Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca administrează CSM-ului din Oradea prima înfrângere stagională

Paul Olar

Paul Olar
25.10.2015

U-Banca Transilvania s-a impus în derby-ul etapei cu numărul IV. Gruparea antrenată de Marcel Țenter a răpus, duminică seara, pe CSM CSU Oradea, scor 68-67. Întâlnirea s-a disputat duminică, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Echipele de start

CSM CSU Oradea: Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Uros Lucic, Bogdan Țibârnă
U-BT Cluj-Napoca: Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Rolland Torok, Ivan Zigeranovic

Clujenii sunt cei care câștigă angajamentul și punctează de la mare distanță prin Muhamed Pasalic. Oradea ratează două atacuri la rând, iar Ivan Zigeranovic face 0-5 grație unui semi-cârlig. Uros Lucic aduce întâiul coș al gazdelor, însă același Zigeranovic înscrie cu fault, 7-2. Sean Barnette și Andrei Mandache își pedepsesc foștii coechipieri, astfel că tabela indică 7-7. U-BT are însă inițiativa și răspunde cu un parțial de 0-9, la care contribuie Kyndall Dykes și Rolland Torok. Ultimul jucător amintit prestează excelent la recuperare și îl forțează pe Cristian Achim să ceară time out, 7-16. Bihorenii nu se trezesc și comit un nou fault la finalizarea adversarului, de această data aflându-se la linia de pedeapsă Cătălin Baciu, 7-19. Sean Barnette contribuie din plin în atacul formației sale atât prin puncte, cât și prin pase decisive. Americanul îl găsește excelenent pe Rareș Pașca, care scutură plasa de la mare distanță, 16-23.

Sfertul secund demarează cu două greșeli personale ale lui Rolland Torok, în mai puțin de 20 de secunde. Oradea inaugurează tabela, cu o oferită de mână dreaptă a lui Nemanja Barac.Salih Nuhanovic contabilizează două aruncări libere și limitează ecartul la un singur punct, 22-23. După două minute vine și coșul oaspeților, marcat grație unei combinații frumoase între Nandor Kuti și Ivan Zigeranovic. Același Nuhanovic egalează la 27, tot ca urmare a unor aruncări libere. CSM are parte de momente inspirate, așa că Dani Popescu izbutește o triplă pentru 30-29. Avantajul bihorean nu ține mult, din moment ce Darius Hargrove dă replica cu același procedeu, 30-32. Radovan Markovic iese la rampă pe finalul reprizei, ajutând Oradea să intre la cabine în notă pozitivă, 38-34.

Încleștarea se reia cu intercepții de ambele tabere, urmate de o serie de tatonări. Abia după trei minute Kyndall Dykes marchează de la semi-distanță, 38-36. Dykes combină cu Zigeranovic, pivotul egalând la 38. CSM reușește patru puncte la rând, moment în care Marcel Țenter cere timp de odihnă, 42-38. CSM nu pierde teren, așa că Will Franklin croșetează defensiva adversarilor și lasă mingea elegant pe panou, tabela indicând 46-40. Acțiunea este completată cu o defensivă ca la carte, pentru ca Bogdan Țibârnă să profite de o greșeală în apărarea oponenților pentru a-și desprinde colegii la nouă lungimi, 51-42. Mai târziu, Uros Lucic marchează din fața lui Karamo Jawara, stabilind scorul actului trei, 53-43.

Liberele lui Darius Hargrove deschid sfertul decisiv, 53-44. Datorită unui efort colectiv de excepție, U-BT recâștigă balonul, iar Filip Adamovic pătrunde cu efect, 53-47. Salih Nuhanovic anulează totuși reușita fundașului clujean.Tot defensiva reprezintă punctul forte al vizitatorilor, care beneficiază de două finalizări ale lui Kyndall Dykes, 55-51. Partida se încinge și mai mult după o scurtă altercație între Nemanja Barac și Karamo Jawara, nesancționată de către arbitri. Bihorenii nu fructifică atacul și sunt pe depsiți pe contraatac de către Kyndall Dykes, 57-55. Deosebit de motivat, Karamo Jawara egalează apoi la 57.

Formația de pe malul Someșului revine la conducere în minutul 34, grație lui Darius Hargrove, 59-60. Muhamed Pasalic își face la rândul său simțită prezența pe faza ofensivă, scoțând un fault-coș, 60-62. Combatantele alternează la conducere până în ultimele secunde. CSM  ratează o serie de aruncări libere, în timp ce Kyndall Dykes iese în evidență cu un nou slam-dunk, 65-66. Spre deosebire de coechipierii săi, Will Franklin arde plasa de la linia de pedeapsă, 67-66, cu 22 de secunde rămase. Așadar, U-BT are posesia și Filip Adamovic pune capăt întâlnirii, cu un fault-coș. Bosniacul a ratat ulterior libera suplimentară.

Kyndall Dykes a strâns 20 de puncte, 5 recuperări, 5 intercepții și 3 pase decisive. Darius Hargrove a totalizat 10 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. 8 puncte și 4 recuperări a înregistrat Ivan Zigeranovic.

De cealaltă parte, Sean Barnette și Salih Nuhanovic au ieșit în evidență cu câte 10 puncte fiecare. Radovan Markovic a terminat partida cu 9 puncte și 6 pase decisive.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!