Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă un meci de mare angajament în compania lui CSO Voluntari

U-BT Cluj câștigă un meci de mare angajament în compania lui CSO Voluntari

U-BT Cluj s-a impus în derby-ul cu CSO Voluntari, scor 79 – 70, într-un meci găzduit de ilfoveni în primul turneu din returul LNBM.

Voluntari a început meciul cu Badiu, Hickey, Joseph, Moldoveanu și Barro, în timp ce U-BT i-a avut în primul cinci pe Wright, Guzman, Vida, Tarolis și Stipanovic.

Înainte de angajamentul de start, cele două formații au ținut un moment de reculegere pentru regretatul Anton Netolizschi. Meciul a început foarte tensionat, primul coș fiind marcat de Barro, după un contraatac. Stipanovic a marcat primele cinci puncte ale lui U-BT, iar ardelenii preluau conducerea după patru minute (5-4). Lee a egalat la șapte, dar Tarolis și același Stipanovic au dus U-BT la patru lungimi (11-7). După mai multe ratări la ambele coșuri, Patrick Richard a semnat și el un coș de 3, cu care a stabilit scorul primului sfert la 14-7.

Guzman a deschis scorul în sfertul secund, cu un alt coș de 3. A urmat apoi un moment tensionat, între Zganec și Gîrbea sub panoul Voluntariului, care s-a soldat cu câte un fault antisportiv pentru fiecare. Ștefan Grasu a marcat și el un coș de 3 cu panoul pentru ca apoi să îl servească pe Wright care a înscris la rândul său, forțându-l pe Sasha Ocokoljic să ceară time-out (25-9). Ilfovenii au răspuns cu două coșuri de 3 consecutive semnate de Devoe Joseph. Guzman a oferit apoi un dunk spectaculos, din pasa lui Patrick Richard (29-17). După două coșuri ale lui Hickey, Guzman a marcat un coș de 3 puncte. Marcu Badiu și-a spart apoi arcada într-un duel cu Stipanovic. Hickey a reușit apoi un and-one spectaculos, după assist-ul lui Barro (34-26). În cele din urmă Voluntari a reușit să recupereze din deficit de la linia de fault, iar U-BT intra la pauză cu un avantaj de doar patru puncte (34-30).

Începutul sfertului 3 a aparținut din nou lui U-BT Cluj. Ilfovenii au revenit însă prin coșurile de la distanță și după încă un dunk al lui Ouszy Barro, pentru ca apoi Voluntari să preia conducerea prin Joseph (41-40). U-BT a revenit în avantaj după o reușită a lui Guzman. Ilfovenii au egalat după un coș al lui Vlad Moldoveanu. Ardelenii au preluat din nou conducerea după un step-back de 3 al lui Wright. În cele din urmă U-BT a păstrat avantajul de 4 puncte înaintea ultimului sfert (54-50).

Patrick Richard a reușit un coș de 3 iar după contraatacul transformat de Tarolis Ocokoljic a cerut time-out la scorul de 59-52. Zganec și Richard au distanța pe tabelă la 13 puncte (65-52). Joseph a marcat apoi patru puncte consecutive cu care a tăiat parțialul de 13-0 al Clujului. Djuric a mai marcat un coș de 3 punct, reducând diferența la sub 10 puncte cu două minute rămase de jucat (71-64). În cele din urmă clujenii s-au impus la nouă puncte, scor 79-70.

Principalii realizatori ai învingătoarei au fost Patrick Richard (17 puncte), Marquis Wright (14 puncte), Andrija Stipanovic (13 puncte), Karel Guzman (11 puncte) și Karlo Zganec (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Devoe Joseph (21 de puncte), Malcolm Lee (15 puncte) și Zarko Djuric (12 puncte).

Datorită acestui succes, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 14 victorii, în timp ce CSO Voluntari are zece meciuri câștigate și cinci pierdute.

Stire in curs de actualizare

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ...
    N-am vazut meciul din motive de sanatate, dupa citirea articolului de mai sus, va-ntreb, chiar am avut 26 pct avans ? Ca fapt divers, in fond bine ca am batut !

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ??...
      Cum adică 26 de puncte avans?...

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MS:

      26
      pe frbaschet este foaia de joc....si scrie jos : biggest lead: 16

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      hmm...
      acuma că văd asta cu biggest lead 16, poate a fost un typo și a ieșit 2-6 în loc de 1-6... dacă aia a fost atunci da, răspunsul e că am avut 16 puncte avans :-)

      p.s. privitor la motivul ratării meciului - sănătate Bela bacsi & însănătoșire grabnică ;-)

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Nu
    Nici poveste. Nu am avut 26 de puncte avans pe tot parcursul meciului. Cred ca cel mult au fost 17 puncte daca bine tin minte. Dar de unde ai scos 26 puncte? In articol nu scrie nicaieri asta.

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Ironie
      La domnu' vasu îi place să facă ironii. Ignorați-l.

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    Raspunde
  • Vasilica :

    Un meci cu multe greseli
    Un meci cu multe greseli care poate avea alt final daca Badiu nu isi spargea arcada. Poate... Sau poate nu, asta sigur nu se va stii. Voluntari au trait din aruncari de 3, Clujul jucand in nota obișnuita cu urcusuri si coborasuri. Finalul a fost a Clujului, care a fost clar mai proaspata din punct de vedere fizic. Un meci dezamagitor pt Moldoveanu, Barro jos palaria iar de la Cluj pot spune ca echipa a fost cea care a castigat meciul, iar Zganec a ajutat mult in sfertul 4 si cred ca va juca mult mai mult o data cu trecerea lui Petrica la "romani".

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Scuze,
    Sub efectul medicamentatiei, unde am vazut 25-9 , m-am gandit la plus 26, a, parcurs printre randuri mai mult cronica . Multumiri pt urari de sanatate, iar lui Stefan Cj, care da in omul cazut, tot binele din lume, sincer !

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Scuze
      Da d-nu vasu, având în vedere sarcasmul cu care comentați de fiecare dată, am dat o replică în consecință. Sănătate maximă înainte de toate.

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca vass bela:

      StefanCj,
      Multumesc .

      cu 3 ani în urmă (18.03.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    cu evolutii crispate si multe mingi pierdute si ratari de ambele parti.

    Felicitari lui "U" pentru victorie.

    Am mai scris (destul de tarziu ce-i drept, la un subiect dedicat Cupei Romaniei, nu are rost sa reiau tot comentariul acela) despre cum vad eu jocul celor de la Voluntari. Am avut o confirmare ieri, printre altele, unde la un moment dat aruncarile de 3 erau numeric egale cu cele de 2; nu m-am uitat la final care a fost raportul.

    Imi pare rau de accidentarea lui Badiu insa toti ne putem face o idee cam ce se poate intampla in meciurile cu miza cu tinerii nostri de 17-20 de ani si ca nu e o idee prea buna sa iti gandesti echipa in acest mod. Evident ca ma refer la Cluj si jucatorii romani. Noroc cu naturalizarea lui Richard

    Extrem de slab procentajul de la libere. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca se pierdea meciul aici.

    Chiar daca "U" a avut destul de multe pase decisive consider ca a castigat ofensiv mai mult prin valoarea individuala dar mai ales prin defensiva agresiva pe care a putut sa o sustina suficient de mult timp in fata unui adversar care are un prim 5 redutabil dar cu banca mai slaba.

    Din ce s-a vazut pana acum, daca isi intra in mana si au suficient timp, jucatorii de la Voluntari pot sa revina de la -18 fara probleme. Deci orice adversar ar fi bine sa profite cat mai mult de ratarile celorlalti... pana pot.

    cu 3 ani în urmă (18.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!