Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj conduce cap-coadă și câștigă restanța de la Timișoara

U-BT Cluj conduce cap-coadă și câștigă restanța de la Timișoara

U-BT Cluj-Napoca a trecut cu 90-70 de SCM OHMA Timișoara într-un meci restant, contând pentru etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucat în Banat vineri (22.04). Toți jucătorii campioanei României au reușit să marcheze în această dispută.

Timișoara: Talton, Gajic, Stanciu, Mirkovic, Olah

U-BT: Brown, Stewart, Guzman, Grasu, Stipanovic

Clujenii au debutat excelent în meci și Stipanovic făcea 7-0, Talton marcând de la linia de fault primele puncte pentru „Leii din Banat”. U-BT a continuat să arunce excelent din acțiune, Stewart și Grasu contribuind pentru desprinderea la 13-2, scor la care gazdele cereau time-out. Diferența a urcat la +15 pe o acțiune finalizată de Guzman după o intercepție (19-4) și ulterior Stewart scutura plasa de la distanță pentru 22-6. Alb-negrii s-au apropiat de borna celor 20 de puncte între, prima ratare din acțiune venind cu două minute și jumătate rămase din sfertul inaugural, U-BT conducând cu 32-15 la finalul primelor 10 minute.

Watson și Lăpuște au adus primele puncte pentru campioana României în sfertul doi, 36-17, bănățenii replicând cu două reușite la rând din acțiune. Lilov puncta de la distanță și Timișoara ajungea la nouă puncte înscrise în acest sfert, Brandon Brown fiind înlocuit după ce a acumulat a patra greșeală personală și gazdele reduceau din diferență, 38-25. Watson a oprit o perioadă cu patru ratări pentru U-BT și marca la 40-25, diferența la pauza partidei fiind de 9 puncte pentru clujeni, 42-33, Timișoara terminând cu un run de 8-2 repriza.

Toți jucătorii trecuți pe foaia de joc pentru U-BT Cluj au evoluat în prima repriză, doar Kuti și Hogue fiind fără punct marcat. Alb-negrii au avut doar trei ratări din interiorul arcului de cerc în primele 20 de minute și au stat mai bine la recuperări respectiv assist-uri, dar au cedat mai multe posesii.

„Studenții” au mers la +10 în față prin coșul lui Bircevic pentru 46-35, Mirkovic răspunzând cu o triplă, apoi la 50-40 pentru clujeni venea un time-out solicitat de Dragan Petricevic. Libera suplimentară transformată de Watson a urcat scorul la 55-42, Stewart ajungând și el la linia de fault pentru a-și împărți încercările, Richard fiind găsit liber sub panou la 58-45. Talton devenea al doilea jucător de la timișoreni în double digits, cu aruncarea bună din colțul terenului, scorul la intrarea în sfertul patru fiind 65-50 pentru U-BT Cluj.

Alb-negrii s-au dus la 19 puncte în față în primele momente din sfertul decisiv (69-52), Nandor Kuti mărind avantajul la 75-54 după trei minute scurse din ultimul parțial. Time-out-ul cerut de gazde n-a avut efect și clujenii au continuat să se distanțeze, Guzman împărțindu-și încercările de la linia de fault după antisportivul lui Talton și apoi Grasu făcea 80-54 pentru U-BT. Timișoara a prins o perioadă cu nouă puncte la rând și tăia din handicap până la 82-63, într-un final terminându-se cu 90-70 în favoarea Clujului.

U-BT ajunge la 26-2 în campionat și mai are de disputat o restanță cu SCM U Craiova (26.04) respectiv meciul din ultima etapă cu Athletic Constanța, ambele fiind programate la Cluj-Napoca. SCM Timișoara coboară la 17-12 și în ultima rundă va evolua pe teren propriu împotriva lui CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Giordan Watson a prins al treilea meci la rând în double digits în campionat, terminând cu 16 puncte (6/7 din acțiune) și 4 intercepții, urmat de Andrija Stipanovic (11 puncte, 5/6 din acțiune, 4 pase decisive) și Ștefan Grasu (10 puncte, 5 recuperări). Adam Mirkovic a contribuit cu 17 puncte pentru SCM Timișoara, secondat de Alexandru Olah (14 puncte, 3 recuperări) și Gary Talton (13 puncte, 3 pase decisive).

*foto: Manases Sándor / u-bt.baskeball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Jucator roman
    Alexandru Olah ar mai fi o varianta pentru sezonul viitor la "U", daca nu reusim sa-l aducem pe Cate.

    cu 1 an în urmă (23.04.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Mai bine nu...
      ...a fost la noi. E moale si incet. Cred ca sunt alte variante mai bune de jucatori romani, pa o adica.

      cu 1 an în urmă (23.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!