Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș în ultima rundă din Conferința A

U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș în ultima rundă din Conferința A

U-BT Cluj-Napoca și CSM Târgu Mureș dispută ultimul meci în prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin, întâlnirea din Conferința A contând pentru etapa cu numărul 18 și va avea loc vineri, 27 ianuarie.

Cele două știu ce poziții o să ocupe la finalul acestei părți a sezonului, U-BT fiind prima în Conferința A, cu 14-1 bilanț, iar Mureșul nu poate să se miște de pe poziția a șaptea, adunând 6 victorii și pierzând 9 partide. Nou-promovata o să continue în grupa 11-18, iar Clujul merge în Top 10, acolo unde urmează să întâlnească formațiile care au făcut parte din Conferința B.

Campioana en-titre a avut de tras serios pentru victorie în meciul tur, impunându-se cu 89-79 la Târgu Mureș, după ce gazdele erau în avantaj cu patru minute până la final. Emi Cățe a fost atunci liderul „studenților” cu 23 de puncte și 6 recuperări, consemnându-se cu acea ocazie și debutul lui Kasey Shepherd în Liga Națională. Goran Martinic s-a remarcat de la nou-promovată cu 26 de puncte, 6 pase decisive și 6/11 de la distanță.

Mureșul are la activ două meciuri câștigate în fața echipelor din această conferință care au prins un loc în Top 10, în ambele cazuri însă pe teren propriu. Confruntările din deplasare împotriva acelor formații au adus eșecuri pe linie pentru echipa lui George Trif, diferența medie fiind de 5.5 puncte în favoarea învingătoarelor.

U-BT Cluj are un singur pas greșit acasă în LNBM, campionii marcând în medie 92.9 puncte în cele 7 întâlniri de pe teren propriu. În același timp, clujenii permit adversarilor o medie de 75.6 puncte pe partidă, FC Argeș fiind cea care a marcat cel mai mult în fieful campioanei, în înfrângerea cu 89 la 98.

Emi Cățe are 26 de puncte și 7.5 recuperări în medie în ultimele două apariții ale campioanei României în campionat, doar Nate Johnson de la CSM Constanța având mai multe puncte pe meci în perioada recentă decât internaționalul român. Mureșul, de partea cealaltă, îi are în formă pe Goran Gajovic și Anthony Mathis în ultimele întâlniri, cu 15 puncte pe meci din patru întâlniri (Gajovic), respectiv 14 puncte pe meci în trei întâlniri (Mathis).

Cele două echipe se regăsesc în prima parte a clasamentului la procentajele aruncărilor bune de la distanță (38.2% Clujul și 36.8% Mureșul), dar și la recuperările ofensive, unde nou-promovata are cifre puțin mai bune (11.5 față de 11.2). Amândouă dau câte patru jucători în Top 10 la diverse categorii statistice.

Meciul de la Cluj-Napoca are loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 18.00 și o să fie live pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!