Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o bate pe BC CSU Sibiu și își asigură prima poziție în clasament

U-BT Cluj-Napoca o bate pe BC CSU Sibiu și își asigură prima poziție în clasament

Duminică, 25 aprilie, de la ora 21:00, BTarena din Cluj-Napoca a găzduit confruntarea dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu. La finalul întâlnirii cu numărul trei dintre cele două rivale, victoria a aparținut alb-negrilor: 94-84.

În absența lui Patrick Richard, gazdele au început această partidă cu David Vida, Marquis Wright, Andrija Stipanovic, Justin Edwards și Donatas Tarolis. De partea cealaltă, Dan Fleșeriu i-a trimis în teren pe Aurelian Gavriloaia, Xavier Rathan-Mayes, Marquis Addison, Blake Reynolds și Chris Cooper.

Primul sfert a fost extrem de disputat, ofensivele celor două formații oferind un spectacol de calitate. Din tabăra oaspeților s-au remarcat în mod special Gavriloaia (11 puncte) și Addison (6 puncte), în timp ce cel mai bun jucător al alb-negrilor a fost Wright (9 puncte). Totuși, actul inaugural a consemnat nu mai puțin de 13 marcatori și multiple răsturnări de situație. În cele din urmă, după zece minute, scorul era 30-26 pentru CSU Sibiu.

Elevii lui Fleșeriu au început mai bine sfertul secund, în timp ce clujenii au comis patru faulturi în mai puțin de trei minute. Galben-albaștrii s-au distanțat la o diferență de opt puncte (37-29), însă a urmat o revenire impresionantă a trupei antrenate de Mihai Silvășan. U-BT a controlat ultimele minute ale primei reprize și, la pauză, avea un avantaj de patru puncte: 49-45.

După revenirea de la vestiare, sibienii au reușit să revină pe tabelă, din pricina multiplelor turnoveruri făcute de către adversari. Totuși, alb-negrii s-au menținut în față și și-au mărit avantajul cu două puncte: 69-63. În actul decisiv, jucătorii pregătiți de Fleșeriu au încercat să se apropie pe tabelă, dar n-au mai avut forța necesară și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 94-84.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Justin Edwards (22 de puncte), Donatas Tarolis (21 de puncte), Andrija Stipanovic (18 puncte) și Marquis Wright (12 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Xavier Rathan-Mayes (21 de puncte), Aurelian Gavriloaia (18 puncte) și Rolland Torok (14 puncte).

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca obține a 22-a victorie stagională, în timp ce BC CSU Sibiu are un bilanț de 17 meciuri câștigate și 5 pierdute.

Mâine, 26 aprilie, turneul 13 continuă cu următoarele dueluri: CSA Steaua București vs. BC CSU Sibiu (ora 17:00) și U-BT Cluj-Napoca vs. BCM U Pitești (ora 20:00).

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Sarcasm
    Am castigar iar cu arbitrii se pare.... Lasand sarcasmul deoparte, un meci frumos, alert. Au fost multe ratari de ambele parti, mingi usoare pierdute. Ma bucur ca am castigat. Imi era dor de jocul facut de Kuti. Nu am inteles atitudinea domnului Fleseriu de a nu saluta jucatorii de la U... Haide U!

    cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Ati castigat
      pe merit, aveti 30/34 libere marcate iar noi 18/25.

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    Raspunde
  • Mike :

    Doar Fleseriu
    Nu exista antrenor in lume care sa:
    - nu inscrie timp de 3 minute si sa nu ceara timeout
    - sa primeasca puncte timp de 3 minute fara sa inscrie si sa nu ceara timeout
    - sa aiba jucator care sa marcheze 16p pana la pauza si apoi sa nu il mai foloseasca
    - jucatorii sa arunce (si sa rateze) pe contra-atac de la 8 metri si el nici macar sa ii atentioneze
    - sa joace aproape tot meciul cu Cooper pentru ca este bun "fundas central"
    - sa nu joace tot meciul o faza pe pivoti "post up"

    cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      jucator 16p
      comentez doar asta: ”sa aiba jucator care sa marcheze 16p pana la pauza si apoi sa nu il mai foloseasca”

      Gavriloaia avea deja 4 greșeli la sfârșit de sfert 2. Probabil de aia nu l-a mai băgat... s-o fi gândit că dacă e în zi bună la 3 puncte îl bagă în vreun moment de ”cap-la-cap”....

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Felicitari
    pt victorie, dupa un meci cu bune si cu rele , per total insa o izbanda meritata . Stie cineva de ce n-a jucat Petrica ?

    cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Petrica
      A spus Silvă în interiviul de după meci - pase-se că s-a accidentat la antrenament acum 2 zile.

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca vass bela:

      hunter,
      Multumesc.

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Dnd
    Chiar dacă are multe puncte marcate XR m-a dezamăgit, jocul a fost făcut pe el și...., luând exemplul Craiovei trebuia doar să-l ținem pe Stipanovici, nu ne-a interesat acest aspect și asta ne'a costat (bravo gavriloaia)

    cu 3 ani în urmă (26.04.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    frumos de urmarit mai ales ca a existat destul de mult timp si incertitudini privind castigatoarea (mai ales dupa doua mingi consecutive pierdute usor de U cu faze trase la indigo taxate de Sibiu prin cosuri de 3 am ramas cu acea senzatie).

    Felicitari lui "U" pentru victorie. Sper ca revenirea lui Kuti sa devina permanenta atat prin prezenta cat si prin joc. Chiar daca a facut unele greseli revenirea lui Tarolis a ajutat foarte mult echipa.
    Acum ca e asigurat locul 1 la sfarsitul sezonului regulat ma intreb daca "U" va juca restul meciurilor astfel incat sa isi "aleaga" dintre adversare pentru faza urmatoare.

    Sibiul arata bine, niciun adversar nu se va simti confortabil sa joace cu ei.

    cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      Foarte interesant perspectiva... Eu unul am vazut altceva; incepand cu sfertul 2, jocul a curs doar intr-o directie, nu am avut vreun moment senzatia ca se pune problema invingatoarei. Inca odata, suntem extrem de previzibili in planul de joc, iar atunci cand adversarul incepe sa ne citeasca (de obicei din sf2), suntem absolut incapabili sa ajustam si sa venim cu ceva nou. Varianta cu 3 pivoti a fost exemplul perfect, cu ei pe teren am jucat acelasi lucru, fara sa punem mingea la interior pentru post-up sau pick'n'roll cu pasa pe pivot...Iar in aparare, Guzman face recuperare ofensiva de langa cei 3 pivoti ai nostri...
      Problema cu faulele lui Addison devine absolut critica, e absolut nepermis cum intra in fault trouble cand meciul de-abia incepe, iar apoi se raceste si devine mana moarta. XRM imi pare ca devine incontrolabil din pacate, planul lui personal fiind tot mai evident; iar in lipsa lui Lucas, el ajunge sa controleze aproape exclusiv ofensiva.
      Senzatia de dead-end este acuta acum pentru sezonul asta, in cazul nostru.
      Pe de alta parte, exista si o alta fateta. Vara trecuta, cu bugetul masiv diminuat, ne gandeam serios daca vom mai prinde playofful... iar acum dupa o prima parte peste asteptari, suntem vehementi cand pierdem cu Cluj si Oradea.
      Din pacate, desi fanii nu vor sa accepte, atata timp cat nu vom putea pune macar un buget de 70% din nivelul celor 2, sansele de a castiga vreun titlu raman absolut infime.

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • pipzn:

      re
      In calitate de suporter avizat care vede toate meciurile echipei sale sunt sigur ca vedeti mai multe lucruri la echipa proprie decat mine. Raman la parerea ca echipa Sibiului s-a miscat foarte bine in atac cel putin primul sfert (si multe minute in restul partidei): joc dinamic care a dus la obtinerea de aruncari (in general fructificate) necontestate. Plus creere spatii de patrundere.
      Faptul ca a avut la un moment trei pivoti si nu s-a jucat "clasic" cu ei o pun pe seama individualismului jucatorului vostru cu numarul 11. Aici chiar nu stiu daca asa joaca de obicei, vrea sa demonstreze ceva sau vrea o statistica personala buna pentru a pleca la alta echipa.

      Daca e sa vorbim de lipsa de idei in atac (la nivel de echipa nu de abordari individuale), cred ca "U" are sau va avea reale probleme in play off. Craiova a demonstrat ceva, sunt sigur ca si altii stiu despre ce este vorba. De multi ani (ultimii ani) am vazut multe meciuri castigate in campionat/cupa bazat pe un stil de joc, mai mereru acelasi, inclusiv cu victorii incurajatoare pe final de sezon regulat pentru ca in fazele urmatoare aceleasi echipe invinse atunci sa transeze seriile in favoarea lor. Cu Muresul am patit astfel, cu Oradea, cu Sibiul. Acelasi lucru as fi vrut sa il spun si pentru sezonul trecut dar, cum s-a intrerupt campionatul, nu am avut ocazia sa vad daca se confirma trendul. As vrea sa ma insel sezonul acesta.

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      o intrebare cvasi-retorica
      Ca Silva nu-i ce trebe pentru Cj o spunem cam toti de vreo cativa ani. Nu e acum, poate deveni. Cu toate ca daca sta in acest mediu unde, orice ar face tot in picioare pica, nu are sanse prea mari de evolutie. Eu asa o vad.
      DAR Dule, omul si antrenorul asta atat de trambitat, de ce nu reuseste, de aproape de doi ani de cand e aici, sa schimbe fata jocului, sa avem si noi un joc mai colectiv, mai bazat pe scheme cu aruncari necontestate sau putin contestate, cu sanse mari de castig si cand nu-i intra lui X sau Y de la 3? De ce? E aici mai mult pentru copii si juniori, nu-l asculta Silva, care-i esenta problemei?

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Încerc un răspuns personal.
      Dule este la Cluj pentru tratament și probabil la rugămintea lui Cuic, mai dă niște sfaturi atît la juniori cît și la seniori. Cîteva sau prins de Silvă, altele nu. Bine-nțeles că putea urma tratamentul și în alte locuri mai bune medical, dar cum omul are și boala baschetului o fi zis că e bun și bănuțul BT-ului. Acum problema este cine aruncă o găleată de lipici pe Silvă poate s-o prinde ceva de el !

      cu 3 ani în urmă (26.04.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!