Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania vs Energia Târgu Jiu, un duel atractiv al etapei a-XI-a

Paul Olar

Paul Olar
12.12.2014

Liga Națională

Etapa XI

Sala Polivalentă

Sâmbătă, 13 decembrie

3-6 Fișa meciului 5-4

U Banca Transilvania primește sâmbătă, 13 decembrie, vizita Energiei Târgu Jiu, într-o confruntare din etapa cu numărul XI. Partida este programată la ora 20:30, urmând a fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Mircea Șerban, Marius Epure.

Cu un bilanț de trei succese și șase înfrângeri, ardelenii reprezintă una dintre dezamăgirile certe ale actualului sezon competițional. Silvășan și compania se clasează pe poziția a-10-a, la egalitate de puncte cu BC Mureș. Mai mult, trupa de pe malul Someșului a fost angrenată în EuroChallenge, acolo unde nu a reușit să obțină vreun rezultat pozitiv.

Spre deosebire de oponenții clujeni, Energia a realizat o performanță de excepție pentru sportul românesc. Aflată la prima participare în EuroChallenge, formația gorjeană este ca și calificată în fazele superioare ale competiției. Baschetbaliștii lui Antonis Constantinides au luat fața unor adversari mai experimentați, precum Kormend sau Lukoil Academic Sofia.

Totodată, sportivii din “Orașul lui Brâncuși” se poziționează pe locul cinci în clasament, cu un bilanț de cinci victorii și patru eșecuri. În ultima partidă, Energia a răpus pe BC Timișoara, scor 81-61. De cealaltă parte, U BT a beneficiat de o săptămână de pauză.

Aruncând o privire peste principalii remarcați ai combatantelor, observăm un oarecare duel între Darius Hargrove și Nemanja Milosevic. Primul jucător a contabilizat medii de 14.7 puncte, 4.1 recuperări și 2.2 pase decisive, în timp ce ex-iugoslavul are statistici de 13.4 puncte, 8.6 recuperări, respectiv 16.9 la eficiență.

Din punct de vedere al istoriei întâlnirilor, U pornește cu șansa întâi, grație celor 11 meciuri adjudecate din totalul de 14 consemnate. Totuși, chiar și fără aportul americanului Louis Darby, oltenii se bucură de un moral ridicat, așa că le vor face viață grea “alb-negrilor”.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!