Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a surclasat-o pe SCM U Craiova în prologul etapei cu numărul 12

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.12.2022

U-BT Cluj-Napoca a surclasat-o pe SCM U Craiova în prologul etapei cu numărul 12

U-BT Cluj-Napoca a trecut rapid peste eșecul din runda precedentă cu Rapid București și a învins-o categoric, scor 84-65, pe SCM U Craiova în etapa cu numărul 12 a Ligii Naționale. Studenții au un record de 9-1 după acest meci, în timp ce Craiova ajunge la 6-5.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Nemanja Gordic, Stefan Bircevic, Emi Cățe

SCM U Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Demonte Flannigan, Dimitrije Nikolic

Confruntarea a debutat cu câte un coș de sus reușit de Flannigan și Guzman. Bircevic înscris primul coș de trei al disputei, înainte ca Richard să preia inițiativa și să mărească avansul de pe tabelă pentru studenți. După o triplă a lui Guzman și un coș de la semi-distanță al lui Bircevic, tabela indica 16-6, iar Vitaly Stepanovski cerea primul timeout al disputei. Ardelenii au mutat jocul în interior și au început să domine disputa de la linia de libere, astfel că tabela indica scorul de 25-14 după primul sfert.

Al doilea parțial a fost inaugurat de un and-one reușit de Edwards în fața lui Stipanovic. Pivoții români ai celor două echipe, Cățe și Țîbîrnă, au reușit apoi câte un coș din căciulă. A urmat un run de 8-2 al gazdelor. Reușita lui Sanders făcea ca diferența de pe tabelă să devină de 12 lungimi (35-23). Nikolic cu o triplă și Blaj-Voinescu cu un dunk au readus-o pe Craiova în meci. Șepcile Roșii au replicat cu șapte puncte consecutive, înaintea unei triple înregistrate de Coconea, astfel că la pauza mare tabela indica

Mijovic a deschis a doua repriză cu o posesie în care a reușit patru puncte, dar Guzman și Richard au echilibrat balanța repede. Bircevic a dus diferența la 18 lungimi prin cinci puncte la rând. Watson a oprit un run ce ulterior ajunsese la 11-0. Deficitul de pe tabelă a ajuns și la 23 de lungimi la un moment dat (60-37), după liberele lui Stipanovic, dar defensiva Leilor din Bănie a avut câteva momente bune pe final de sfert, astfel că tabela indica 65-49 cu 10 minute înainte de final.

Flannigan și Stipanovic au lovit primii în ultimul sfert. Palmi a marcat și el două puncte după o acțiune individuală superbă. Cățe a lovit apoi cu un coș din căciulă. Flannigan a redus apoi deficitul la 14 puncte de la linia de aruncări libere. Gordic a tăiat elanul alb-albaștrilor cu un coș dificil de la semi-distanță. Ardelenii au preluat inițiativa din acel moment și nu le-au mai permis adversarilor să se apropie decisiv, astfel că scorul final a fost 84-65.

Andrija Stipanovic a fost omul meciului și a încheiat cu 15 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Emi Cățe a adăugat 11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace. De partea celaltă s-a remarcat Milivoje Mijovic, cu 12 puncte și 4 recuperări. Tot 13 puncte a avut și Giordan Watson.

U-BT Cluj-Napoca va juca cu CSM Târgu Mureș în ultimul meci al anului în LNBM. SCM U Craiova se va deplasa la Constanța pentru a evolua în turneul de calificare în Final Eight-ul Cupei României.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ma gandeam
    Ca intalnind o echipa la fel de obosita,dar cu anvergura Euro Cup-ului,vom dori si noi sa demonstram ceva,sa ne ridicam la inaltimea momentului.Am aratat insa ca nu am venit la meci ci la Ignat,ca suntem o echipa modesta,fara dorinta,cu statistici deplorabile!Ca avem un jucator bun(Gicu,un exemplu la anii lui!),doi decenti(Mijovic si Palmi,chiar daca sters azi) si in rest o adunatura pe care o poti cumpara la kilogram la orice talcioc de baschet...Se impun niscaiva modificari in consecinta,Cortez,Tibarna si Coconea ar trebui sa dispara urgent,nici Flanningan sau Hopkins nefiind departe...Desi stiu ca e aproape imposibil,m-ar bucura teribil sa il putem lua pe Mirel Dragoste,s-ar potrivi manusa si are si acel spirit mereu viu de luptator,ceea ce iubim cel mai mult noi la Craiova.Respectiv sigur i s-ar cuveni mai multe minute lui Vlad,in putinul timp in care a evoluat a aratat infinit mai mult decat epava de Tibarna si naufragiatul Coconea!
    Felicitari Clujului si sper din suflet sa faca o partea a doua a sezonului in EuroCup mult mai buna,caci se poate.dar remarc si eu cu dezamagire ca la capitolul romani,cu exceptia lui Emi,stau chiar foarte slab!

    cu 1 an în urmă (27.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Victorie
    O victorie buna care ne ajuta la moral, nu ar trebui sa avem probleme in următoarele 2, chiar 3 meciuri, pana la meciul cu Bourg.
    Am văzut ca Silvasan a încercat sa joace niște scheme prestabilite si si-a cam pierdut cumpătul când băieții nu respectau ce trasa el, chiar daca faza se încheia cu puncte. Mi s-a părut destul de tensionat, dar e de înțeles dupa ultimele doua meciuri.
    De remarcat, doar negativ il pot remarca pe Kuti cu vreo 2 mingi pierdute si vreo 2 airball-uri de la 3 in care nu era contestat. Cam greu sa te poti baza pe el so in campionat . Si ceva pozitiv, prestația lui Stipe de la libere. Sa il tina!
    O faza mai puțin plăcută a fost in ultimul minut cand Gordic l-a chemat cumva pe Diaby sa intre, probabil a înțeles ceva greșit de la Silva, iar acesta i-a taiat-o repede sa se așeze înapoi pe scaun....in condițiile in care conduceam la o distanta rezonabila si toți jucătorii bifasera cateva minute. I-a cam stricat seara băiatului.

    cu 1 an în urmă (27.12.2022) Raspunde
  • drazenpetrovic :

    Lot Craiova
    Sincer, m-am bucurat mult de realizarile Craiovei din Europe Cup in calificari si grupe ca un moment de exceptie pentru acest club. Desi era evident ca nu aveam lot sa jucam din trei in trei zile, ceea ce se intampla in ultimele meciuri arata ca intr-adevar avem un singur jucator valoros (Watson) cativa care nu pot face 2 meciuri bune la rand (Nikolic, Palmi, Mijovic), cativa care sunt dezamagiri crunte (Hopkins, Flannigan, Cortez) si cel putin 2 realmente hilari, mai ales in ultimele meciuri (Tibarna si Blaj-Voinescu). Si oricat ar incerca Stepanovski sa mobilizeze acest grup, ma tem ca daca nu schimba macar 2-3 jucatori cat de curand, nu cred ca echipa se va califica in playoff. Si inca ceva, sper sa fiu un profet mincinos, dar asa cum arata echipa actualmente, nu cred ca se califica nici in Cupa mai departe la Constanta.

    cu 1 an în urmă (27.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!