Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca a trăit periculos în meciul de pe teren propriu cu Trento

U BT Cluj-Napoca a trăit periculos în meciul de pe teren propriu cu Trento

U BT Cluj-Napoca a avut parte de un final cu emoții în meciul cu Trento din EuroCup. Campioana României a fost aproape să irosească un avantaj de 17 puncte, dar la final a bifat a 12-a victorie din EuroCup, scor 88-83.

Echipele de start:

U BT: Bryce Jones, Pat Richard, Karel Guzman, Jarell Eddie și Andrija Stipanovic
Trento: Quinn Ellis, Kamar Baldwin, Davide Alviti, Andrejs Grazulis și Paul Biligha

Clujenii au început mai bine și s-au desprins rapid la 11-4, cu 8 puncte venite pe mână lui Andrija Stipanovic. Pivotul bosniac a rămas irezistibil dar nu a putut completa un three-point-play, pentru a-și duce echipa la plus zece pe tabelă. U BT reușea să pună o diferență din două cifre, după tripla lui Eddie, 20-9. Hubb a replicat imediat pentru oaspeți, dar Eddie a rămas fierbinte și a mai punctat o dată de la distanță. Clujenii au ajuns pe parcursul primului act să înregistreze un număr dublu de puncte marcate față de adversari dar totuși, la finalul acestuia se înregistra scorul de 28-18. Trento a revenit pe parchet cu două coșuri la rând marcate de Stephens și Forray. Răspunsul gazdelor a fost cu o măsură mai mare, iar Guzman și Richard punctau de la distanșă, pentru scorul de 34-22. În continuare, sfertul a decurs cu puține puncte marcate de fiecare parte. Pe final de prima repriză, un parțial de 9-2 a adus-o pe Trento aproape pe tabelă, 40-38. Doar Guzman mai marca, printr-un dunk de efect, și la pauză se intra cu scorul de 42-38.

Reluarea jocului a consemnat același scenariu, cu Trento într-un moment mai bun, iar italienii au preluat conducerea, 42-43. Guzman a spart gheața pentru U BT, de la linia de libere. Cubanezul a marcat și de la distanță, după care Mokoka a preluat ștafeta, iar clujenii erau din nou în față, 53-48. Francezul a rămas să alimenteze ofensiva gazdelor, iar acest lucru se vedea pe tabelă. Forray a fost faultat pe o aruncare disperată de la centru în ultima secundă, iar acesta marca toate aruncările și sfertul trei se încheia cu scorul de 66-60. Primele trei minute din actul decisiv au fost excelente pentru U BT Cluj-Napoca, care s-a desprins din nou o diferență formată din două cifre, 74-62. Parțialul a continuat, iar Patrick Richard a găsit și el coșul de la distanță. Italienii au au cedat lupta, iar când mai erau doar 100 de secunde de joc, Alviti marca o triplă și avansul clujenilor era de șapte lungimi. După un time-out, Trento a mai găsit un coș de la distanță și finalul era rămânea în suspans. Clujenii au fost timorați, în timp Ellis mai marca o dată de la 3 puncte. Mejeris i-a mai liniștit pe suporteri cu un coș din apropiere și U BT avea trei puncte avans cu 12 secunde rămase pe ceas. Bryce Jones a reușit o „intercepție” cât o victorie. După trei faulturi, italienii au reușit să-l trimită la linia de fault pe același Jones, care a închis definitiv meciul. U BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 88-83.

Karel Guzman a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Tot 16 punctea marcat și Andrija Stipanovic, plus 6 recuperări și 5 pase decisive. Adam Mokoka a venit de pe bancă cu 14 puncte. Jones cu 12 și Richard cu 11 au completat lista celor mai buni marcatori de la U BT.

Kamar Baldwin a fost principalul remarcat de la oaspeți, cu 21 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

foto: u-bt.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Victoria lui Karel
    Guzman a fost imperial pe ambele faze. Jocul unul fff frumos, însă grrselile personale impardonabile la acest nivel. Atmosfera de la finalul jocului cu Stipe pe post de dirijor face diferența!

    cu 3 luni în urmă (23.01.2024)
    • wemby:

      Hai U
      Stipe este intr-adevar sufletul echipei! Si pare ca Guzman a fost motivat si mai mult de faptul ca a fost ales cel mai bun aparator din Eurocup. Mi se pare ca de atunci a inceput sa se apere chiar mai bine.
      Aveti dreptate si legat de cateva greseli impardonabile, dar sa ne bucuram oricum de victorie.

      cu 3 luni în urmă (23.01.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Well done!
    Încă o victorie frumoasă în EuroCup!
    Felicitări!
    O victorie în Insulele Canare ar fi senzațională.
    Haide U!

    cu 3 luni în urmă (24.01.2024) Raspunde
  • 'mpepo :

    Victorie frumoasă
    După un meci controlat în întregime, dar cu un final plin de emoții. Aș remarca câteva aspecte.
    Echipa a funcționat bine cu toate că au lipsit Seeley,piesă extrem de importantă în angrenajul echipei și Măciucă, care a jucat doar foarte puțin, fiind evident inapt medical pentru acest meci.
    Remarc jocul excelent al lui Guzman și, din nou, Stipanovic, dar vreau să scot în evidență aportul deosebit al lui Jones pe tot parcursul partidei, dar in mod special în finalul ei. Acesta devenise surprinzător și inexplicabil de tensionat, iar Jones a gestionat perfect acele momente și a marcat victoria echipei noastre.
    Urmează meciul cu Gran Canaria, care nu e decisiv, pentru că dacă nu învingem în Lituania în ultima partidă, un eventual succes cu spaniolii ar putea fi insuficient pentru obținerea locului doi.
    Oricum, felicitări "U"! Haide "U"!

    cu 3 luni în urmă (24.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Meci decisiv
      Eu aș zice că mai degrabă este decisiv având în vedere că o înfrângere ne scoate definitiv din cursa pt primele doua locuri. Pe de alta parte, o victorie foarte puțin probabilă la 23 de puncte asigură locul 2 în grupă

      cu 3 luni în urmă (24.01.2024)
    • boogie:

      Meci decisiv
      Păi nu-i chiar așa.Dacă Gran Canaria pierde la Wroczlaw azi și în ultimă etapă la Buducnost,noi putem pierde meciul cu Gran Canaria și,cu condiția să câștigăm la Lietkabelis,avem locul 2.

      cu 3 luni în urmă (24.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Se merita incercat
      O clasare pe primele doua locuri ne ofera o sansa reala de a castiga competitia.

      Altfel, sistemul competitional ne obliga sa castigam un meci infernal in deplasare in sferturi. O victorie ca GC acasa i-ar baga in corzi in deplasarea lor de la Buducnost.

      cu 3 luni în urmă (24.01.2024)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Completare
    Procentajul de 50% reușite la aruncările de 3 puncte mi se pare extraordinar. O altă explicație a succesului de ieri. Bine jucat Eddie, care și-a putut etala calitățile.

    cu 3 luni în urmă (24.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!