Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștiga Supercupa României după un meci disputat cu CSO Voluntari

U-BT Cluj câștiga Supercupa României după un meci disputat cu CSO Voluntari

U-BT Cluj a început în formula Katic, Stewart, Colceag, Stipanovic, Bircevic, în timp ce CSO Voluntari a început meciul cu Badiu, Vasiliauskas, Gotcher, Moldoveanu și Thompson.

Vasiliauskas și Stewart au deschis meciul cu câte o triplă de fiecare. Echilibrul s-a păstrat pe tot parcursul primului sfert, U-BT reușind un mic run pe final, cu o triplă după un stepback a lui Patrick Richard, grație căruia clujenii aveau un avantaj de patru puncte (22-18). Însă CSO Voluntari a preluat conducerea la începutul sfertului secund, după o altă aruncare reușită de la 3 puncte, de data asta semnată de Rolland Torok iar Ouszy Barro a dus avantajul la 3 puncte (22-25). Însă U-BT a răspuns imediat prin două dunkuri consecutive ale lui Stipanovic și Grasu. De altfel clujenii au reușit un run de 11-2, întrerupt de o triplă semnată de Torok (33-30). Moldoveanu și Vasiliauskas de două ori au lovit de la 3 puncte și au redus diferența la o singură lungime (40-39). Elijah Stewart a marcat însă un and-one cu care a dus Clujul la șase lungimi (45-39). Ștefan Grasu a marcat pe o recuperare ofensivă, iar Vlad Moldoveanu l-a găsit ideal pe Malcolm Lee care a stabilit scorul primei reprize la 47-43 pentru U-BT Cluj.

Stipanovic și Patrick Richard au dus Clujul din nou la 6 puncte, la începutul reprizei secunde (51-45). Însă un baraj de triple a dus CSO Voluntari în avantaj (53-54), după reușita lui Woods. U-BT a revenit la conducere după reușitele lui Toni Katic. Liberele lui Vlad Moldoveanu au adus CSO Voluntari la două puncte, dar clujenii au marcat 7 puncte consecutive, inclusiv o triplă a lui Guzman (68-59). Gotcher a reușit însă o triplă pe finalul sfertului, grație căreia ecartul a fost de patru puncte după 30 de minute (68-64).

And-one-ul lui Stewart părea că duce U-BT într-un avantaj important, dar pe libera ratată a urmat un atac „soldat” cu o altă triplă a lui Gotcher (74-71). Vlad Moldoveanu reușise egalarea, dar coșul său a fost anulat pentru faultul ofensiv al lui Thompson. Egalarea a venit în cele din urmă pe mâna lui Malcolm Lee, lucru ce l-a forțat pe Mihai Silvășan să ceară time-out cu 5 minute rămase de jucat. Lee a dus Voluntari în avantaj pentru prima oară în sfertul decisiv, dar Bircevic a răspuns printr-un poster dunk (76-76). A urmat un tehnic dat băncii Clujului de care a profitat Moldoveanu. Tot Vlad l-a găsit excelent în zero grade pe Malcolm Lee, care a înscris din nou de la 3 puncte, ducând Voluntari în față la patru lungimi, scor 80-76. U-BT a revenit însă pe tabelă cu 1:29 rămas de jucat după reușita lui Guzman iar Patrick Richard a reușit un nou coș cu 49 de secunde rămase, grație căruia U-BT avea un avantaj de 3 puncte (83-80), fapt ce l-a forțat pe Sasha Ocokoljic să ceară time-out. După o nouă ratare a lui Gotcher, Guzman a mai transformat două libere cu care a reușit să ducă meciul la două lungimi distanță (85-80), cu 20 de secunde rămase. Patrick Richard a reușit apoi o intercepție pe repunere care a pecetluit soarta partidei. Toni Katic a marcat apoi ambele libere. Scor final 89-82, iar U-BT Cluj devine câștigătoarea Supercupei României.

Elijah Stewart a marcat 22 de puncte pentru U-BT, Patrick Richard a înscris 17 puncte, la fel ca Andrija Stipanovic, care a mai adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Toni Katic a fost aproape de double-double, cu 12 puncte, 9 pase decisive și 5 recuperări.

De partea cealaltă Vlad Moldoveanu și Sarunas Vasiliauskas au marcat 17 puncte, în timp ce Malcolm Lee a marcat 16 puncte.

Pentru cele două echipe urmează acum partidele din primul tur al Cupei României, unde U-BT Cluj va juca împotriva Stelei iar CSO Voluntari va întâlni CSM Târgu Jiu.

*foto: fiba.basketball

 

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    VM=mizerie
    numai provocari si simulari
    altfel, felicitari baietilor pentru trofeu in conditiile date...Haide U!

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ceasul
    Se uita stipa la ceas și se întreba: oare e de pe aliexpress?
    Felicitari. După aroganta FRB sper sa rămână katic.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer
    primele emoții le-am avut cînd am văzut brigada de fluerași. Și nu m-am înșelat, compensații la compensații. Unul dădea out, celălalt imediat, fault în atac.
    Totuși ar trebui să avem grijă cu Voluntariul. Echipa puternică. Greu de bătut. Acum să vedem cum arată și joacă Oradea. Tripleta e clară și personal nu aș paria sigur cine va cîștiga Campionatul. Plus că posibil să apară încă o echipă în frunte. Cin' să fie ?
    Felicitări pentru primul ( de fapt al doilea ) obiectiv atins ! HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    frumos si mai echilibrat fata de cum arata scorul. Felicitari "U" pentru victorie si acest trofeu!

    A fost prima data in care am vazut echipa actuala a Voluntariului si mi se pare ca are un joc mai divers si implicit cu sanse mai mari de a surprinde. Pivotul lor, chiar daca a avut statistici slabe mi s-a parut singurul care a putut pune probleme lui Stipanovic prin fizicul sau. Foarte bun jucatorul lituanian, inca nu mi-am facut o parere despre ceilalti americani veniti.

    Cu noua regula si cu tinerii "cruzi" nu cred ca "U" va pleca cu prima sansa in castigarea Cupei Romaniei

    La Cluj, Steward (spun asta si dupa celelalte meciuri vazute) e o achizitie foarte buna: aruncare buna, recuperare; Katic la fel, eu sper sa ramana (dat fiind si ultimele noutati de regulament); Regret dar pana acum pentru mine Bircevic nu a aratat la fel de bine (ma refer mai ales la primele 3 sferturi, cu aruncari defectuoase cam din orice pozitie) ca si cartea sa de vizita. Sper sa fie din ce in ce mai bine.

    Altfel, acest meci a aratat ca o echipa trebuie sa fie superioara la mai multe capitole pentru a castiga un joc in fata unui adversar in mana de la 3.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Felicitări !
    Just remember , have fun ! This is still that same game you started playing when you were little ! Un sfat pentru toate echipele din toate campionatele din lume ! Trofeele vor veni dupa saptamani , luni , ani intregi de truda multa !

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • Csm.O :

    Bravo U
    Un meci câștigat de echipa mai completă, mai bună. Sunt convins că din 5 meciuri U Voluntari, câștiga de 5 ori Clujul. Voluntari o echipa ce se bazează doar pe aruncări de 3, slabi la pivoți. Vlad M. noul Cătălin B. Una peste alta Voluntari nu termina n primele 3.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Meci
    Victorie absolut meritată a Clujului, care a gestionat impecabil finalul de meci, în ciuda eliminării lui Stipanovic. Se văd meciurile tari din BCL, nu s-au pierdut deloc cu firea.
    Meciul a avut calitate, păcat că a fost stricat din nou de arbitraj.
    Mai sunt curios să văd la ce nivel e Oradea, că altfel lucrurile sunt destul de clare, așa cum anticipam.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo UBT !!!
    Felicitari , din nou, tuturor ! S-a simtit un recul dupa turneul extraordinar din Grecia , mai ales in aparare, dar in final am izbutit . Speram la un parcurs a la Asesoft la intern, dar federatia a avut grija sa arunce la gunoi una din avantajele noastre, plus ca la romani nu stam stralucit, asa ca vorba altor colegi, sanse egale cu Oradea si Voluntari . Nu-i nimic, poate la anul ...

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Ultimile 3 minute
    Atat sm reusit sa vad din pacate.
    In acest scurt timp: Fault imaginar ofensiv a lui Guzman. Reluarea arata ce teatru a facut beizadeaua. In contraatacul urmator pe actiune de cos Torok faulteaza clar cu corpul si ... nimic. Asa a fost tot meciul?
    A vrut Ciulin sa-i faca un cadou mamicii cu ocazia noului ei mandat de presedinte FRB?

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Fara ciulini
    Cred ca acceasta buruiana a arbitrajului din baschet,nu isi avea locul in echipa de arbitri.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Bucurii și tristeți...
    Mă bucură rezultatul, felul în care s-a câștigat meciul și sinergia care se vede la echipă. Mă bucură că Grasu și Colceag au făcut treabă realmente bună și s-au achitat de datorie. Mă mai bucură faptul că banca îmi dă din ce în ce mai multă încredere.

    Sunt trist pentru că în 2021 nu e înstare cineva de la Federație să facă niște achiziții de bun simț și că se oferă ca premii niște porcării sinistre care se dezmembrează la prima atingere. Mi-e chiar un pic rușine, drept să zic...

    Sunt trist că avem oficialii pe care-i avem, în frunte cu observatorul de joc care a venit în fugă să primească și el placheta-lego și s-a gândit că-i potrivit acolo între oficiali și echipe și să se apuce să citească el ce scrie pe fundu ăla de lemn...

    Și sunt trist că anii au trecut degeaba pentru Vlad Moldoveanu... chiar degeaba... cel mai trist.

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Am inceput frumos acest nou sezon, sper sa avem continuitate. Haide U-BT

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Concluzii
    Meci câștigat absolut meritat. Astazi am arata f bine în atac mai ales în primele 20 de min și asta cred ca în mare parte datorita tandemului katic-stipanovic și triplelor lui stewart. Demult, defapt nici nu știu dacă, am mai văzut un conducător de joc cu asa viziune ca și katic. Pe lângă asta are și patrundere bună, sper sa rămână la noi pentru ca aduce un joc f spectaculos.
    Bircevic mi se pare ca are clasa, azi doar nu au întrat aruncările. Știe cineva dece a stat Hogue?

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Cluj
    felicitari pentru victorie. arbitrajul ca de obicei dar stati linistiti in cupele europene am vazut si mai slabe

    cu 2 ani în urmă (23.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!