Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania obține o victorie clară în derby-ul cu Steaua

Paul Olar

Paul Olar
29.01.2017

U-Banca Transilvania a reușit o victorie convingătoare duminică seara. Formația ardeleană s-a impus în derby-ul cu Steaua CSM EximBank București, scor 85-68. Confruntarea a contat la etapa cu numărul XVIII și a avut loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Combatantele au avut un start echilibrat, astfel că în minutul 6, tabela indica 13-13. Kyndall Dykes a ieșit la rampă și a pus-o pe U-BT în avantaj la finalul primului sfert, 24-19. Nikola Malasevic a fost în mare formă și i-a răspuns americanului pe parcursul actului secund. De asemenea, la Steaua a debutat și Randel Falker, însă fără realizări notabile. Gazdele au fost mai inspirate și au intrat la cabine sub adăpostul a 10 puncte, 46-36.

Reveniți pe parchet, steliștii au alergat permanent după egalare. Cătălin Baciu a revenit pe parchet după ce s-a confruntat în prima repriză cu problema greșelilor personale. Pivotul a ținut-o practic pe Steaua în joc în sfertul trei, când a marcat nestingherit. Chiar și așa, U-BT a combinat eficient în atac, grație lui Filip Adamovic. Mai mult, pătrunderile lui Kyndall Dykes nu au putut fi oprite de către defensiva bucureșteană, în timp ce Rolland Torok a impresionat prin precizia de la aruncări. Drept urmare, elevii lui Mihai Silvășan nu au avut emoții în actul patru.

Kyndall Dykes a izbutit 23 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Ousmane Barro a reușit 19 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Filip Adamovic a totalizat 13 puncte, 11 pase decisive și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Nikola Malasevic a strâns 16 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Cătălin Baciu a pus pe tabelă 15 puncte, alături de 3 recuperări.

Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

14 comentarii la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Da
    Am obtinut o victorie frumoasa, Steaua n-a reusit sa ne conduca decat in foarte putine momente, 10-13 si undeva prin sfertul 2. In rest, am gestionat foarte bine meciul. Au jucat fara Runkauskas, clar cel mai valoros jucator din curtea lor, si s-a vazut. Dar sa nu uitam, si noi am evoluat fara Max, care era in forma inainte de mica accidentare. Sa speram ca weekend-ul urmator il avem apt. Miercuri, probabil nu va evolua, desi avem un meci greu cu Craiova, in deplasare... Oricum, trebuie sa ramanem concentrati, chiar daca meciurile ramase din prima faza par usoare, cu exceptia meciului din deplasare, cu CSM. Ar trebui sa intram de pe locul 1 in faza a doua. Ramane de vazut cum ne vom descurca..

    cu 7 ani în urmă (29.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      meci destul de modest
      Salut,

      Mie mi s-a parut un meci destul de modest de ambele parti. Steaua a aratat chiar rau (sa fie runkauskas asa important in sistemul lor?), iar U nu a reusit desprinderea decat pe final si tot ajutata de un adversar slab.
      Ca termen de comparatie, cu un joc de nivelul asta luam bataie de la Sibiu sau Oradea. Stiu ca nu seamana meciurile intre ele, dar doar asa, ca exercitiu de imaginatie in perspectiva play-offului...
      E importanta victoria si e important sa terminam pe locul 1 si dupa faza 2, atat pt moral cat si pt avantajul terenului propriu, respectiv a unui eventual meci 5 acasa.
      Astept in play-off VM+Max+Rasic in forma buna si nu ne prea poate bate nimeni in 3 din 5 zic eu.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • streetball44:

      Da
      Personal, cred ca Runkauskas e un jucator cheie pentru ei. A avut evolutii destul de constante in acest sezon si atarna greu la rezultatele Stelei prin punctele sale marcate. Am fi avut un meci mult mai complicat de era el pe teren ieri. Cat despre noi... sigur, cu Max accidentat si cu Vlad si Rasic intr-o zi nu tocmai perfecta, ne-am descurcat ok. Dykes, Barro si Adamovic si-au facut bine treaba. Chiar si Torok, cu acele triple. Pana la urma, e o victorie la +17 cu ocupanta locului 2. E o victorie de moral si asta e cel mai important. Iar despre confruntarile mentionate de tine... da, posibil sa luam bataie daca nu jucam grozav. Oradea, Sibiul, Pitestiul, Muresul, Steaua cu Runkauskas on fire, ne pot bate oricand, daca noi nu jucam grozav si avem inconstanta in joc. Dar da, meciurile nu seamana intre ele si oricum, si cu Sibiul ultima oara am fost cap la cap cu ei si nu ne-am desprins decat pe final, nefacand un joc nemaipomenit. Depinde oarecum de cum reusesti sa gestionezi momentele cheie si bineinteles, de o doza de noroc.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    galerie
    Meci frumos și atmosferă extraordinară. Meritul este al galeriei, dar... Că ne place că nu ne place publicul care vine la baschet este format din foarte multe femei și din mulți copii. Rog galeria să țină cont de acest aspect și să se limiteze la a încuraja echipa noastră și să nu scandeze înjurături. Să se comporte ca și cum ar fi în fața mamei sau a copiilor lor. Să nu uite că reprezentăm o formație care are sigla „U”, care reprezintă o comunitate de un anumit nivel de cultură și civilizație. Că trebuie să fie un model pentru cei tineri. Așa că băieți să ne cântăm cântecele, să scandăm pentru „U” dar fără înjurături. Să arătăm că suntem cea mai tare galerie și că suntem reprezentanții unei comunități civilizate.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      @stef
      Nu fi naiv, e mai important sa le dai m**e jucatorilor echipei adverse

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poti te rog elabora putin?
      Eu n-am auzit nimic de genul m$@e steaua sau similare...

      In orice caz, fata de ce era in Horia Demian cand o sala intreaga canta din toti plamanii m78e burlacu m78e burlacu m78e burlaculeee :))))) aici daca a fost ceva, a fost floare de cires.

      Lasand gluma la o parte, sunt de acord cu pozitia ta si cred ca asta diferentiaza sau ar trebui sa diferentieze sporturile de sala de cele de stadion. Dar sa ceri asta galeriei de la U (sau, la fel de bine oricarei galerii din Romania)? It's a long shot...yet.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca teooo:

      @studentU
      S-a strigat la sfarsit de tot, dupa coregrafia de final, stelistii fiind pe marginea terenului la stretching. Practic cu acele scandari si-a incheiat galeria programul. Mie imi e rusine de ei, au fost huiduiti de oamenii care mai erau in sala, dar a fost urat.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca zoran11:

      @stef
      de ce nu faceti voi galerie ? :)) Si voi puteti canta si face galerie la echipa pe care o sustineti la fel ca si ei , nu ?

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    @zoran11
    Eu încurajez pe „U” și cânt de vreo 56 de ani la toate echipele cu „U” pe piept și mi-am cumpărat abonament la toate sporturile unde a fost posibil. La baschet am abonament de când s-a lansat, de acum vreo 10 ani. Nu asta este problema. Și când galeria a lipsit am fost o mână de oameni care am încercat, cât am putut să încurajăm echipa. Am spus că galeria a fost la înălțime și rândurile mele nu au fost un atac ci o rugăminte. Problema este de educația de acasă și de ce vrei să transmiți mai departe. Poți să-ți încurajezi echipa și fără cuvinte triviale și așa ar trebui să fie. Nu crezi că este mai frumos să cânți, de exemplu „Ale U Cluj, ale U Cluj...” decât să strigi m@ie. Cu ce ajuți echipa. Îți spun eu cu nimic, din contră arunci cu noroi în simbol.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Galeria
    Încă ceva. Mă bucură mult revenirea galeriei la baschet. Aportul ei s-a văzut. Dar vreau să știți că și fetele de la handbal și cele de la baschet merită încurajările galeriei.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Eu nu mai inteleg suporterul clujan, cand nu era galerie se injura ca nu este galerie, acuma cand este galerie se injura ca de ce este...... Pana la urma cu bune si cu rele atmosfera este mult mai frumoasa cu ei decat atmosfera cand nu sunt! Daca voi astia care urati galeria si pe jucan(de fiecare data sunteti aceeasi) ati fi atat de buni in ce faceti si nu ati injura niciodata v-as intelege si as intelege de ce aveti dreptul sa dati cu piatra, dar cum om(si nici intr-un caz roman) perfect nu exista cred va puteti sa va vedeti si lungul nasului!

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      @ARM
      Mi-a placut galeria. S-a cantat frumos pe tot parcursul sfertului 4. Micul meu comentariu era legat de scandarea de la final, care nu isi avea locul.

      L-ai amintit pe Jucan. Nu il urasc, doar cred ca e un jucator sub nivelul LNBM. A fost singurul jucator clujean cu +- negativ(din nou).

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    @ARM
    Te rog să citești tot ce am scris. Este extraordinar că a revenit galeria lângă echipă și sunt sigur că majoritatea suporterilor sunt bucuroși pentru aceasta. Este oare atât de greu să încurajezi echipa fără să scandezi înjurături? Apelul meu a fost o rugăminte să nu se mai scandeze trivialități și nu o critică. Fiecare mai înjură, căci nimeni nu este perfect, dar înjurătura unei singure persoane nu are același impact ca o scandare a unui grup! Înjurătura unei singure persoane este auzită numai de cei din jurul respectivei persoane, scandarea galeriei se aude în toată sala. Nu știu dacă ai copii dar te rog dă-mi o ideie ce poți să-i spui unui copil care te întreabă ce e aia m@ie?

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    Fara galerie sala e cam moarta, asta sa vazut in "n" meciuri, deci eu salut prezenta lor la meci. E total altceva un meci cu atmosfera fata de un meci in care e liniste de iti vine sa pleci acasa.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!