Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă greu meciul 2 al seriei cu Steaua București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.04.2019

U BT Cluj-Napoca și-a apărat cu mari emoții avantajul terenului propriu în seria cu Steaua București. Ardelenii au câștigat meciul meciul 2 al seriei cu scorul de 73-70 dar au tremurat pe final, când militarii au revenit la conducere.

Partida de la BT Arena a avut un început sub semnul echilibrului. Oaspeții au fost primii care s-au desprins la două posesii, în urma unei reușite de la 3 puncte a lui Radu Vîrnă, 14-9 cu 4 minute rămase din primul sfert. Foulland a răspuns rapid cu două coșuri consecutive. U BT Cluj-Napoca a revenit la conducere în ultimul minut al actului dar Chatman cu triplă a stabilit scorul după 10 minute de joc, 21-19 pentru Steaua. La reularea jocului, trupa lui Sasa Ocokoljic nu a mai cedat conducere. Militarii au avut un avantaj de maxim 6 puncte în sfertul doi. Clujenii s-au trezit abia în final de sfert, când Foulland și Rasic marcau 5 puncte la rând și restabileau egalitatea. Chatman a transformat două libere în final de repriză, Dorsey doar una și Steaua avea avantaj minim la pauză, 35-34.

După revenirea de la cabine Steaua a contiunat să stea în față dar avantajul bucureștenilor era extrem de fragil. Kyndall Dykes a marcat primele sale puncte abia în sfertul trei dar reușita lui o ducea pe U BT în avataj, 42-40. Elevii lui Mihai Silvășan nu au repetat sfertul trei din primul meci și Steaua a rămas aproape iar tripla lui Chatman din final de sfert îi ducea din nou avantaj pe steliști, 54-52. U BT Cluj-Napoca a reușit un parțial de 8-0 în startul actului decisiv. Djuric a oprit run-ul gazdelor. Dykes și-a intrat în ritm și gazdele au ajuns la lus 7. Spencer cu patru puncte la rând o aducea pe Steaua la o posesie, cu mai puțin de 3 minute rămase de joc. A urmat time-out Cluj, Dorsey a ratat iar la celălalt panou Chatman restabilea egalitatea, 66-66. Tot fundașul american îi ducea pe militari în avantaj, după o nouă ratare a gazdelor. A urmat o nou time-out dar imediat după acesta Rasic a înscris o triplă. Chatman a irosit un atac al Stelei, după care Dorsey a fost trimis la linia de fault, de unde nu a greșit. Până la final tabela a rămas neschimbată, 71-68 la final.

Nana Foulland a fost cel mai bun jucător al meciului cu 20 de puncte și 6 recuperări. Darrin Dorsey și Kyndall Dykes au adăugat fiecare câte 11 puncte pentru U BT Cluj-Napoca.

Austin Chatman a fost cel mai bun stelist cu 23 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive iar Zarko Djuric a contribuit cu 18 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

foto: sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    baietii
    au dat dovada de caracter in seara asta 😂

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      😁
      Decât caracter...

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo Silva, din nou,
    ati dat dovada, ca deobicei, de caracter si ati maturat pe jos cu increzutii de la Steaua ! Formidabil sezon, este o placere sa va urmarim, nu degeaba devine naincapatoare BT Arena ! Si vorba lui gyke, merita felicitari si marele artizan al acestei superechipe, vesnicul Cristescu !

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Aviz amatorilor
    Sa nu patim ca si anul trecut. Plecam cu 2-0 de acasa si pierdem in decisiv tot acasa. Haide U ! Urat mai putem juca sau oconomicos cum ar zice uniii.

    cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      chiar nu cred ca i cazul
      anul asta.
      cred ca si-au cam mancat sansele la CJ, la Buc vor avea presiunea de a parasi seria in ambele meciuri si le putem lua oricare dintre cele doua jocuri.

      cu 4 ani în urmă (26.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!