Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania și Dinamo se reîntâlnesc în Liga Națională după o pauză de aproape trei ani

Paul Olar

Paul Olar
02.10.2015

Liga Națională

Etapa I

Sâmbătă, 3 octombrie, ora 19:00

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

0-0 Fișa meciului 0-0

Liga Națională de baschet masculin demarează la finele acestei săptămâni, iar unul dintre dueluri se va da între U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, cu începere de la ora 19:00.

Înainte de toate, trebuie precizat faptul că pe parchetul sălii polivalente din Cluj își dau întâlnire două grupări calificate în turul următor al Cupei României. Gruparea lui Marcel Țenter a mărșăluit în partidele cu Phoenix Galați. În schimb, Dinamo a inaugurat perfect seria cu BCM U Pitești, câștigând cu 80-68. Ulterior, trupa bucureșteană a irosit avantajul din tur și chiar a pierdut confruntarea din Trivale, scor 77-58. Chiar și așa, echipa antrenată de Aco Todorovic a mers mai departe grație sistemului “lucky-looser”.

Totodată, ambele echipe au suferit modificări de lot în vară. Precum era firesc, Dinamo și-a contituit un efectiv demn de Liga Națională. Cu Aleksandar Todorov în postura de principal, bucureștenii au legitimat jucători străini precum Marko Sutalo, Nenad Sulovic, Pavel Marinov, Noah Dahlman sau Karolis Babkauskas. La capitolul sportivilor autohtoni, Dinamo i-a transferat pe Iulian Orbeanu și Vlad Corpodean.

De cealaltă parte, U-Banca Transilvania abordează stagiunea cu mari ambiții. Dezamăgiți de parcursul din Play-Off-ul anterior, oficialii ardeleni au început reconstrucția. Astfel, U-BT a bătut palma cu Ivan Zigeranovic, Filip Adamovic, Andrei Kalnichenko sau Karamo Jawara. De departe, capul de afiș al presezonului l-a ținut revenirea lui Kyndall Dykes pe malul Someșului. Americanul nu a întâmpinat probleme de integrare, prestând la înălțime în seria cu Phoenix Galați.

Referitor la confruntare, amintim cele 17 dispute consemnate între U și Dinamo în ultimii 10 ani. Bilanțul tine cu transilvănenii, care și-au adjudecat 13 meciuri.

*Foto: Facebook Red Power is Back

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!