Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania obține a treia victorie stagională împotriva CSM-ului

Paul Olar

Paul Olar
13.03.2016

Regal baschetbalistic sâmbătă seara, cu ocazia meciului disputat de U-Banca Transilvania împotriva CSM-ului din Oradea. Clujenii s-au impus cu scorul de 87-85, bifând a treia victorie stagională în jocurile cu bihorenii.

Deși prima parte a duelului a oferit numeroase momente echilibrate, baschetbaliștii lui Cristian Achim au părut mai inspirați. Sean Barnette, de la nivelul liniei de libere, a anunțat o primă distanțare a orădenilor, 8-14. Apoi, în minutul 11, senzaționalul Radovan Markovic a prelungit ecartul la nouă lungimi, 23-32, după un coș de la mare distanță. Markovic avea să înscrie în nici cinci minute nu mai puțin de  11 puncte, ajutând-o pe CSM să intre la cabine conducând cu 47-45.

CSM continuă să presteze eficient și în partea secundă. Sean Barnette impresionează pe terenul fostei sale echipe și înscrie pentru 47-58. Filip Adamovic și Kyndall Dykes o readuc pe U-BT în joc grație coșurilor de la mare distanță. Totuși, Sean Barnette taie elanul gazdelor, 69-80. Purtați de public, dar și certați la time-outuri de antrenorul Țenter, clujenii își revin nesperat. Aceștia pun umărul la un parțial de 7-0, ce limitează situația la doar o posesie, 81-84.

Apoi, Roland Torok, excelent în atac, egalează la 85. Orădenii se luptă să răspundă prin Zupan, dar U-BT câștigă balonul și punctează prin Kyndall Dykes, 87-85. Ulterior, Filip Adamovic are șansa să închidă încleștarea, însă ratează de la nivelul liniei de pedeapsă. Spre bucuria fanilor clujeni, U-BT recuperează ofensiv, iar Muhamed Pasalic comite fault și dă posesia CSM-ului. Sean Barnette nu apucă să trimită încleștarea în prelungiri, astfel că U-BT iese triumfătoare.

Kyndall Dykes a totalizat 19 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Roland Torok a evoluat remarcabil, contabilizând 17 puncte și 2 recuperări. Muhamed Pasalic a izbutit 12 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

De partea cealaltă, Sean Barnette a reușit un double-double, alcătuit din 24 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Ravodan Markovic a strâns 12 puncte. 

*Foto: Arman Noemi/noemiadrienn.wordpress.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe axy :

    Achim a fost neinspirat !
    Din pacate antrenorul Cristian Achim nu a stiut gestiona bine ultimele 5 minute de joc.
    Intotdeauna CSM Oradea pe final de meci are un avantaj consistent, in meciul de ieri de la Cluj a avut 10 puncte, insa echipa trage de timp, fiecare atac fiind dus pina la capat, fara sa finalizeze cu puncte marcate.
    Aseara, din pacate, Cristian Achim a gresit !

    cu 8 ani în urmă (13.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!