Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă derby-ul Ardealului la o diferență de 11 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
07.03.2016

Suporterii care au însoțit-o pe U BT Cluj-Napoca la Sibiu au plecat bucuroși acasă. Derby-ul Ardealului s-a încheiat cu victoria elevilor lui Marcel Țenter, care s-au impus pe terenul celor de la CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 76-65 (17-19, 16-13, 12-21, 20-23).

Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet în debutul partidei pe Mijajlovic, Calotă, Paul, Lalovic și Hardy, în vreme ce Marcel Țenter a mizat pe un prim cinci format din Dykes, Adamovic, Torok, Zigeranovic și Pasalic.  

Oaspeții au început mai bine meciul și conduceau cu 9-2 după două minute de joc, grație reușitelor lui Zigeranovic și Adamovic. Pentru sibieni a marcat Kevin Hardy, același jucător care aducea alte 2 puncte echipei sale, pentru scorul de 4-9. Dykes a mărit avantajul lui „U” Cluj după o reușită de la mare distană, dar precizia lui Lalovic o ținea pe CSU Sibiu în cărți, care a reușit să se apropie la un punct în spatele adversarului în urma liberelor transformate de Hardy și a coșului de 2 puncte izbutit de căpitanul Popa Calotă. Tabela de marcaj arăta egalitate în minutul 7, iar mingea trimisă de Mijajlovic în inel din afara semicercului o punea pe CSU Sibiu pentru prima dată la conducere. Scorul s-a menținut strâns, oaspeții având la finele primelor 10 minute un avantaj de un punct: 17-19.

Sfertul al doilea a fost câștigat de echipa gazdă, dar arbitrajul le-a întins nervii la maximum suporterilor sibieni, aceștia fluierând în nenumărate rânduri deciziile luate de arbitrul Laurențiu Grigoraș. Sibienii au adus egalarea rapid, prin Gilbert, dar Guțoaia și nou-venitul Todic au ținut-o în avantaj pe „U” Cluj. Cele două formații au alternat la conducere în minutele următoare, prima repriză terminându-se cu un avantaj minim pentru formația gazdă: 33-32.

Oaspeții au venit mult mai montați de la vestiare, reușind un partial de 12-0 în 4 minute de joc. Igor Mijajlovic a adus primele 3 puncte echipei sale, însă sibienii au făcut un sfert slab, reușind să marcheze doar 12 puncte, în comparație cu cele 21 marcate de clujeni. Penultimul act s-a terminat cu un avantaj de 8 puncte pentru oaspeți: 45-53.

Zigeranovic și Pasalic au dus-o pe U BT Cluj-Napoca la 13 puncte distanță, între cele două echipe menținându-se, de-a lungul sfertului, o diferență de cel puțin 7 puncte. Clujenii conduceau cu 60-52 la jumătatea sfertului și, deși actul decisiv a fost echilibrat, terminându-se 20-23, oaspeții și-au adjudecat victoria și grație jocului bun reușit în actul al treilea. U-Banca Transilvania a câștigat derby-ul Ardealului cu 76-65, impunându-se pentru a doua oară în acest sezon în fața celor de la CSU Atlassib Sibiu, care suferă cea de-a cincea înfrângere consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cel mai bun marcator al lui U BT Cluj-Napoca a fost Filip Adamovic, 16 puncte, urmat de Kyndall Dyes, 15 puncte. De menționat că Miroslav Todic a debutat cu dreptul în tricoul Clujului, bosniacul fiind al treilea marcator al echipei sale, cu 14 puncte înscrise în 27:56 minute de joc.  

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Lawrence Gilbert, cu 17 puncte. Pentru gazde peste 10 puncte au mai înscris Kevin Hardy (16) și Boris Lalovic (13). 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    ...
    Un sfert 3 de cosmar pentru noi si pana la urma astea sunt limitele echipei. La Cluj, Todic pare un transfer excelent.

    cu 8 ani în urmă (07.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Sb
    Sibiul nu are lot de primele 6 asa ca e o mare realizare ca sunt aici. E un campionat lung si Sibiul nu poate duce trena impusa de Oradea si celelalte. Da, Todic pare super...

    cu 8 ani în urmă (07.03.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corectie
      Sibiul nu are lor de primele 4, acolo e bariera. Cine are lor de locul 6, Dinamo, Galatiul.
      Este clara diferența dintre noi si primele 4, dar pana la urmă e clara si diferenta cu locurile 7-10.
      Felicitări Clujului, se pare ca se apropie de forma maxima exact cand trebuie. Probabil ne vom reintalnii in playoff (sau poate Steaua?....).

      cu 8 ani în urmă (07.03.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      graba...
      Dupa Galati era un semn de intrebare...(retoric) :).

      cu 8 ani în urmă (07.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Absolut de acord cu voi. Cred ca ne-ar mai fi trebuit 2 transferuri. Toate echipele ce se respecta, s-au întărit pt. play off, noi o dăm pe buget,nu stiu daca-i chiar asa......

    cu 8 ani în urmă (07.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    csu
    Noi de cand ne-am vazut cu sacii in caruta nu mai batem pe nimeni.....in schimb experimentam(?)....in toate meciurile jucam (mai)bine 3 sferturi(ieri numai 2)...dar pierdem...am uitat sa mai castigam...astept urmatorul meci in care sa jucam mai bine toate cele 4 sferturi si sa pierdem!!!...asta ca sa aratam ca nu ne intereseaza rezultatul!...noi ne pregatim ptr.PO.

    cu 8 ani în urmă (07.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!