Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Memorialul Elemer Tordai

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Memorialul Elemer Tordai

Joi, 26 septembrie, BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca s-au întâlnit în finala mare a Memorialului Elemer Tordai. După o primă repriză foarte echilibrată, formația gazdă a preluat controlul asupra jocului și a dominat sfertul al treilea. Totuși, în ultima secvență, clujenii și-au revenit și s-au impus la o diferență de șase puncte: 68-74.

Gazdele au început mai bine confruntarea din Sala Transilvania, reușind să își construiască un avantaj de șapte puncte, scor 13-6. Mihai Silvășan a solicitat rapid primul time-out al partidei și elevii săi au răspuns imediat. Jocul a devenit mai echilibrat, iar Rareș Uță și Patrick Richard au adus-o pe U-BT Cluj-Napoca în față, la finalul primului sfert (18-20).

Actul secund a debutat cu accidentarea lui Andrei Calnicenco, sportiv ce a fost nevoit să părăsească terenul. În ciuda acestui eveniment, oaspeții s-au menținut la conducere și, la jumătatea sfertului doi, scorul era 33-32 pentru trupa clujeană. Cei de la BC CSU Sibiu au jucat mai bine în ultimele cinci minute ale reprizei, încasând doar șase puncte. Prin urmare, după două sferturi, gazdele aveau un avantaj de două puncte: 41-39.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Dan Fleșeriu și-au continuat evoluția foarte bună și s-au distanțat la 58-46. Oaspeții nu au găsit soluții pentru ofensiva excelentă a sibienilor și diferența a devenit și mai mare. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 62-51 pentru BC CSU Sibiu.

În primele minute ale actului decisiv gazdele au menținut avantajul, însă apoi clujenii au reușit un run prin care au egalat la 65. A urmat o secvență de joc caracterizată de mai multe greșeli comise de ambele tabere și tabela a rămas neschimbată. După un coș de la semidistanță al sibienilor, Artis Ate a marcat de la mare distanță și U-BT Cluj-Napoca a preluat avantajul pentru prima oară în repriza secundă (67-68).

În ultimele minute ale partidei, atât gazdele, cât și oaspeții au jucat cu cinci străini pe teren. Darko Planinic a marcat din fața coșului, dar Randal Falker a răspuns imediat cu o aruncare liberă. Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă și, după reluarea jocului, Kerron Johnson a fost faultat. Americanul a transformat doar o liberă și a fost rândul lui Dan Fleșeriu să solicite un time-out, cu 25 de secunde rămase (68-71). Clujenii s-au apărat foarte bine și au obținut victoria (74-68), câștigând Memorialul Elemer Tordai.

Cei mai buni jucători din tabăra învingătoare au fost: Patrick Richard (22 de puncte, 5 recuperări, 3 intercepții), Kerron Johnson (15 puncte, 4 recuperări), Darko Planinic (11 puncte, 3 recuperări) și Artis Ate (11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții). De partea cealaltă, s-au remarcat: Isaiah Philmore (16 puncte, 3 recuperări), Jordan Chatman (13 puncte, 2 recuperări) și Jared Jordan (11 puncte, 2 pase decisive).

În finala mică, SCM Timișoara a trecut de CSO Voluntari cu scorul de 98-88, ocupând poziția a treia la finalul turneului amical de la Sibiu. Prin urmare, clasamentul final al Memorialului Elemer Tordai este: U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    e bine, dar ...
    E bine ca am castigat trofeul, dar in multe momente/perioade am avut mari slabiciuni, cu Timisoara incasand enorm de multe puncte . Celalalt " dar " se refera la problema romanilor, asa cum mai multi dintre noi am tot aratat, asta este un adevarat calcai a lui Achille, fapt confirmat acum si de accidentarea lui Calnicenco . Doamne unde am ajuns cu romanii, accidentarea lui ... Calnicenco ( ?! ) devine o problema majora, mai ales ca Kuti este nerefacut, dar chiar daca era apt, e bine sa-l tot folosdim peste 30 de minute ?!

    cu 4 ani în urmă (27.09.2019) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    După al doilea turneu pe care îl vad eu personal ma declar mulțumit de echipa noastră. Planinic, Richard și Ate sunt certitudini, ceilalți străini, par a fi oameni de echipa și încadrați asa își fac bine treaba. Se vede clar lipsa lui Curry ca și conducător de joc, Johnson fiind încă un element străin de echipa, se vede ca a venit târziu la echipa. Sibiul are anul asta o grămadă de aruncător buni, insa stau sa ma gândesc dacă plusul din direcția asta va compensa minusul apărare mai slaba și prezenta sub panou mai puțin eficienta ca anul trecut. Remarcatul meu a fost Jordan, extraordinar jucătorul.

    cu 4 ani în urmă (27.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!