orădenii câștigă angajamentul și punctează prin Sean Barnette, care își păcălește adversarii printr-o fentă eficientă. Clujenii răspund cu un alley-oop ce îl are la finalizare pe spectaculosul Kyndall Dykes. Partida are ritm încă din primele minute, Ivan Zigeranovic și Andrei Mandache reprezentând doi dintre baschetbaliștii în formă ai debutului de meci. Cătălin Baciu aduce energie de pe banca de rezerve și își deprinde colegii la opt lungimi, 17-9. Oradea nu își revine, iar Andrei Kalnichenko pune capăt actului într-o manieră spectaculoasă, cu un coș de la aproape opt metri, 22-12.

Cătălin Baciu continuă să evolueze remarcabil în spațiul de trei secunde și deschide sfertul secund cu patru puncte consecutive, 26-12. Muhamed Pasalic, intrat la rândul său pe teren, se revanșează pentru prestația modestă din etapa precedentă, de la Sibiu. Internaționalul bosniac punctează în două rânduri din spatele arcului de cerc, astfel că tabela indică 34-17. O impresie plăcută lasă și tânărul Tudor Gheorghe, care izbutește un coș de trei puncte. Ulterior, jucătorul originar din Brașov îl servește excelent pe Ivan Zigeranovic.  Oradea nu poate schimba situația, iar repriza se încheie cu clujenii în avantaj liniștitor, 48-26. Din moment ce distanța este atât de mare, repriza a doua nu aduce nicio schimbare a deznodământului.

Kyndall Dykes a totalizat 16 puncte, 4 pase decisive și tot atâtea recuperări. Andrei Kalnichenko a contribuit cu 11 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, iar Ivan Zigeranovic a strâns 11 puncte și 2 recuperări.

De cealaltă parte, Sean Barnette s-a remarcat cu un double-double, alcătuit din 18 puncte, 10 recuperări și 2 assist-uri. Andrei Mandache a contabilizat 13 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. 

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter pleacaaa!!!
    Iarasi s-a salvat cu o victorie....pe cand vorbeste lumea ca e gata daca pierde...scoate o victorie. Este ca balaurul cu 7 capete. Pana la urma binele va invinge. Despre meci...cred ca al doilea cel mai bun meci al echipei dupa cel de la Oradea din tur. Se pare ca ne place jocul lor.

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      bla,bla
      Deja a devenit o obsesie asta cu plecatul lui Marcel Tenter.Daca d-ta crezi ca un meci câștigat îți poate salva pielea si ca ai închis gura "lumii care vorbește" ești naiv din cale afara.Si daca tot am ajuns la analiza jocurilor care cu cine ne place, iar ești in eroare sau nu ai urmărit meciul contra lui Dinamo.

      cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      SeriosTDM, tu ești suporter sau pur și simplu vrei să plece Tenter? Aseară a fost primul meci după o lungă serie în care echipă nu a avut nevoie de supozitoare și a jucat frumos, iar șfertul 4 ... Dacă nu ai înțeles îți explic eu, băieții nu au vrut să umilească chiar de tot Oradea si au încetat să mai joace, dacă ar fi facut-o am fi marcat pe puțin 90 de puncte și nu ne-ar fi ajutat la nimic dată fiind victoriei din tur..... Poate o lași mai ușor cu ură și începi să înțelegi anumite aspecte, și eu aș vrea să plece dar de aici și până la ce ai zis tu îi cale extralunga.....

      cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    determinare
    Una e sa pierzi meciuri jucand si avand atitudine si dorinta de a invinge si alta e sa pierzi asa cum am facut-o in acest meci (din pacate nu e singurul meci cu o asemenea atitudine in acest sezon).Daca accidentarea unui singur jucator (Tibirna) duce la o asemenea degringolada, atunci mai bine jucam cu juniorii (putea fi folosit Ionescu....Nu pricep de ce echipe galonate vezi Real Madrid pot merge pe mana unor juniori de 16 ani si in RO nimeni nu are curaj sa foloseasca juniori mai mult timp...pricum meciul era facut praf deja la pauza mare).

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Da, vreau sa plece Tenter!
    Pentru ca:
    1. Nu a facut nimic notabil in cariera de antrenor principal
    2. Completare la punctul 1...titlul a fost castigat de Morris, stim toti.
    3. A plecat la Medias cand aveau buget urias si nu a facut nimic
    4. A plecat la Craiova unde nu a facut nimic
    5. A fost in Ungaria si...nimic
    6. A venit inapoi si de un an nu jucam nimic. Din 50 de meciuri cred ca am avut 5 frumoase
    7. Nu am vazut un contraatac de mult timp.
    Pana la urma va pleca. Pur si simplu nu e de UBT.

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Asta cu Morris îi tare și denotă ignoranță să nu zic prostie ! Îți imaginezi ca ală a fost ultimul coș din al treilea meci câștigat..... Dacă am fi pierdut nu era totul pierdut ca nu se juca 1din 1...... Și norocul este ceva care ti-l faci și nu îți cade din cer....... Și nici nu a fost unicul coș...... Sau baschetul este joc de un coș? Nu ar strica să ne maturizăm și să vedem sportul asta ca fiind de echipă, așa putem spune ca am câștigat pe gherlă lui cum îl cheamă ca nu îmi vine.....

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Tenter pleacaaa!!!
      Nu cred ca are rost sa povestim de jocul de baschet pentru ca e clar ca avem doua viziuni diferite. Spune-mi concret ce a realizat Temter in ultimii 10 ani. Daca iarasi vii cu titlul din 2011 iti spun ca e prea putin. Daca nu ai ce adauga, nu mai pune niici un comentariu la contestarile mele vis a vis de Tenter.

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Serios..... Dacă nu o să mai pun comentarii la minunile tale o să o fac pentru ca pur și simplu nu meriți efortul și pentru ca nu am terminat medicină de specialitate! Cât despre Tenter.... Ești orb și obsedat dacă tu crezi ca tot acel titlu constă doar în acea aruncare și părerea ta reduce la nimic prestația celorlalți jucători.....

      P.s. și eu îmi doresc să plece dar eu știu de ce pe când tu ești moară stricată obsedată! Goodbye to gravity/reality!

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Ok
      Amice, eu tocmai ti-am insirat o serie de motive pentru care consider ca Tenter nu e de nivelul dorit de mine. Tu, in schimb, zici ca vrei acelasi lucru, dar pastrezi misterul motivului sau motivelor tale. Avand on vedere ca simt ca imi pierd vtemea cu personaje ca tine, aleg sa te ignor.

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ...
    a ajuns silvasan sa-i ia "fata" antrenorului pintea.....se baga prea mult in seama, in timpul jocului, mai tot timpul sta ridicat in picioare(ceea ce nu-i treaba lui)doar antrenorul principal sta ridicat de pe banca....in loc sa joace ca are o varsta la care altii fac performate el s-a retras....ca-i prea batran si obosit....

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Arbitraj cel putin smecheresc al brigazii, la fel ca si in meciul cu Tg Mures

    cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbbaschet:

      hai, serios
      Ai fost cumva la vreun meci?

      cu 8 ani în urmă (24.12.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Arbitrajul a fost dubios dar în ambele directii!

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      @bbbaschet
      Cand esti in sala nu iti dai seama de arbitraj. Esti prins in febra jocului, nu ai reluari etc. La Tv iti poti da seama mult mai bine pt ca ai toate reluarile posibile. Arbitrajul a fost cu tenta cel putin in primul sfert si apoi ela fost gata meciul. Oricum victoria clujului este indiscutabila, Oradea a jucat foarte slab fara chef.

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    @bbbaschet
    Nu, in viata mea nu am vazut un meci de baschet. Sunt scuipator de seminte. Ca tine

    cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Un joc urat, un Silvasan tot timpul in picioare(destul de jenant ar trebui sa isi vada lungul nasului ca pe langa Pintea fost junior si ca baschetbalist si inca e si ca antrenor). O repriza secunda ce a fost de poveste ca nivel sub mediocru al baschetului. In nota intregului campionat pana acum. Jucam de imi vine sa rup abonamentul. Nu cred ca mai e vreo echipa cu pretentii care sa fi jucat atat de prost cum a facut-o U in acest campionat. Sa zici ca ai jucat bine cand cu Adamovic, Dykes, Pasalic, Kalnicenko, Zigeranovic si toti ceilalti, ai reusit sa dai 75(!!!) de puncte intr-un meci care l-ai controlat...eeee, asta deja mis e pare o lipsa de respect fata de cei care se uita la baschet. Sa nu reusesti cu echipa asta un meci cu peste 90 de puncte intr-o toamna plina de meciuri, nici macar de la un destept ca Tenter nu ma asteptam la asa ceva. Daca nu ia titlul ar trebui sa planga pe malul somesului la ce echipa are...

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Un joc urat, un Silvasan tot timpul in picioare(destul de jenant ar trebui sa isi vada lungul nasului ca pe langa Pintea fost junior si ca baschetbalist si inca e si ca antrenor). O repriza secunda ce a fost de poveste ca nivel sub mediocru al baschetului. In nota intregului campionat pana acum. Jucam de imi vine sa rup abonamentul. Nu cred ca mai e vreo echipa cu pretentii care sa fi jucat atat de prost cum a facut-o U in acest campionat. Sa zici ca ai jucat bine cand cu Adamovic, Dykes, Pasalic, Kalnicenko, Zigeranovic si toti ceilalti, ai reusit sa dai 75(!!!) de puncte intr-un meci care l-ai controlat...eeee, asta deja mis e pare o lipsa de respect fata de cei care se uita la baschet. Sa nu reusesti cu echipa asta un meci cu peste 90 de puncte intr-o toamna plina de meciuri, nici macar de la un destept ca Tenter nu ma asteptam la asa ceva. Daca nu ia titlul ar trebui sa planga pe malul somesului la ce echipa are...

      cu 8 ani în urmă (25.12.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Mda
    De acord. A fost un meci bun comparativ cu celelalte din ultimul an si ceva. Ca despre o comparatie cu meciuri mai vechi nu are rost sa povestim. Jenant.

    cu 8 ani în urmă (25.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!