Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj evoluează în deplasare în Liga Națională, după succesul din Champions League

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.11.2021

U-BT Cluj evoluează în deplasare în Liga Națională, după succesul din Champions League

U-BT Cluj Napoca dă piept cu CSM Galați în etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul va avea loc duminică, 21 noiembrie, de la ora 18:00, pe terenul echipei de la malul Dunării.

Ardelenii vin după un succes imens într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale acestei ediții de Basketball Champions League. La mijlocul acestei săptămâni, trupa lui Mihai Silvășan a trecut de Hapoel Holon, după un meci ce a avut nevoie de două reprize suplimentare.

Patrick Richard a fost eroul echipei în acea încleștare. Americanul cu cetățenie română a înscris cele mai importante coșuri ale campioanei României. Întâi, Richard a înscris cu un stop șut de trei puncte pentru a trimite meciul în prelungiri, iar mai apoi a finalizat schema desenată de Silvășan pentru a asigura încă 5 minute suplimentare. El a flirtat cu un triple double (17 puncte, 8 pase decisive și 8 recuperări).

Și Andrija Stipanovic (29 de puncte, 7 recuperări) și Brandon Brown (20 de puncte, 8 pase decisive) au avut prestații excelente ce au contribuit la succesul șepcilor roșii.

Ultimul meci disputat de U-BT în campionat a fost derby-ul Ardealului din BTarena, cu BC CSU Sibiu. Deși au avut un început nefast de partidă, în care au fost conduși și la 12 puncte, elevii lui Silvășan au reușit să se regrupeze rapid și să își asigure un avans confortabil încă din sfertul trei. Scorul final a fost 92-80 pentru gazde.

MVP-ul acelui meci a fost Stefan Bircevic. Acesta a înscris 21 de puncte și a bifat 5 recuperări. Și Elijah Stewart a înscris 20 de puncte, iar Patrick Richard a reușit un double double cu 15 puncte și 10 pase decisive.

A fost a șaptea victorie din tot atâtea meciuri pentru clujeni, care ocupă locul doi în Liga Națională de Baschet Masculin. Aceștia au cu un meci mai puțin disputat, din pricina amânării confruntării cu CSO Voluntari.

La polul opus se află CSM Galați, cu un bilanț de 0 victorii și 7 înfrângeri. Și oaspeții meciului de duminică au cu un meci mai puțin disputat. Este vorba despre restanța cu Steaua București, provocată de carantinarea lotului echipei în startul stagiunii.

În ultima etapă, trupa lui Florin Nini a fost surclasată de una dintre vecinele de clasament de la acel moment, CSM Târgu Jiu. Scorul final a fost 92-74 pentru gorjeni, care nu au mai cedat avansul obținut în primul sfert.

Javon Masters a avut 24 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. El rămâne în continuare cel mai bun marcator al echipei (15.7 puncte pe meci), dar și cel mai bun pasator (3.7 assist-uri pe meci).

Nou-venitul Christopher Galbreath a impresionat în primele sale două meciuri în Liga Națională. În meciul pierdut cu Dinamo, el a fost cel mai bun marcator al Galațiului , cu 18 puncte. În deplasarea de la Târgu Jiu, americanul a bifat un double double cu 12 puncte și 10 recuperări.

Cele două echipe s-au întâlnit de 5 ori în sezonul trecut, iar de fiecare dată, clujenii au avut câștig de cauză. În Cupa României, scorul a fost 81-58, în cele două meciuri de sezon regulat 80-65, 88-60, iar în prima rundă de play-off 95-72 și 92-69.

Meciul de duminică seara va putea fi urmărit live pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!