Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a câștigat în prelungiri duelul restant cu SCM U Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.04.2022

U-BT Cluj-Napoca a câștigat în prelungiri duelul restant cu SCM U Craiova

U-BT Cluj-Napoca a câștigat duelul restant cu SCM U Craiova din etapa a 17-a. Ardelenii s-au impus cu 100-97, după o repriză de prelungiri. Înaintea ultimei runde, ardelenii au un bilanț de 27-2, în timp ce oltenii au 18 victorii și 11 eșecuri.

U-BT Cluj Napoca: Patrick Richard, Brandon Brown, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic

SCM U Craiova: Aurelian Gavriloaia, Troy Franklin, Radu Vîrnă, Josh Hawley, Bogdan Țîbîrnă

Partida a debutat cu un layup al lui Gavriloaia. Stipanovic a egalat din interior. Richard a înscris prima triplă a disputei. Țîbîrnă a dus scorul la 7-4. Stipanovic a răspuns de sub inel. Hawley a egalat la 9 cu un and-one în tranziție. Andrieș a înscris un coș de la distanță pe sirenă și a adus-o pe Craiova în avantaj (15-13). Colceag a egalat pe pătrundere, înainte ca oltenii să lovească din nou de afară, prin Vîrnă. Richard i-a urmat exemplul și a egalat. După primul sfert, scorul era 21-19 pentru campioana României.

Robinson a egalat cu un semi-cârlig. Colceag a răspuns cu un coș de afară. Gavriloaia a redus diferenț cu un floater, înainte ca Nandor Kuti să înscrie prin același procedeu. Oaspeții au revenit la conducere (26-27) prin layup-ul lui Vîrnă. Watson a replicat cu coșuri de la distanță în posesii consecutive. Kuti a mărit ecartul la șapte lungimi, înaintea unui and-one reușit de Robinson. Americanul a înscris și la următoarea posesie, iar echipa sa venea la o singură posesie. La pauza mare s-a intrat cu scorul de 42-38.

Bircevic a deschis parțialul cu un coș de trei. Șepcile Roșii s-au distanțat la nouă lungimi (48-39), după liberele lui Richard și Guzman. Robinson a răspuns de la distanță. Titus a încercat să își aducă echipa înapoi în joc, dar Richard a transformat trei libere și a dus scorul la 53-44. Stipanovic a dus diferența în double digits, înaintea unei pătrunderi spectaculoase a lui Vîrnă. Kuti a înscris de afară și a dus scorul la 59-48. Concursul aruncărilor de la distanță a continuat cu reușitele lui Franklin și Bircevic. Tabela indica 71-65 înaintea ultimului sfert.

Kuti a marcat primul coș al parțialului, din zero grade. Hawley a răspuns cu o finalizare spectaculoasă. Kuti a continuat evoluția bună și a lovit din nou din spatele semicercului. Robinson, Hawley și Franklin și-au adus echipa la cinci lungimi diferență (78-73). Richard a răspuns printr-un fadeaway, înainte de un and-one spectaculos al lui Franklin. A urmat apoi un duel în coșuri de afară între Franklin și Bircevic. Hawley i-a apropiat pe olteni la un punct cu un coș de la distanță. Țîbîrnă i-a urmat exemplul și și-a adus echipa în avantaj. Hawley a dus diferența la două posesii, după două libere transformate. Clujenii au revenit la conducere printr-o serie de aruncări libere. Hawley a dus scorul la 90-88. Bircevic a răspuns din spatele semicercului. Franklin a fost faultat pe o aruncare și a egalat la 92. Disputa a intrat în prelungiri. Bircevic a marcat primele puncte din minutele suplimentare și a dus scorul la 96-92. Hawley a redus diferența.

Stefan Bircevic a fost MVP-ul campioanei României și a terminat cu 27 de puncte și 11 recuperări. Nandor Kuti a înscris 16 puncte. De cealaltă parte, Josh Hawley a avut 35 de puncte, 11 recuperări și 6 intercepții.

În ultima etapă, SCM U Craiova joacă pe terenul lui Dinamo București. U-BT Cluj primește vizita lui Athletic Constanța.

*foto: Facebook/SCM U Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Mai in gluma, mai in serious, liberele reusite de Stipanovic au facut diferenta.

    Altfel, 28 de mingi pierdute?

    cu 1 an în urmă (27.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!