Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania triumfă la Oradea

Paul Olar

Paul Olar
23.01.2015

U Banca Transilvania nu le-a permis orădenilor de la CSM-U să obțină o nouă mare victorie. Gruparea pregătită de Marcel Țenter s-a impus în Arena “Antonio Alexe”, scor 80-68. Confruntarea a contat la etapa cu numărul XVI și a consemnat debuturi de ambele părți. Amfitrionii l-au utilizat pe Aleksandar Vlahovic, în timp ce la clujeni a evoluat pivotul Jonathan Jones.

Formația oaspete a inaugurat furibund partida, distanțându-se la 9-0 după câteva minute scurse din joc. CSM a răspuns însă cu un parțial de 9-0, iar Mladen Pantic și-a apropiat colegii la 9-11. Chiar și așa, tandemul alcătuit din Mihai Silvășan și Darius Hargrove a făcut ca U-BT să încheie favorabil actul, 19-11.

Gazdele marchează primele puncte ale actului secund, dar Boris Lalovic răspunde. Ulterior, același pivot ex-iugoslav scutură plasa de la mare distanță, pentru un 21-29. „Leii” nu cedează, așa că Vujadin Subotic contabilizează 7 puncte la rând, 33-36. Trupa vizitatoare a fost mai inspirată și a intrat la cabine sub adăpostul a 5 puncte, 33-38.

Întorși pe parchet, clujenii și-au lărgit ecartul. Darius Hargrove a pus probleme defensivei adverse, pe când Andrei Mandache a evoluat precis în atac. Prin urmare, oferita lui Cătălin Baciu face ca tabela să indice 42-57, suficient ca baschetbaliștii de pe malul Someșului să se impună.

Autor a 22 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Darius Hargrove a fost cel mai bun om al învingătorilor. Sean Barnette a strâns 15 puncte, 7 recuperări și un assist, iar Mihai Silvășan și Andrei Mandache au izbutit câte 12 puncte fiecare.

De cealaltă parte, Mladen Pantic s-a remarcat cu 19 puncte și 6 recuperări. Ante Krapic a totalizat 17 puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri, în timp ce Vujadin Subotic a reușit 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!