Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania primește vizita lui Dinamo în Sala Sporturilor „Horia Demian”

U-Banca Transilvania primește vizita lui Dinamo în Sala Sporturilor „Horia Demian”

Vineri, 22 octombrie, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CS Dinamo București într-un meci din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” și va începe la ora 17:45, fiind transmisă în direct pe Digisport și Look Sport.

Așadar, campioana României revine în vechea sală după două jocuri disputate în Sala Polivalentă, arenă care se află actualmente în proces de transformare pentru a găzdui Transylvania Open. U-BT parcurge o perioadă foarte bună și a reușit, la începutul acestei săptămâni, să obțină a zecea victorie stagională.

Elevii lui Mihai Silvășan s-au impus în Italia, pe terenul lui Brindisi, cu scorul de 76 la 71 și au rămas neînvinși în Basketball Champions League. În campionat, alb-negrii au apucat să joace doar două dueluri, cu CSA Steaua București și cu CSM CSU Oradea. Celelalte două confruntări ale clujenilor au fost amânate din diverse motive.

De partea cealaltă, Dinamo a disputat toate meciurile din campionat, având un bilanț de o victorie și trei înfrângeri. Două dintre partidele pierdute au fost cedate în prelungiri, după lupte aprige cu CSO Voluntari și SCM Timișoara.

În cele din urmă, jucătorii lui Hristu Șapera au reușit să obțină primul succes din această ediție de campionat, învingând-o pe CSM Târgu Jiu la o diferență de trei puncte: 94-91. De asemenea, Câinii Roșii, la fel ca adversarii lor de vineri, au început sezonul 2021-2022 cu o calificare în sferturile de finală ale Cupei României.

La o primă vedere, U-BT Cluj-Napoca pare favorită clară în încleștarea cu CS Dinamo București. Mai ales după ce ieri, 20 octombrie, ardelenii au anunțat că Brandon Brown va reveni pe teren, după o accidentare ce l-a împiedicat să joace până în acest moment.

Mihai Silvășan va fi nevoit să îl lase pe margine pe unul dintre străinii din lot, fiindcă regulamentul nu permite ca o echipă să joace cu mai mult de un baschetbalist naturalizat. Probabil că Giordan Watson, care nu s-a integrat încă pe deplin în sistemul lui U-BT, va fi cel ales să rămână pe bancă.

În schimb, Dinamo nu se confruntă cu genul acesta de probleme. Ba dimpotrivă, formația din Capitală are doar cinci străini: Viktor Gaddefors, Lawson Korita, Nenad Miljenovic, Cecil Williams și Keith Clanton.

Foarte interesantă va fi disputa dintre Clanton și pivoții Clujului, Andrija Stipanovic și Dustin Hogue. Până acum, componentul lui Dinamo a dominat jocul sub panou, însă adversarii de mâine au demonstrat că au abilitățile necesare pentru a se lupta cu oricine.

De exemplu, Stipanovic a avut parte de o evoluție extrem de solidă în duelul cu Brindisi. Jucătorul născut în Bosnia & Herțegovina a adunat 22 de puncte (11/13 din acțiune), 6 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice al eficienței de +24.

O evoluție similară a reușit sârbul Miljenovic în confruntarea cu Târgu Jiu. Acesta nu a ratat nicio aruncare din acțiune, a avut 5/10 de la libere și a contabilizat 25 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție și un capac.

La nivelul autohtonilor, duelul se va da între duetele Patrick Richard – Andrei Mandache și Luca Colceag – Andrei Calenic. Rămâne de văzut cum va evolua și Brandon Brown la debut, avându-l ca adversar direct pe Korita.

În cazul unui succes, U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în această stagiune. În schimb, dacă se impune în „Horia Demian”, CS Dinamo București leagă două victorii consecutive și demonstrează că are un cuvânt de spus în sezonul 2021-2022.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Cred ca o sa fie victorie clara pentru U uitati-va la lotul lor comparat cu Dinamo, plus U BT joaca in Europa in Basketball Champions League
    Sa vedem daca Dinamo o sa se califice in playoff , a tremurat pentru prima lor victorie stagionala , care a fost o victorie la o posesie

    cu 2 ani în urmă (22.10.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    M-as mira sa nu joace Watson
    Cred ca o sa stea Guzman (sau chiar Stipe) - banuiesc ca miza de a-l integra pe Watson e mai mare decat miza unel mari victorii.

    cu 2 ani în urmă (22.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    In mod normal
    Watson a fost adus pentru a asigura odihna in campionat a lui Petrica si/sau Brown. Fiind totusi meci acasa Petrica va juca, si eu cred ca va sta Guzman. Eu l-as odihni si pe Stipe. Ba mai mult as juca cu 5 straini , la fel ca adversarii. Dar probabil ar fi considerat ca desconsiderarea adversarului. Oricum juniorii vor avea minute multe. Sper sa-si revina Grasu la forma care l-a consacrat. E nevoie de el si in Champions League. De Kuti ce se aude ?

    cu 2 ani în urmă (22.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!