Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca caută a 7-a victorie consecutivă în campionat, pe terenul Stelei București

U-BT Cluj-Napoca caută a 7-a victorie consecutivă în campionat, pe terenul Stelei București

Astăzi, 22 noiembrie, CS Dinamo Știința București și BCM U FC Argeș Pitești dau startul etapei a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre cele mai interesante meciuri din această rundă va avea loc sâmbătă, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”.

CSA Steaua București primește vizita liderului U-BT Cluj-Napoca, încercând să îi administreze acestei echipe prima înfrângere din stagiunea 2019-2020. Până în acest moment, alb-negrii au câștigat fiecare partidă pe plan intern. De asemenea, în FIBA Europe Cup, trupa lui Dusko Vujosevic a obținut șase victorii și o singură înfrângere venită pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk. Drept urmare, U-BT Cluj-Napoca este considerată ca fiind cea mai în formă echipă din primele două luni ale acestui sezon.

De partea cealaltă, CSA Steaua București are un lot mai puternic decât în ediția precedentă și este o formație foarte periculoasă. În etapa a 6-a, formația din Capitală a învins-o pe rivala CS Dinamo Știința București, scor 101-97, și a ajuns la un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri.

Principalul jucător al militarilor este Keith Clanton, pivot ce a adunat medii de 14.3 puncte, 13.8 recuperări, 3.8 pase decisive și 28.7 la eficiență. Acesta îl va avea drept adversar pe Darko Planinic, un baschetbalist cu experiență în naționala Croației ce a înregistrat următoarele cifre: 9.5 puncte și 5.7 recuperări.

Cătălin Burlacu, noul antrenor al lui CSA Steaua București, se bazează și pe veteranul Andrei Mandache, unul dintre cei mai importanți jucători români. De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca mizează pe mai mulți tineri precum Nandor Kuti, Rareș Uță, David Vida, Ștefan Grasu sau Anton Rotaru, singurul autohton de peste 23 de ani fiind Andrei Calnicenco.

Conform statisticilor, ardelenii stau mai bine la majoritatea domeniilor: puncte (86.3 – 87.7), recuperări (37.5 – 39.3), pase decisive (15.3 – 18.0), intercepții (6.5 – 8.7), eficiență (98.3 – 104.5), aruncări de două puncte (55.7% - 57.9%), aruncări de trei puncte (31.6% - 38.5%) și aruncări de la linia de libere (76.3% - 77.4%). În schimb, steliștii conduc la capitolul capacelor (2.8 – 2.2) și la cel al turnoverurilor (11.3 – 17.2).

Aspectul greșelilor este unul pe care gazdele ar trebui să mizeze, mai ales luând în considerare că oaspeții au mai avut două partide în această săptămână, ambele în deplasare. În confruntarea din Bulgaria, cu Balkan Botevgrad, U-BT Cluj-Napoca a avut 25 de turnovers, iar elevii lui Burlacu ar trebui să încerce să provoace un număr similar de greșeli.

Pe lângă duelul de sub panou, va fi de urmărit și disputa dintre Radosav Spajosevic și Patrick Richard, principalii marcatori ai celor două tabere.

În cazul unei victorii a Stelei, echipa din Capitală se apropie de primele locuri ale clasamentului, în timp ce, în eventualitatea unui succes al lui U-Banca Transilvania, trupa din Cluj-Napoca se menține pe prima poziție și rămâne neînvinsă la capătul turului.

Jocul dintre CSA Steaua București și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 17:00, și va fi transmis în direct pe Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!