Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj face diferența în repriza secundă și câștigă cu CSM Galați

U-BT Cluj face diferența în repriza secundă și câștigă cu CSM Galați

U-BT Cluj-Napoca a reușit să câștige disputa cu CSM Galați din debutul etapei cu numărul 24 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 97-85 vineri (18.03). Karel Guzman a evoluat pentru clujeni în acest meci, cubanezul revenindu-și după accidentarea suferită în restanța cu CSO Voluntari din urmă cu trei zile.

Mihai Silvășan a ales să înceapă duelul în formula Brown, Stewart, Colceag, Bircevic și Stipanovic, iar Florin Nini a replicat cu un prim 5 alcătuit din Masters, Milon, Brewton, Stan și Sturanovic.

Ardelenii au deschis scorul prin Bircevic, care a punctat din căciulă, de unde Galațiul a replicat cu cinci puncte la rând, Stewart egalând de la distanță, 5-5. Brown a scuturat plasa de la distanță și U-BT conducea cu 10-7, pe atacul următor ecartul devenind de un singur punct prin floater-ul lui Masters și la jumătatea sfertului inaugural Sturanovic a avut un dunk în forță pentru a-și duce echipa la 11-10. Formațiile s-au succedat la conducere, diferența devenind iar de două puncte la 20-18 pentru gazde, cu and-one-ul lui Bircevic, Galațiul revenind la conducere cu tripla lui Milon. Karel Guzman și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după ce anterior a ratat de la linia de fault, sfertul de debut terminându-se la egalitate, 25-25.

CSM Galați a condus în câteva rânduri în debutul sfertului al doilea, dar niciodată la mai mult de o posesie diferență până la tripla lui Masters pentru 33-29. U-BT a restabilit egalitatea pe un atac rapid terminat cu coș de Richard și oaspeții cereau time-out la 33-33, de unde CSM Galați a replicat cu patru puncte la rând și se ducea la 37-33. Milon a nimerit cea de-a cincea încercare bună de la distanță pentru formația dunăreană (42-38), Silvășan solicitând timp de odihnă, după care alb-negrii au egalat la 42, scorul la jumătatea meciului fiind 47-46 în favoarea vizitatorilor.

Procentajele din acțiune erau de partea Clujului (66-55%), la fel și recuperările sau assist-urile, însă U-BT a pierdut 8 posesii în prima repriză, spre deosebire de 4 câte aveau gălățenii. Oaspeții au avut 11-4 la raportul punctelor după turnovers, iar Milon și Bircevic au depășit deja borna celor 10 puncte înscrise.

Ardelenii au recuperat un deficit de trei puncte în debutul reprizei secunde și Brown a modificat scorul la 50-49, apoi Stipanovic a replicat cu un lay-up liberelor transformate de Masters. CSM Galați a venit cu două reușite din acțiune apoi și Brewton făcea 56-52, diferența de patru puncte în dreptul vizitatorilor fiind menținută de coșul pe ezitare semnat de Sturanovic. A venit rândul amfitrionilor să înscrie de două ori consecutiv și Stewart făcea 59-58 pentru U-BT la jumătatea sfertului trei și după time-out același american a punctat, seria clujenilor fiind oprită de Gherman (61-59). CSM Galați s-a cățărat la conducerea partidei cu reușita de la distanță adusă de Milon, 64-63, însă clujenii au revenit și făceau 72-66 cu three-point play-ul lui Kuti, la finalul sfertului acesta fiind 73-68 în dreptul ardelenilor.

Diferența a scăzut la o singură posesie în primele minute ale sfertului patru, cu liberele transformate de Sturanovic (75-72) și avantajul clujenilor s-a topit la un punct prin reușita lui Brewton. Stipanovic a pus patru puncte între din pasa lui Hogue și apoi oaspeții au pierdut o posesie, Guzman fiind faultat de Masters, cubanezul împărțindu-și perechea de libere (80-75). Formația lui Florin Nini a venit la două puncte în urmă, Hogue trecând pe la linia de fault pentru 85-80 și apoi după o intercepție Kuti a dus diferența la +7. CSM Galați nu s-a putut apropia mai tare în ultimele minute și în cele din urmă Clujul s-a impus cu 97-85.

U-BT Cluj urmează să dispute un meci crucial în Basketball Champions League, pe terenul lui Filou Oostende (22 martie, ora 21.00), în vreme ce gălățenii o să primească vizita lui CSU Sibiu în campionat.

Șase jucători de la învingători au fost în double digits, lista marcatorilor conducând-o Stefan Bircevic (15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive). Matthew Milon a terminat cu 23 de puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri pentru CSM Galați, având 5/8 de la distanță.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Kuti
    Un meci bun facut de Kuti. Ma bucur pentru el. Ii un luptator.

    cu 2 ani în urmă (19.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!