Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj joacă pe terenul Veneziei în etapa a 12-a din Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.01.2023

U-BT Cluj joacă pe terenul Veneziei în etapa a 12-a din Eurocup

U-BT Cluj-Napoca evoluează pe terenul celor e la Umana Reyer Venezia în etapa cu numărul 12 din Eurocup. Confruntarea are loc marți, 24 ianuarie, de la ora 21:00 și poate fi urmărită în transmisiune directă pe Prima Sport 3.

În confruntarea din tur din BTarena dintre cele două echipe, italenii i-au administrat campioanei României unul dintre cele șapte eșecuri din acest sezon european. În etapa a treia, Venezia a trecut de studenți cu scorul de 85-80, la capătul unui meci în care au condus aproape de la un capăt la altul.

În ciuda dominării adversarilor, Șepcile Roșii au fost aproape de o revenire impresionantă în sfertul al patrulea. Deși au fost conduși chiar și la 13 puncte, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să se apropie la doar două puncte în minutele de final (78-80). Oaspeții meciului de la Cluj au avut sânge rece pe final și au reușit în cele din urmă să se impună la cinci lungimi.

Pentru Venezia, acel succes avea să fie primul stagional din Eurocup. De atunci, echipa a avut parte de un oarecare declic. Dacă excludem primele două runde ale competiției, elevii lui Walter de Raffaele au un bilanț de 6-3. Echipa sa a ajuns până pe locul patru în Grupa A.

Situația nu este la fel de roz pentru cei de la Umana Reyer în competiția internă, unde se situează doar pe locul opt, cu un bilanț de 8-8. În ultimele patru runde, adversara campioanei României de marți a suferit eșecuri cu Trieste, Virtus Bologna și Treviso, reușind să treacă doar de Verona.

Pentru U-BT Cluj, situația este cu totul diferită în Liga Națională, unde până acum, alb-negrii nu au avut rival. Aceștia au suferit un singur eșec până acum în campionat, pe teren propriu împotriva lui Rapid București. În rest, celelalte 14 meciuri s-au încheiat cu victorii pentru ardeleni.

În Eurocup, în al doilea meci din 2023, reprezentanta României în competiție a reușit să obțină și primul succes în deplasare în această stagiune. Până la victoria cu scorul de 88-80 cu Cedevita Olimpija, U-BT pierduse toate cele patru meciuri disputate în deplasare, cu JL Bourg, Lietkabelis, Bursaspor și Prometey.

Prin succesul de la Ljubljana, gruparea de pe malul Someșului a revenit pe locurile ce asigură calificarea în playoff-ul competiției. U-BT are un bilanț de 4-7 după 11 runde. Același record îl au și lituanienii de la Lietkabelis, dar coșaverajul elevilor lui Mihai Silvășan îi propusează pe locul al optulea.

Leo Meindl este în continuare cel mai bun marcator al Șepcilor Roșii în Eurocup și ocupă totodată a 10-a poziție în ierarhia competiției, cu o medie de 15.7 puncte. El este liderul echipei și la capitolul recuperări, cu 6.5 pe meci, în timp ce Patrick Richard este cel mai bun pasator, cu o medie de 5.2 assist-uri.

Derek Willis este liderul ierarhiilor la puncte (13.9 pe meci) și recuperări (5.4 pe meci) pentru Venezia. El a ieșit la rampă și în meciul tur când a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 22 de puncte. Autohtonul Marco Spissu este cel mai bun pasator al echipei, cu 4.9 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre Umana Reyer Venezia și U-BT Cluj-Napoca are loc marți, 24 ianuarie, de la ora 21:00 și poate fi urmărită pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!