Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj continuă marșul spre câștigarea sezonului regulat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.01.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obținut victoria cu numărul 12 în sezonul 2017-2018 din Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut pe teren propriu de Dinamo București la 26 de puncte diferență, scor final 88-62. 

Meciul din Polivalenta clujeană a fost dominat de la un capăt la celălalt de formația gazdă, care în același timp nu a forțat pentru a preveni eventuale accidentări și de asemenea au rulat tot lotul de jucători avut la dispoziție pe bancă. Amfitrionii au început în forță disputa, cu o replică destul de acidă din partea tinerilor dinamoviști, primul sfert fiind încheiat cu 29-19. Disputa dintre alb-negri și alb-roșii a continuat în aceeași notă și în actul secund, atunci când gazdele s-au impus cu un parțial de 24-14, intrând astfel la vestiare cu un ecart de 20 de puncte, scor 53-33. 

Debutul sfertului 3 a fost umbrit de accidentarea căpitanului Clujului, Nandor Kuti, acesta părăsind parchetul pe brațele medicilor din echipă, acuzând o entorsă. Speriați de pățania colegului lor, jucătorii lui U-BT au lăsat-o mai moale și nu au mai forțat deloc mai mult decât era nevoie. Totodată, Mihai Silvășan a început să ruleze întreg lotul de jucători, reușind să le dea minute și celor folosiți mai puțin de obicei. Sfertul 3 s-a încheiat cu 19-13 de partea gazdelor, care au intrat în decisiv cu un ecart de 26 de puncte, 72-46. Ultimul act nu a mai adus nimic nou, jocul de pe parchet s-a echilibrat, nimeni nu a mai forțat, cele 10 minute terminându-se la egalitate, 16-16, victoria revenind astfel favoritei U-BT, scor final 88-62. 

Pentru U-BT Cluj au marcat absolut toți jucătorii trecuți pe foaia oficială după cum urmează: Adomas Drungilas 18 puncte (9 recuperări), Miha Lapornik 14, Lasan Kromah 12, Andrei Calinicenco 11 (9 recuperări, 6 pase decisive), Andrei Mureșan 10, Zeljko Sakic 7, Kuti Nandor 6, Abu Teir 4, David Vida 2, Giordan Watson 2, Ousmane Barro 2. De cealaltă parte, pentru Dinamo București au punctat Amadeo Casale 21 puncte, Cornel Cioacătă 16, Mircea Neagoe 13, Cristian Mainea 6, Ștefan Birloveanu 4 și Daniel Mainea 2. 

Campioana en-titre își consolidează astfel primul loc în campionat și pornește cu prima șansă la câștigarea sezonului regulat, având în prezent 12 victorii, 2 înfrângeri și 26 de puncte, asta în timp ce urmăritoarele au de la 4 înfrângeri în sus. De cealaltă parte, Dinamo continuă fără succes în LNBM, având 14 meciuri pierdute din tot atâtea jucate. 

Pentru U-Banca Transilvania Cluj urmează acum 2 partide incendiare, primul în Cipru cu Keravnos în FIBA Europe Cup, miercuri, 17 ianuarie, urmând ca apoi, în data de 20 ianuarie, să dispute derby-ul Ardealului contra celor de la CSU Sibiu. De cealaltă parte, Dinamo se va duela cu ocupanta locului secund, BC SCM Timișoara. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Imp
    Important ii playofful

    cu 6 ani în urmă (13.01.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    strategie gresita
    Lasand meciul la o parte, cred ca avem probleme de lot datorita strategiei gresite din ultima vreme . Adica vrei rezukltate mari in 3 competitii, dar dai afara doi straini si aduci numai unul in conditiile in care si Torok este accidentat, iar Rasic nerefacut( si nici nu se stie daca va reveni la forma dinaintea accidentarii ). In plus Lapornic este clar de pozitie 2, deci avem serioase probleme la 1 ! Rezulta clar ca ne trebuia un strain foarte bun pe acea pozitie, acum dupa " marile manevre a lui Silvasan " de la sfarsitul/inceputul anului, practic am iesit in pirdere, asa ca nu-i de mirare ca un competent U-ist de-aici, free, scria zilele trecute ca Steaua este favorita la castigarea campionatului . Si Oradea, as adauga eu, dupa aducerea unui excelent dirijor, Richards, si inregimentarea lui Kariniauskas, care va da totul sa demonstreze ca Silva a gresit mult cu el . Asta e, pacat ca BT-ul nu vede aceste probleme si totul e lasat la poftele super-colericului Silvasan !

    cu 6 ani în urmă (13.01.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Cred ca nimeni nu intelege aceasta strategie.. stam in 8 jucatori in 3 competitii...

    cu 6 ani în urmă (13.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!