Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu SCM U Craiova în etapa a 12-a a Ligii Naționale

U-BT Cluj joacă pe teren propriu cu SCM U Craiova în etapa a 12-a a Ligii Naționale

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc în singurul meci de pe plan intern de marți, 27 decembrie, într-un duel care contează pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Campioana României a suferit înainte de Crăciun prima înfrângere în campionat, 83-88 în Sala Sporturilor „Horia Demian” în fața Rapidului, într-un joc în devans din etapa a 16-a. U-BT a stabilit un minim al echipei în LNBM la capitolul triplelor bune (5), al recuperărilor (26) și a avut un procentaj slab de la linia de aruncări libere, cu 18/35.

Ultimul meci oficial pentru Craiova a fost în FIBA Europe Cup, acolo unde oltenii au încasat al doilea eșec în Top 16, scor 56-75 pe terenul lui Cholet. „Leii din Bănie” au stat bine în prima repriză, după revenirea de la cabine ofensiva fiind la un nivel mai scăzut și alb-albaștrii au înscris 24 de puncte în partea a doua, după ce până la pauză aveau 32 de puncte.

Un joc în plus are SCM U Craiova în acest moment față de U-BT, oltenii fiind cu 6-4 bilanț pe locul 4 în Conferința A, la egalitate cu CSU Sibiu, iar clujenii stau cu 8-1, în cazul victoriilor având tot atâtea câte au CSM Petrolul Ploiești și Rapid București.

Întâlnirea din turul primei faze s-a încheiat cu victoria Clujului, 93 la 71, la capătul unui meci în care elevii lui Mihai Silvășan i-au ținut pe oponenți la nouă puncte marcate în cel de-al doilea sfert. Jordan Taylor, jucător care nu mai este în lotul lui U-BT, a fost atunci principalul marcator pentru formația în alb și negru (19 puncte), iar Topias Palmi a contribuit tot cu 19 puncte pentru Craiova.

Statistic, U-BT este peste Craiova la majoritatea datelor, campioana României fiind prima în LNBM la media de puncte, assist-uri, eficiență, intercepții și la procentajele reușitelor de două puncte. „Leii din Bănie” stau mai bine la aruncările de la linia liberelor și pierd mai puține posesii pe meci. Ambele au jucători în Top 5 la diferite capitole, fiind vorba despre Emanuel Cățe (procentajul aruncărilor bune de două puncte, recuperări ofensive și capace), Karel Guzman (intercepții), Stefan Bircevic (procentajul triplelor bune), respectiv Giordan Watson (assist-uri și eficiență).

Acest joc nu o să fie ultimul în 2022 nici pentru clujeni, nici pentru craioveni, U-BT urmând să evolueze pe 30 decembrie la Târgu Mureș, iar SCM U Craiova va avea meciuri în grupa B din Cupa României la Constanța pe 29 și 30 decembrie.

Meciul din BTarena va avea loc marți, 27 decembrie, de la ora 16.00 și o să fie în direct pe Digisport 2, Prima Sport 1 și YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    intre doua echipe care in acest moment resimt din plin oboseala jocurilor internationale.

    As anticipa un joc mai usor pentru "U" prin prisma faptului ca in acest moment Craiova trebuie sa se concentreze acum mai mult pe calificarea in faza urmatoare a Cupei Romaniei. 3 meciuri in 4 zile si asta dupa ce si asa are cele mai multe meciuri oficiale in acest sezon pana acum (sursa: celalalt site de baschet)

    cu 1 an în urmă (27.12.2022)
    • Suporterrrr:

      Cupa
      Cred ca si Constanta si Craiova se vor califica, ambele o bat pe laguna la o diferenta mare si isi fac cosaveraj. Eu zic ca pe 1 iese CT, 2 Craiova si amandou merg mai departe

      cu 1 an în urmă (27.12.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!