Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj continuă parcursul perfect din deplasare în Liga Națională

U-BT Cluj continuă parcursul perfect din deplasare în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la a 13-a victorie în Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin în urma duelului de la Târgu Jiu, încheiat cu 91 la 66 sâmbătă seara (14.01) în etapa cu numărul 15. Ardelenii nu l-au avut pe Victor Sanders în acest meci, iar Karel Guzman este în continuare indisponibil.

Târgu Jiu: Octavian Ilie, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Andriy Agafonov

U-BT: Nemanja Gordic, Akos Szentkuti, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Gorjenii marcau primii și Szentkuti răspundea cu un coș pentru U-BT Cluj, Stevenson fiind apoi precis și de la linia de fault, după care Bircevic rata de două ori din acțiune până ca Emi Cățe să egaleze cu un dunk, 4-4. Clujul prelua în premieră conducerea cu and-one-ul lui Gordic (6-7), Stevenson ajungând apoi la șapte puncte din primele nouă ale gorjenilor, U-BT prinzând apoi o perioadă cu patru puncte la rând și Cățe făcea 9-11, pivotul marcând ulterior la capătul unei acțiuni colective superbe. Campioana României mergea la +5 cu libera suplimentară a lui Meindl, diferența mărindu-se apoi la 13-20 și U-BT conducea după 10 minute cu 16 la 24.

Stipanovic răspundea reușitei lui Kottas și păstra ecartul de opt puncte, CSM Târgu Jiu irosind o oportunitate prin Frye să reducă din handicap în primă fază, apoi Kottas îl depășea pe Roschnafsky și finaliza cu dunk la 22-26. Clujenii au înscris cinci puncte la rând și cu tripla lui Roschnafsky se ajungea la 22-31, moment în care a urmat un time-out la banca gorjenilor, Stevenson fiind trimis apoi la linia liberelor pentru două aruncări. Stipanovic îi ducea pe campionii României în premieră la o diferență formată din două cifre (24-35), clujenii ajungând apoi ca 30 din primele 39 de puncte să fie marcate din căciulă. Diferența maximă pe parcursul ultimelor minute din prima repriză era de 17 puncte, U-BT intrând la cabine cu 35-48, trei jucători fiind în double figures în acest punct pentru ardeleni.

Clujul a deschis repriza secundă cu coșurile Gordic, Bircevic și Cățe pentru un run de 9-0, CSM Târgu Jiu solicitând un timp de odihnă la 35-57. Emi Cățe ajungea la a treia reușită consecutivă după layup-ul de la 35-59, moment după care ardelenii au schimbat liniile și Troupe reușea să aducă primele puncte pentru Târgu Jiu în repriza secundă. Shepherd răspundea cu cinci puncte la rând și Roschnafsy făcea 38-66, campionii României având 46 la 75 după 30 de minute, la finalul unui parțial pe care l-au câștigat cu 27-11.

Stevenson și Agafonov marcau pentru CSM Târgu Jiu în debutul parțialului final, Emi Cățe continuându-și apoi jocul foarte bun și făcea 53-79. Diferența la jumătatea sfertului patru era de 22 de puncte după dunk-ul lui Stevenson, Mihai Silvășan făcând apoi schimbări în privința jucătorilor de pe teren, tot Stevenson punctând apoi la 60-79. Kuti reușea doar al treilea coș din acțiune pentru U-BT în această perioadă și într-un final ardelenii au câștigat cu 66 la 91.

CSM Târgu Jiu (1-12 bilanț) urmează să joace la Pitești la mijlocul săptămânii viitoare, iar pentru U-BT (13-1) vine o deplasare la Ljubljana în EuroCup, apoi pe 21 ianuarie următorul joc din LNBM, la Miercurea Ciuc.

Emi Cățe a fost aproape de double-double (22 de puncte, 9 recuperări), în double figures fiind și Andrija Stipanovic (14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), respectiv Leo Meindl (12 puncte, 4/4 de două), cu excepția lui David Lăpuște toți ceilalți jucători de la U-BT reușind să marcheze.

Shamiel Stevenson a replicat cu 23 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, următorii marcatori de la Târgu Jiu fiind Andriy Agafonov (15 puncte, 10 recuperări) și Thomas Kottas (13 puncte, 3 recuperări).

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ma ingrijoreaza
    forma lui Bircevic ! 0 din 3 de 2 puncte si 0 din 5 de 3 puncte. Si este cam al treilea poate al patrulea meci la rind cu procentaje dezastruoase. Sper sa-si revina la Lublijana.
    Altfel intreb si eu : Sanders a plecat ? Vad ca iara nu spune nimeni nimic despre soarta lui. Posibil sa fie doar bolnav ?

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!