Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania răpune dramatic pe Steaua CSM EximBank

Paul Olar

Paul Olar
20.02.2015

U Banca Transilvania dă semne de revenire după eșecul cu BCM U Pitești. Gruparea din județul Cluj a răpus vineri seara dramatic pe Steaua CSM EximBank București, scor 83-82. Încleștarea a contat la etapa cu XX și a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport 3.

Fără Travis Watson, Goran Ikonic și Terrell Everett, bucureștenii au aliniat o formație de start alcătuită din Miță Paul, Pankracije Barac, Titus Nicoară, Bill Amis și Ionuț Drăgușin. De cealaltă parte, Marcel Țenter a apelat la Frank Turner, Darius Hargrove, Sean Barnette, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu.

Prima reușită a disputei îi aparține lui Titus Nicoară, dar Frank Turner vine cu replica clujeană. Combatantele alternează la conducere până în ultimul minut al sfertului, când Sean Barnette și Curtis Millage îi distanțează pe oaspeți, 14-18. U inaugurează actul secund cu un parțial de 0-7, la care contribuie Boris Lalovic, respectiv Andrei Mandache. Prin urmare, tabela indica 14-25 de partea formației transilvănene. Pankracije Barac și Titus Nicoară încearcă să își readucă colegii în joc, însă fără succes, ardelenii intrând la cabine sub adăpostul a opt lungimi, 41-49.

Întorși pe parchet, sportivii lui Marcel Țenter punctează primii prin Frank Turner. Bill Amis profită de o recuperare ofensivă și răspunde pentru Steaua. Banca Transilvania continuă să presteze eficient, iar Cătălin Baciu marchează, 48-61. Ecartul alb-negru atinge cote maxime în minutul 31, când Curtis Millage aduce două coșuri consecutive, făcând ca scorul să devină 59-76. Chiar și așa, baschetbaliștii lui Niksa Bavcevic nu s-au dat bătuți. Grație coșurilor de la mare distanță, tandemul Pankracije Barac & Miță Paul a izbutit să îi trezească pe amfitrioni.

În horă a intrat și Adrian Tudor, fundaș ce a scutură plasa din spatele arcului de cerc, 72-76. Parțialul fulgerător de 16-0 a propulsat-o pe Steaua la conducere, 80-79. Cătălin Baciu îi pune din nou pe clujeni la cârma jocului, forțându-l pe Niksa Bavcevic să ceară timp de odihnă. La atacul următor, Pankracije Barac înscrie prin stop shut, 82-82. Spre bucuria oaspeților, Curtis Millage este faultat și ajunge la linia de pedeapsă. Americanul trimite în coș o singură aruncare, iar apoi Sean Barnette pune capăt confruntării cu un capac de zile mari.

Autor a 15 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Sean Barnette a fost cel mai eficient om al învingătorilor. Curtis Millage a totalizat 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Frank Turner a strâns 11 puncte, 4 assist-uri și o intercepție.

În replică, Pankracije Barac a contabilizat 22 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Bill Amis a avut 15 puncte, 12 recuperări și un assist, pe când Titus Nicoară s-a remarcat prin 14 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U BT
    Moral poate , dar vor fii obositi si increzuti!

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      Poate ca nu :)
      S-ar putea ca infrangerea cu Pitestiul sa fie numai buna ca sa ne mai taie din nas. Poate ca tocmai acel rezultat ne-a adus cu picioarele pe pamant si atunci nu mai suntem chiar atat de increzuti.
      Si oricum; daca avem prea multa incredere, nu e bine. Daca n-avem incredere, e dezastru! pana la urma mai bine putin increzuti decat putin demoralizati :)

      cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      Infrangerea cu Pitesti a fost la momentul oportun, le-a aratat ca sunt doar jucatori nu zeitati invincibile asa cum au ajuns sa creada!

      cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu orangina :

    impresii
    sunteti praf ! a fost aproape sa va bata o mana de jucatori(5 romani + 2 straini ) si niste juniori!

    cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cluj
      bine ca sunteti voi mai buni :))

      cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      exact orangina, 92-72.........

      cu 9 ani în urmă (21.02.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    meci
    Daca Steaua avea toti jucatorii se juca altfel, dar asa Clujul a meritat victoria, oricum Energia este o echipa buna, chiar daca termina pe 7, 8 poate sa invinga Steaua in play-off.

    cu 9 ani în urmă (21.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Oranjina
    Pertinente impresii - si as putea adauga ca din cei 5 jucatori romani, 2 prind in medie 5 minute ;)

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      UBT
      0-18

      cu 9 ani în urmă (22.02.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!