Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca câștigă prima manșă a dublei cu BC CSU Sibiu la 19 puncte

U-BT Cluj-Napoca câștigă prima manșă a dublei cu BC CSU Sibiu la 19 puncte

Sâmbătă, 28 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui BC CSU Sibiu în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României. Partida din BTarena a început la ora 17:00 și s-a încheiat cu scorul de 83-64 (16-16, 27-18, 15-19, 25-11) pentru gazde.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Dragoș Nicolae, iar comisarul delegat de Federația Română de Baschet a fost Marian Oprea. Inițial, pe site-ul frbaschet.ro era trecută Alexandra Stan în locul lui Dragoș Nicolae și Mihai Caraion în locul lui Marian Oprea.

Chris Cooper a avut un start de joc excelent, fiind principalul remarcat din tabăra oaspeților. Acesta a marcat șase puncte și i-a dus pe galben-albaștri la o diferență de cinci puncte, cu patru minute scurse din prima secvență. De partea cealaltă, gazdele au arătat o ofensivă foarte statică și nu au avut o precizie prea bună a aruncărilor. Până la urmă, americanii alb-negrilor s-au încălzit și au adus-o pe U-BT la un singur punct de adversari. În ultimele 30 de secunde, Ștefan Grasu a reușit o triplă pe sirenă, însă la celălalt panou Isaiah Philmore a marcat după o recuperare și primul sfert s-a încheiat la egalitate: 16-16.

În debutul actului secund, spiritele s-au încins și arbitrii au acordat mai multe tehnice, atât gazdelor cât și oaspeților. În continuare, cele două tabere au marcat foarte puțin și BC CSU Sibiu s-a menținut la conducere. Spre finalul primei reprize, elevii lui Mihai Silvășan și-au ridicat nivelul jocului și au înscris mult, grație efortului colectiv. Astfel, înainte de intrarea la vestiare, scorul era 43-34 pentru U-BT Cluj-Napoca.

După reluarea jocului, gazdele au reușit să se mențină la o diferență mai mare de șapte puncte. În apărare, clujenii au evoluat foarte bine, însă, în atac, aruncările de la distanță ale lui Andrei Calnicenco și Patrick Richard nu au intrat. De partea cealaltă, sibienii au continuat să lupte și Isaiah Philmore a marcat un coș de la distanță în ultimele secunde ale secvenței, prin care avantajul lui U-Banca Transilvania a fost redus la cinci puncte: 58-53.

Ultimul act a început cu accidentarea lui Karlo Zganec, baschetbalist ce a fost transportat direct la vestiar. Richard a marcat un coș de trei puncte, însă Philmore a răspuns la scurt timp și diferența de două posesii s-a menținut pe tabelă. Jucătorii lui Dusko Vujosevic au prestat o apărare eficientă dar, la celălalt panou, Cooper s-a remarcat prin două capace. Până la urmă, alb-negrii au reușit să spargă defensiva adversă și s-au distanțat din nou la zece puncte, 68-58, după un and-one al lui Johnson. În ultimele cinci minute ale derby-ului, U-BT Cluj-Napoca a controlat jocul și s-a impus cu 83-64.

Cheia succesului obținut de trupa lui Mihai Silvășan a fost defensiva excelentă. „Studenții” au avut 10 intercepții și doar 11 turnovers, cu 9 mai puține decât adversarii lor.

U-BT Cluj-Napoca a avut patru baschetbaliști în double-digits: Darko Planinic (17 puncte, 5 recuperări, un capac), Patrick Richard (13 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție, un capac), Kerron Johnson (13 puncte, 7 pase decisive, 5 intercepții, o recuperare) și Karlo Zganec (13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat: Isaiah Philmore (24 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Chris Cooper (15 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Barry Stewart (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

Returul va avea loc în 15 ianuarie 2020, în Sala Transilvania din Sibiu.

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Cel mai tare dor caderile din Q4
    dar asa cum am spus in presezon, e un lucru asteptat daca ne uitam la media de varsta a celor care Joaca.
    Si lipsa de viziune din atac doar la fel. probabil e un sezon terminat pentru noi. Daca temrinam in top3 sa fim multumiti. Cred ca Dan ar trebui sa revina la stilul pe care-l cunoaste si care-i place si sa aduca jucatorii potriviti.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Paradox
    Suita de fauturi tehnice a incurcat mai mult echipa Sibiului, decat pe cea a Clujului desi doua su fost date impotriva acestora din urma.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde
  • mid3853 :

    Greu
    Trebuie făcut ceva, in ritmul asta se prefigurează un sezon ratat!

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Nu putem mai mult !
    In acest moment e clar pentru toata lumea ca este un sezon ratat pentru noi, nu pentru ca nu vom castiga trofee sau pentru ca nu vom juca nici macar finale ci pentru ca efectiv nu le putem sa le facem fata celor din Cluj si din Oradea. In formula asta, nu doar ca nu putem castiga niciun meci in fata celor doua, ci nu putem nici macar sa punem presiune pe ele, sa dinamizam competitia, Practic, chiar daca aparent 2-3 sferturi aratam ca putem sa jucam de la egal la egal, in realitate suntem depasiti categoric in fiecare meci pe care il disputam in fata celor doua echipe, ori doar o simpla clasare peste Dinamo si peste Steaua in mod cert nu poate constitui un obiectiv pertinent pentru suporterii acestei echipe.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    transferuri
    Trebuie sa recunoastem ca am ratat transferurile la oamenii mici... in afara de 2-3 schimbari nu vad alta solutie, pentru ca s-a avut rabdare suficienta luni de zile si nu se vede niciun progres acolo. Am tot sperat ca se vor rezolva problemele existente, dar se pare ca ne-am facut iluzii desarte.

    Jordan e experimentat, are o viziune buna a jocului insa avem nevoie de mult mai multe de la un PG.
    Chatman si Stewart sunt shooteri buni, insa daca nu le intra aruncarile, nu contribuie cu mai nimic... cel mai grav e ca nu au siguranta in dribling.
    Poate se incumeta si staff-ul nostru sa ii faca o oferta lui Dykes, care e liber de contract din cate stiu.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Glumeț
      Presupunând că ai putea integra un jucător ca Dykes la Sibiu, realizezi că pretențiile lui salariale depășesc cu siguranță salariile cumulate ale celor 3 străini pe care îi avem la perimetru?
      Hai să coborâm cu picioarele pe pământ.

      cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      @gyke
      Stiu cu siguranta ca e un jucator scump, insa pretentiile unui jucator fara contract la mijlocul sezonului nu cred ca sunt la fel de mari ca de obicei. Poate nu e nevoie neaparat de Dykes, dar e nevoie de un jucator de calibrul lui daca vrem sa mai speram la ceva.
      Muresul era intr-o situatie similara 4-5 ani, l-a adus pe Dykes si i-a ajutat sa ajunga pana in finala.

      cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      Greu
      Dykes nu cred ca mai are vreo șansa sa se întoarcă in România doar la U in stilul in care a venit și alhaji peste un an doi

      cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Pe scurt:
    1. Sezonul ăsta nu ne putem compara cu Cluj sau Oradea. Locul 3 e însă un obiectiv realist.
    2. Oamenii noștri de la perimetru nu se leagă nicicum; luați individual, fiecare e ok, dar împreună nu putem face față unei apărări agresive, jocul nostru fiind ușor de citit.
    3. Cum zicea un prieten, de când a reintrat Stewart, ne lipsesc 2 jucători: Stewart și Chatman...
    4. Realist vorbind, chiar și făcând acum vreo 2 schimbări de lot, nu cred că vom putea obține mai mult. Plus că nu știu dacă vom putea financiar sau contractual.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Încă o chestie...
      E prima oară în ultimii ani, când diferența de buget este absolut vizibilă și aparent insurmontabilă.

      cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      bugetul nu trebuie aratat cu degetul
      atata timp cat noi parem ca jucam sub bugetul pe care-l avem. Da, la U se vede clar diferenta, dar CSM e in aceesi formula ca anul trecut si atunci ne-am luptat de la egal la egal cu ei ori anul acesta am facut pasi in spate.

      cu 4 ani în urmă (29.12.2019)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cj Sb
    Victorie lejera, anul asta împotriva Sibiului sunt cele mai lejere meciuri din ultimii ani buni. Îl aștept cu mare nerăbdare pe Curry, dacă băiatul va reveni la nivelul lui, apreciez ca am avea prima șansă și cu Oradea. De Sibiu, ce sa zic. Rețin ca antrenorul lor zicea la un moment dat ca anul asta ca fi o cu totul alta echipa. Într-adevăr, asa este, dar am dubii ca dansul reușește sa ducă o astfel de echipa. Jucătorii lor nu sunt slabi, dar nu sunt puși în valoare de jocul echipei.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat de "U", Felicitari!
    Sibiul arata ca o echipa rupta total in doua: jucatori puterinici sub panou si vreo 2 aruncatori buni de la distanta dar nimic consistent care sa ii lege. Nu spun ca nu ar exista o logica si pentru un astfel de tip de echipa (daca inscriu de la distanta, foarte bine, daca nu, are cine, teoretic, sa recupereze). Chapman si Steward par a fi jucatorii care ar trebui doar sa arunce, dar nu am observat scheme care sa le ofere aruncari necontestate si nici driblingul lor nu pare, cel putin deocamdata, suficient de solid incat sa-si faca mingile singuri.

    Am vazut cam toate meciurile oficiale cu Sibiul + cateva televizate in care au jucat cu alte echipe. Philmore mi se pare cel mai in forma si constant jucator. Cooper a facut progrese semnificative la aruncarile libere. Din pacate pentru ei, nici jucatorii romani nu prea i-au ajutat in ultima perioada. Aseara Torok a jucat peste 15 minute si nu a avut punct marcat desi a avut parte de aruncari necontestate. Engi a jucat timorat si implicit a dat senzatia ca mai degraba vrea sa scape de minge, Paliciuc trebuie sa se readapteze la nivelul jocului de prima divizie pentru ca e foarte mare diferenta valorica intre ligi.

    Jocul lui "U", ramane colectiv, lucru vazut si aseara cand toti care au intrat pe teren, mai putin Uta, au reusit sa inscrie. Altfel, in sfarsit au avut ceva mai mare grija de minge, "doar" 11 TO, s-au luptat serios sub panouri cu adversarii (sper ca Zganec sa nu aiba probleme mari) si si-au creat un avantaj linistitor in vederea returului.

    Tuturor, un An Nou mai bun si sa fie baschet si la anul (sper sa ne auda si Digi in acest sens)

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!