Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCL: U-BT Cluj-Napoca o învinge din nou pe Brindisi și e la un pas de Top 16

BCL: U-BT Cluj-Napoca o învinge din nou pe Brindisi și e la un pas de Top 16

Miercuri, 15 decembrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Happy Casa Brindisi, din etapa a 5-a a Basketball Champions League.

Iată formațiile de start ale celor două echipe:

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Patrick Richard, Elijah Stewart, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

Happy Casa Brindisi: Wes Clark, Nathan Adrian, Josh Perkins, Nick Perkins, Raphael Gaspardo

Primele puncte ale întâlnirii au fost înscrise de J. Perkins, cel mai periculos jucător al oaspeților. Bircevic a răspuns cu un coș pe contraatac și o triplă, iar Richard a dus scorul la 10-4. Gazdele au continuat să controleze jocul, iar Stewart, Stipanovic și Richard au făcut ca diferența de pe tabelă să fie de 13 puncte: 22-9. Francesco Vitucci a solicitat un timp de odihnă, iar actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 28 la 19, după un schimb de triple reușit în ultimul minut de cele două formații.

Lucio Redivo a început excelent sfertul al doilea și a marcat de două ori, reducând diferența la cinci puncte. La celălalt panou, Karel Guzman a finalizat un slam-dunk spectaculos, însă același Redivo a marcat din nou. Au urmat câteva faze la care U-BT s-a apărat foarte bine și s-a distanțat din nou la zece puncte (35-25). Brown a condus excelent ofensiva clujeană și s-a remarcat atât prin puncte, cât și prin pase decisive. Dustin Hogue a reușit și el două coșuri de la mare distanță, iar scorul a devenit 44 la 30, cu patru minute jumate rămase din actul secund. După încă un time-out cerut de italieni, aceștia au înscris foarte rapid cinci puncte și a fost rândul lui Mihai Silvășan să ceară întreruperea jocului. Stewart a calmat spiritele cu un coș de trei puncte, dar Brindisi s-a apropiat la opt puncte: 51-43. În cele din urmă, după 20 de minute, U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de șapte puncte: 55-48.

După revenirea de la vestiare, cele două tabere au continuat să arate o poftă ofensivă deosebită și au înscris 19 puncte în 200 de secunde. Oaspeții au fost ceva mai inspirați și, datorită reușitelor Perkins și Chappell, s-au apropiat la o singură posesie: 65-63. Silvă și-a utilizat cel de-al treilea timp de odihnă, iar Stipanovic și Bircevic au răspuns rapid cu cinci puncte, provocându-l pe Vitucci să ceară time-out. Perkins a întrerupt parțialul gazdelor cu un coș din fața lui Stipe și cu unul din afara semicercului. În ultimul minut al sfertului trei, Richard și Stewart au reușit fiecare câte trei puncte, iar scorul a devenit 83 la 74.

Italienii au început mai bine actul decisiv și s-au apropiat din nou la o singură posesie; 84-81. Alb-negrii au forțat tot mai mult în ofensivă și nu au mai fost la fel de eficienți. Cu puțin sub opt minute rămase, a avut loc un moment important și anume eliminarea lui Udom, în urma a două faulturi antisportive. A urmat o triplă a lui Richard și un coș al lui Stipanovic, iar diferența a crescut rapid la opt puncte (89-81). La celălalt panou, Nick Perkins și-a făcut din nou foarte bine treaba, însă nu a reușit să marcheze de la distanță. Stipanovic a înscris de sub inel, iar Bircevic a obținut fault pe aruncare de trei și a transformat toate liberele. Cu puțin sub trei minute rămase, Richard a marcat coșul de trei care a asigurat victoria clujenilor. Ardelenii s-au impus cu 104-94 și sunt aproape de faza următoare a Basketball Champions League.

Gazdele au avut șase jucători în double-digits: Patrick Richard (23 de puncte), Elijah Stewart (20 de puncte), Brandon Brown (17 puncte), Andrija Stipanovic (15 puncte), Stefan Bircevic (14 puncte), Dustin Hogue (12 puncte).

De partea cealaltă, Nick Perkins a reușit 26 de puncte, iar Lucio Redivo a marcat 21 de puncte.

Datorită acestui rezultat, U-Banca Transilvania ajunge la un bilanț de patru succese și un eșec și se mențin pe prima poziția a grupei G. În schimb, Happy Casa Brindisi, cu o victorie și patru înfrângeri ocupă ultimul loc și este eliminată.

Peste o săptămână, în 22 decembrie, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul lui Darussafaka Istanbul, în timp ce Happy Casa Brindisi va juca în deplasare, la Hapoel Holon.

*foto: championsleague.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Petrica
    Determinant si decisiv. Are un an grozav si fara el nu cred ca am fi ajuns aici.
    Altfel, felicitari intregii organizatii!
    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Cum ziceam
      Sa ii dea Domnul sănătate și Măicuța Domnului ca mare jucător e. Sa ai 5 jucatori in double digits e ceva wow. Uneori dădeau impresia ca joaca de la juniori împreuna oamenii ăștia

      cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ps
    Când era nevoie de voci au avut din plin și fără ei e doar un teatru.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Seara de vis
    Frlicitari U-BT pentru rezultat.Alaturi de CSM ne-ti oferit o seara cu baschet de inalta calitate!

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Hogue
    Tot mai bun și decisiv. Bircevic în creștere de turație. Din păcate Guzman în ușor regres, cel puțin în jocul ăsta. Stipe, Brown și Petrică jos pălăria. Aștept intrarea în formă a lui Kuti. El, Colceag și Grasu vor trebui tot mai mult să asigure momente de respiro celorlalți. HAIDE U.
    P.S. Felicitări Oradiei, joc din ce în ce mai bun.
    Din păcate Campionatul va fi o afacere în maxim 3, cu Voluntari.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Hougue
      A făcut un meci bun, a fost mult mai eficient de la 3 decât în restul sezonului. Nu doar Kuti trebuie să își revină, și Watson poate să fie important in Champions league.

      cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    felicitari
    U. un meci foarte foarte bun, o echipa fara rival in liga noastra
    csm da a jucat mai bine. cel mai bine ar fi daca ar putea sa nu joace sfertul trei.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Felicitari jucatorilor si antrenorilor pentru cum au pregatit acest meci. Am vazut meciul pe YT si am observat 2 lucruri:
    1. Fanii au cantat non-stop
    2. Pe alocuri s-au auzit indicatiile lui Silva din timpul jocului (nu ma refer la timeouts). Super asezat si de bun simt.

    Bircevic incepe sa isi arate valoarea. Petrica, Stipe si Brown sunt jucatori se super clasa.

    Guzman din pacate nu a facut un meci prea stralucit si de aici mi se pare ca vine minusul mare al echipei pt acest nivel din BCL: prea putin impact adus de catre oamenii de pe banca: 15 pct (din 104 !!!!), 6reb, 6 ast. Avem noroc cu Hogue care e bataios si aduce atat puncte cat si recuperari multe.

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    • Benjamin:

      ...
      * am uitat sa il adaug le Stewart. Mie imi place super mult de el. Nu are asisturi, dar te poti baza pe el ca e constant in ceea ce priveste punctele marcate si in foarte multe cazuri are un numar mare de recuperari.

      cu 2 ani în urmă (16.12.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    foarte frumos. Felicitari pentru victorie si joc colectiv.
    Am avut emotii dupa ce adversarii au avut mai multe cosuri consecutive de 3 si in general s-au dovedit aruncatori buni.

    Altfel, nu am inteles de ce in ultimele minute, sa spunem 3, din sfertul 3 cand mai aveam de dat 3 faulturi de echipa nu am incercat sa ii mai "temperam" si am incasat cred vreo 3 cosuri de 3. (Da, cam multi de 3)

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Brown
    Toata echipa merita aplauze. Doar vreau sa remarc conducatorul de joc, Brown. Cred ca in sfarsit ne-am gasit PG, care sa joace pe stilul echipei. 17 puncte, 10 pase decisive si 3 interceptii. Mi se pare ca incepe sa joace cu incredere. Sper sa-l putem pastra si sezonul urmator. Eu av vrea sa pastram toata echipa dar cam greu...

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!