Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania oprește șirul de opt eșecuri consecutive

Paul Olar

Paul Olar
28.11.2014

82-62
     

U Banca Transilvania a obținut primul succes în Sala Polivalentă. Gruparea pregătită de Marcel Țenter a trecut de Timba Timișoara cu scorul de 82-62, într-o partidă disputată sâmbătă, 28 noiembrie.

Amfitrionii încep cu Andrei Mandache, Branko Cuic, Sean Barnette, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în timp ce gazdele îi trimit în teren pe Larry Hall, Daniel Pătru, Leonard Filip, Konstantyn Glazyrin și Danilo Mijatovic.

Trupa clujeană inaugurează bine partida, cu un parțial de 6-0. Larry Hall aduce întâia reușită a bănățenilor, dar Boris Lalovic își distanțează colegii la 13-5. Chiar și așa, coșurile de la mare distanță ale lui Danilo Mijatovic și Konstantyn Glazyrin oferă debutului de meci o oarecare notă dramatică. Mai apoi, Darius Hargrove își face treaba în atac, conferind un avantaj de șase lungimi la finalul actului, 17-11.

Ecartul gazdelor a crescut în sfertul doi. Deși Vedran Nakic i-a apropiat pe Timișoreni la 20-16, Boris Lalovic a dat replica cu un cârlig de mână dreaptă. Ulterior, Andrei Mandache a contribuit pe faza ofensivă, scorul ajungând la 34-20. Drept urmare, U nu a mai întâmpinat emoții până la fluierul final al încleștării.

Cu un total de 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Boris Lalovic a fost cel eficient om al transilvănenilor. Andrei Mandache a strâns 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Mihai Silvășan s-a remarcat cu 12 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări.

De partea cealaltă, Danilo Mijatovic a strâns 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Larry Hall a avut 14 puncte, 9 assist-uri și 2 recuperări.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    remarcabil
    Nu am vazut meciul,dar urmarind statistica am observat ca au fost acordate 29 de pase decisive.In conditiile in care s-au marcat 29 de cosuri din actiune si ca e putin probabil ca toate au fost inscrise in urma unor pase decisive, se pare ca s-au acordat assist-uri si pentru pasele ce au condus la faulturi urmate de cel putin o libera marcata,ceea ce regulile FIBA permit (nu si cele din NBA).Sunt curios daca toti scorerii din LNBM acorda aceste assist-uri? Se stie ca acordarea unei pase decisive este de multe ori la latitudinea scorerului.

    cu 9 ani în urmă (29.11.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    scuze
    Este vorba de statistician si nu de scorer,care ae alte atributii.

    cu 9 ani în urmă (29.11.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pase
    Am observat si eu ca se punea pasa decisiva si atunci cand urmau libere - nu stiam ca e posibil, credeam ca este mai degraba o greseala

    cu 9 ani în urmă (29.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!