Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă după o repriză de prelungiri meciul cu BCM U Pitești

U-BT Cluj câștigă după o repriză de prelungiri meciul cu BCM U Pitești

U-BT Cluj a obținut o victorie prețioasă și extrem de dificilă pe terenul celor de la BCM U Pitești, în etapa a doua a LNBM – grupa valorică A. Clujenii s-au impus în Trivale, scor 85-83, după o repriză de prelungiri.

BCM U Pitești a început în formula Searcy, Măciucă, Gajovic, Tasic, Washington, în timp ce U-BT Cluj a avut în primii 5 pe Richard, Johnson, Vida, Tarolis, Planinic.

Gajovic și Vida au deschis meciul cu câte un coș de 3 puncte, iar după trița lui Tasic, Piteștiul avea avantaj, scor 10-7. A urmat însă un run de 8-0 clujenilor, după două intercepții consecutive, fapt ce l-a forțat pe Florin Nini să ceară time-out. Johnson a dus avantajul la 7 puncte pentru U-BT de la linia de fault (17-10), dar pe final piteștenii au echilibrat și au redus din diferență, scor 15-20 după 10 minute.

Goran Gajovic a adus Piteștiul la patru puncte grație unui and-one (18-22), dar restul sfertului a fost dominat de oaspeți, care au pus chiar și 13 puncte diferență pe tabela de marcaj (38-25), după un coș de 3 al lui Calnicenco. Avramov a marcat cinci puncte consecutive, iar după liberele lui Searcy, Piteștiul a ajuns la 6 puncte distanță (32-38). Richard și Planinic au pus ultimele puncte ale reprizei, grație cărora U-BT a ajuns la 10 puncte la pauză, 42-32.

Piteștenii au început însă mult mai bine a doua repriză. Washington, Searcy și Gajovic au marcat punctele unui run de 10-3, grație căruia gazdele au ajuns la 3 puncte. După 4 puncte marcate de Planinic și Johnson, Avramov și James Washington au înscris câte un coș de 3 cu care au ajuns la un punct, 50-51. Rareș Uță a reușit un tip in cu care a distanțat Clujul la 4 puncte.  Danilo Tasic a marcat două coșuri de 3 puncte, grație cărora a readus Piteștiul în avantaj, scor 58-56. Avramov a înscris și el din nou de 3, Ate a răspuns, iar după liberele lui Washington piteștenii conduceau, scor 63-60.

Tasic a deschis sfertul 4 cu un capac la Ate, pentru ca Santa să marcheze apoi la celălalt panou. Richard și Gajovic au pus fiecare câte un coș de 3 (68-63). Clujul a revenit la conducere, grație lui Johnson și Calnicenco (71-70). Kerron Johnson a transformat apoi două libere, dar clujenii au comis două turnovers și nu s-au putut distanța. Searcy a comis o abatere de 3 secunde defensive, iar Zganec a reușit un coș, după un goaltending al lui Tasic. Washington avea să egaleze, cu un nou coș de 3 puncte, scor 77-77.  Kerron Johnson a ratat apoi un coș de 3, James Washington a prins mismatch-ul cu Planinic, a atacat inelul și a lăsat-o pentru Fraseniuc care a dus Piteștiul în avantaj, scor 79-77. Planinic a egalat la 79, printr-un dunk, din pasa lui Washington, cu 7 secunde rămase. Avramov a ratat ultimul atac al argeșenilor, iar timpul regulamentar s-a încheiat, scor 79-79.

Prelungirile au început foarte dificil, primul coș din acțiune venind pe mâna lui Goran Gajovic. Calnicenco a răspuns însă cu un coș de 3 puncte, iar după reușita lui Johnson, U-BT conducea cu 85-83. Zganec a comis un fault ofensiv, posesia a ajuns la piteșteni care au ratat însă prin Searcy. Tarolis a ratat însă ambele libere, dar Tasic nu a găsit coșul de la 3 puncte. Scor final 85-83 pentru U-BT Cluj.

Darko Planinic a marcat 16 puncte, cu 12 recuperări, dar și 8 turnovers. Kerron Jonhson a marcat și el 15 puncte, cu 6 pase decisive, 4 intercepții, dar și 4 turnovers, Zganec a adunat 13 puncte, 4 recuperări și 4 turnovers, în tim ce Calnicenco (foto) a înscris 12 puncte. De altfel, U-BT Cluj a adunat în total nu mai puțin de 26 de turnovers, la 19 pase decisive.

De partea cealaltă, Goran Gajovic a marcat 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Devin Searcy și Danilo Tasic au adunat câte 13 puncte, Avramov și Washington câte 12 puncte.

Etapa viitoare, U-BT Cluj va întâlni pe teren propriu pe CSM CSU Oradea, în timp ce BCM U Pitești va juca în deplasare, împotriva celor de la SCM U Craiova.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Pitesti
    Anul acesta Pitestiul este o nuca greu de spart. Felicitari ambelor echipe pentru baschetul oferit!

    cu 4 ani în urmă (19.10.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești S. C. :

    Sa ai 7
    Jucători străini în lot si sa joci in 5... Nu înțeleg de ce Tamulis a fost folosit doar 4 minute. Dacă nu este 100% integrat de ce n a fost folosit Robinson? Avramov imi place, cu Justas in forma putem pune probleme oricărei echipe. Campionatul mi se pare mai echilibrat decât anul trecut.

    cu 4 ani în urmă (19.10.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      hmm...
      Pitesti, Craiova, Steaua si Dinamo s-au intarit fata de anul trecut, insa eu sunt de parere ca tot Cluj, Oradea si Sibiu raman favorite pentru locurile 1-3 la finalul campionatului.
      Momentan echipele sunt la un nivel apropiat din cauza numeroaselor schimbari, necunoscute si lipsei de omogenitate... totul va fi mai concludent de prin iarna.

      cu 4 ani în urmă (19.10.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat pana la urma, nu stiu cum, sincer. Felicitari

    Altfel, deja vu: foarte multe mingi pierdute (26!), probleme la repunere sau de pase, joc incalcit, rezolvari mai degraba individuale.

    Pentru cine vedea o lupta exclusiv in 3 pentru castigarea campionatului in acest sezon, eu zic sa se mai gandeasca.

    cu 4 ani în urmă (19.10.2019) Raspunde
  • Alfa :

    Good game
    Pentru ca a egalat planinic la ultima faza de atac a clujului facand pasi cine plateste???
    2 jocuri bune facute de pitesti. Daca intra in rotatie si strainul 6 ar fi perfect. Iar am aglomerat pozitia 2. Avramov mi se pare superrr

    cu 4 ani în urmă (19.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Capac perfect a lui Zganec, fault gratuit la Johnson si multe altele.

      cu 4 ani în urmă (19.10.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!