Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania și Steaua București se întâlnesc pentru a 3-a oară în 7 zile

U-Banca Transilvania și Steaua București se întâlnesc pentru a 3-a oară în 7 zile

Joi, 30 septembrie, la două zile după duelul din Cupa României, U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București se întâlnesc din nou în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Cele două formații se confruntă în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-Banca Transilvania se pregătește pentru a 7-a partidă oficială din acest sezon. Alb-negrii au obținut până acum doar victorii: trei în preliminariile Basketball Champions League, una în SuperCupa României și două în Cupa României.

Cele două jocuri din Cupă au fost câștigate chiar în compania Stelei. Vineri, 24 septembrie, în Sala Regimentului de Gardă din Capitală, campioana României s-a impus cu scorul de 87 la 69, reușind să câștige fiecare sfert.

Pentru învingători, s-au remarcat atunci Stefan Bircevic (21 de puncte), Patrick Richard (15 puncte), Elijah Stewart (14 puncte) și Luca Colceag (10 puncte). De partea cealaltă, Costin Șerbănescu reușea să facă un meci bun, marcând 15 puncte în fața propriilor suporteri.

Duelul din retur a fost mult mai echilibrat. Oaspeții au început excelent, demonstrând multă precizie la nivelul aruncărilor, în timp ce plecarea lui Toni Katic s-a resimțit la faza de creație a gazdelor. Totuși, elevii lui Silvășan au egalat până la pauză și au preluat conducerea în sfertul al treilea. U-BT s-a impus cu 97-92 și a obținut o nouă victorie, care i-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

De această dată, ardelenii au avut șase baschetbaliști în double-digits: Elijah Stewart (22 de puncte), Luca Colceag (14 puncte), Patrick Richard (13 puncte), Karel Guzman (12 puncte), Andrija Stipanovic (11 puncte) și Stefan Bircevic (11 puncte).

În schimb, doi dintre membrii lotului pregătit de Eugen Ilie au înscris minim 20 de puncte: Karlo Vragovic (24 de puncte) și Zarko Djuric (20 de puncte).

Rămâne de văzut cum se vor comporta cele două formații în confruntarea din prima etapă a Ligii Naționale. Cu siguranță, oboseala și-a pus amprenta asupra jucătorilor, iar incertitudinea specifică începutului de sezon s-a risipit după două meciuri directe.

Încleștarea dintre U-BT și Steaua va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digisport și Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!