Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a refuzat participarea în sezonul viitor al EuroCup

U-BT Cluj a refuzat participarea în sezonul viitor al EuroCup

În cadrul episodului 2 al podcastului ReStart Sport Summit, Virgil Stănescu l-a avut invitat pe oficialul lui U-BT Cluj-Napoca Branko Cuic, care a vorbit despre planurile de viitor ale câștigătoarei Cupei României. 

Directorul Sportiv al lui U-BT susține că echipa clujeană a primit invitația de a participa în EuroCup, însă s-a optat pentru participarea în Basketball Champions League, o competiție organizată de FIBA, care este într-o continuă dezvoltare

Chiar dacă am primit o invitație din partea 7days EuroCup, clubul nostru dorește să participe și să reprezinte baschetul românesc în Basketball Champions League. Chiar ieri am primit calendarul FIBA și zice că primul tur preliminar începe la mijlocul lunii septembrie. Încă nu știm unde va fi, dar presupunem că vom intra cel puțin într-un tur preliminar. Deci vom începe aproximativ ca anul trecut, în jurul datei de 5 august, bineînteles dacă măsurile impuse de stat ne vor permite. 

După cum spuneam, Basketball Champions League este într-o continuă dezvoltare, oficialii acestei competiții profită de această pauză competițională și încearcă să atragă cât mai multe echipe care au o istorie în ceea ce privește participarea în competițiile de top europene. Conform presei de specialitate, BCL a invitat pe Partizan Belgrad, Cedevita Olimpija Ljubljana, Buducnost Podgorica și Galatasaray Istanbul. Mai mult decât atât, oficialii BCL plusează când este vorba de aceste echipe și oferă participare directă în grupe pentru o perioadă de mai mulți ani de la accederea în competiție. Darussafaka Istanbul, Rytas Vilnius și Bilbao Basket au confirmat deja participarea în competiția organizată de FIBA. 

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!