Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a făcut spectacol în primul meci al Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca a făcut spectacol în primul meci al Ligii Naționale

Sezonul 2021-2022 al Ligii Naționale de Baschet Masculin a început la Cluj-Napoca, pe terenul campioanei României. U-Banca Transilvania a primit vizita Stelei București în ultimul joc dintr-o serie de trei dueluri consecutive. Alb-negrii au dominat de la început până la final și s-au impus cu 107 la 69.

Prima formație de start a clujenilor din această ediție de campionat a fost alcătuită din Patrick Richard, Luca Colceag, Elijah Stewart, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic. De partea cealaltă, KJ Jackson, Karlo Vragovic, Costin Șerbănescu, Zarko Djuric și Terrell Carter au intrat pe teren pentru bucureșteni.

Oamenii mari ai lui U-BT au început excelent partida și au înscris două triple (Bircevic), două coșuri de sub panou (Stipanovic) și două libere (Stipanovic). Pentru Steaua, doar Șerbănescu a reușit să marcheze în primele patru minute, astfel că Eugen Ilie s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, alb-negrii au continuat să dicteze ritmul și pe foaia marcatorilor s-au trecut și Colceag, Richard și Guzman. Drept urmare, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 33 la 14 pentru U-Banca Transilvania.

Diferența mare de pe tabelă i-a permis lui Mihai Silvășan să le acorde multe minute tinerilor jucători din lot. În prima parte a sfertului al doilea, cele două tabere n-au arătat o precizie prea mare în ofensivă și s-au consemnat puține reușite. Roș-albaștrii au profitat de greșelile comise de către adversari și au legat câteva faze bune în atac, însă nu au fost la fel de eficienți în apărare. Prin urmare, la jumătatea actului secund, scorul era 46-26 pentru gazde. La fel ca în returul Cupei României, Steaua a avut momente în care aruncările de la distanță și-au găsit foarte ușor ținta și, astfel, militarii au redus din diferență. La finalul reprizei, Jackson a marcat un buzzer-beater prin care scorul la pauză a devenit 57-40.

Începutul sfertului trei a fost identic cu cel al actului inaugural, jocul fiind dominat de pivoții lui U-BT. Stipe și Bircevic și-au dus echipa la un avantaj de peste 20 de puncte, iar Stewart, discret în prima repriză, a început să își facă simțită prezența în ofensivă. La jumătatea penultimului sfert, Guzman și Stewart au combinat pentru un alley-oop și Ilie a solicitat imediat un time-out. Același Stewart a continuat să facă spectacol în ofensivă și secvența a treia s-a încheiat cu scorul de 89 la 50 pentru U-Banca Transilvania.

În actul decisiv, Silvășan i-a introdus pe Colceag, Grasu, Diaby și Lăpuște, iar aceștia au continuat asaltul la coșul Stelei. Grasu a reușit două pase decisive pentru dunk-urile lui Guzman și Colceag, iar Diaby a înscris de la mare distanță. De partea cealaltă, Mandisodza, Casale și Gîrbea au condus ofensiva oaspeților. În ciuda mediei reduse a vârstei, jocul a fost extrem de spectaculos atât în atac, cât și în apărare. U-Banca Transilvania a câștigat cu 107 la 69 și a început cu dreptul noua ediție a Ligii Naționale.

Cinci jucători ai învingătoarei au fost în double-digits: Stefan Bircevic (20 de puncte), Karel Guzman (19 puncte), Andrija Stipanovic (19 puncte), Elijah Stewart (18 puncte) și Patrick Richard (12 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Zarko Djuric (14 puncte), Terrell Carter (11 puncte) și Andrey Ivanov (10 puncte). 

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează debutul în Basketball Champions League. Marți, 5 octombrie, la ora 19:30, elevii lui Mihai Silvășan primesc vizita lui Darussafaka Istanbul în BTarena. În schimb, CSA Steaua București o întâlnește pe BC CSU Sibiu în Sala Regimentului de Gardă din Capitală.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Știe cineva
    ce s-a întîmplat cu Hogue ? Al doilea meci în care nu joacă. Despre meci nimic de comentat!

    cu 2 ani în urmă (01.10.2021)
    • pipzn:

      Re
      Poate ar trebui sa il intrebam pe @Gyke pentru ca informatiile oficiale lipsesc sau sunt comunicate rar si incomplet. Ultima de care stiu eu era o declaratie a d-nului Silvasan (dupa un meci anterior) cum ca Hogue s-ar fi accidentat la un genunchi. Nimic concret despre cat e de grav si cand va reveni.

      cu 2 ani în urmă (01.10.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Dupa acest meci, Silva a declarat ca spera sa il poata folosi pe Hogue in BCL. Sper sa nu fie tare grava accidentarea.

      cu 2 ani în urmă (01.10.2021)
    • Benjamin:

      ...
      A mentionat si faptul ca Cherry o sa soseasca maine si o sa prinda cateva antrenamente pt BCL, dar nu a clarificat nimic in ceea ce priveste starea lui watson/brown.

      cu 2 ani în urmă (01.10.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care scorul spune chiar totul.

    Eu doar as vrea sa subliniez ca in sfarsit se vede altceva in joc si atitudine. Ultimele sezoane Clujul a avut un lot superior multor echipe dar atitudinea in joc a lasat de multe ori de dorit. Iar meciurile, parca nu era prezenta nicio bucurie de joc ci doar obtinerea unor rezultate de multe ori chinuite.
    Ma bucur ca, in toate meciurile pe care le-am vazut pana acum in acest sezon, se vede abordarea profesionista. Nu, nu e vorba ca s-a dorit umilirea adversarului. Este vorba de atitudinea corecta. Ma bucur sa vad jucand o asa echipa.

    Succes in urmatorul meci. Ma tem ca situatia actuala va va obliga la un nou joc fara suporteri, daca nu, ne vedem la sala.

    cu 2 ani în urmă (01.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Diferenta mult mai mare fata de meciurile de saptamana trecuta.
    Tind sa cred ca regula cu 2 romani pe teren a contribuit mult la acea diferenta de 5-10 puncte la meciurile din cupa, iar sezonul viitor va fi unul mult mai echilibrat.

    cu 2 ani în urmă (01.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!