Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca continuă seria de victorii consecutive în Champions League

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.02.2022

U-BT Cluj-Napoca continuă seria de victorii consecutive în Champions League

U-BT Cluj-Napoca a bifat încă o victorie importantă în Basketball Champions League. Șepcile Roșii au trecut de Filou Oostende cu scorul de 86-75, după o prestație dominantă în ultimele două sferturi.

Mihai Silvășan i-a titularizat pe Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic. Dario Gjergja a început cu Phil Booth, Dusan Djordjevic, Levi Randolph, Pierre-Antoine Gillet și Amida Brimah.

Stipanovic a câștigat angajamentul de debut, iar prima posesie a condus la o triplă a lui Brown. Gillet a fost primul marcator din tabăra oaspeților, printr-un coș de afară. Stipanovic a punctat și el cu un floater, înainte ca rivalul său, Brimah, să reușească un and-one printr-un slam-dunk. Brown a bifat a doua sa triplă și a dus scorul la 8-5, după care Brimah a mai bifat două coșuri de sus, în urma assist-urilor lui Booth. Richard a replicat imediat cu un layup pe o pătrundere furtunoasă. Pivotul belgienilor a ajuns la 8 puncte, după ce a fost servit excelent de Djordjevic.

Randolph a reușit și el un coș cu fault, iar tabela indica 10-14. Brown a continuat să livreze din spatele semicercului și a ajuns la 3/4 din acea zonă. Booth a răspuns prin același procedeu, deși a fost apărat bine de Richard, care a beneficiat la următoarea posesie de un blocaj al lui Stipanovic pentru a înscrie și el în acest mod. Americanul cu cetățenie română i-a readus pe ardeleni în avantaj (20-19), după ce a transformat două aruncări libere. Oostende a revenit la conducere după ce De Vries, venit de pe bancă, a înscris 3 puncte. Brown s-a strecurat printre apărătorii adverși și l-a găsit liber pe Stewart în zero grade pentru o aruncare facilă. Brandon a continuat seara excelentă și a ajuns la 4/5 coșuri de la distanță. După 10 minute, clujenii conduceau cu 26-24.

Al doilea parțial a fost deschis de mai multe ratări pe aruncări deschise din partea celor două tabere, înainte ca Bircevic să spargă gheața de la semi-distanță. Bratanovic a fost atent în tranziție și a bifat primele sale puncte pe o recuperare ofensivă. Brown a pătruns spectaculos și a înscris de lângă inel pentru ca scorul să devină 30-26. După câteva minute de secetă, Richard a marcat cu un stop șut de la semi-distanță.

Silvășan a cerut primul timeout, în urma coșului de trei înscris de Conger. Randolph a efectuat o piruetă în fața lui Bircevic și a înscris cu un cârlig din apropierea inelului, iar Filou se apropia la doar un punct, înainte de un floater al lui Stipanovic. Antrenorul lui U-BT Cluj a mai cerut o dată timp de odihnă, în urma reușitei în tranziție a lui Booth. Ștefan Grasu a înscris primele puncte ale unui jucător autohton în acest sezon de BCL, după o posesie colectivă excelentă. La pauza mare, scorul era egal (37-37), după reușita pe sirenă a lui Brimah.

A doua jumătate a confruntării a fost deschisă de o aruncare de la semi-distanță a lui Djordjevic. Booth a fost penalizat cu un fault anti-sportiv ce a rezultat într-o posesie de cinci puncte a lui Patrick Richard, prin care U-BT se distanța la trei puncte. Randolph a redus acest ecart cu un coș din interiorul semicercului. Stipanovic s-a duelat cu Brimah sub inel pentru a înscrie două puncte valoroase pentru formația sa, înainte ca Gillet să egaleze la 44. Randolph a ratat din spatele arcului de cerc, dar clujenii nu s-au coordonat și Booth a înscris pe recuperare ofensivă. Brown a demonstrat din nou că este de neoprit și a punctat cu panoul din zona aruncărilor libere. Oostende a preluat din nou inițiativa cu un coș din zero grade, la 48-49. Bircevic a replicat prin același procedeu, după un assist al lui Richard.

Patrick a luat parte și la cea mai spectaculoasă fază a meciului, când l-a servit excelent pe Elijah Stewart pentru un alley-oop de excepție. MVP-ul partidei cu Malaga a înscris din nou de sus și clujenii conduceau cu 55-49, înainte de un timeout al lui Gjergja. Booth a pus capăt parțialului de 7-0 al adversarilor, de la linia de pedeapsă. Hogue a recuperat un airball al lui Bircevic pentru a păstra ecartul de șase lungimi al echipei sale, înainte ca acesta să fie înjumătățit de Randolph. Înaintea ultimului sfert, scorul era 59-56 pentru Șepcile Roșii.

Stewart a deschis ultimul parțial cu un coș de la mare distanță. Brown a pătruns cu ușurință și a înscris cu panoul. După un timeout al lui Gjergja, Brandon a repetat isprava, de data aceasta din spatele semicercului, iar ecartul de pe tabelă intra în double figures (67-56). Belgienii au înscris patru puncte consecutive și au redus diferența la șapte lungimi. După două minute fără realizări, Richard a înscris din interiorul arcului de cerc și a dus scorul la 69-60. Brown a fost faultat pe o aruncare de la distanță, din care a transformat doar una și a dus scorul la 72-64. Randolph a fost găsit sub panou și a dat semne că echipa sa poate reveni, dar Hogue le-a tăiat imediat elanul belgienilor la posesia următoare. Stewart a pus punctul pe i cu o triplă din zero grade și un slam-dunk pe pătrundere. În cele din urmă, U-BT Cluj s-a impus cu scorul de 86-75 și a ajuns la 2 victorii în tot atâtea meciuri în Top 16 al BCL.

Următorul meci pentru U-BT Cluj în BCL va avea loc în 3 martie, la Kiev, împotriva lui Prometey. Peste trei zile, și Oostende va evolua împotriva formației din Ucraina, pe teren propriu.

Brandon Brown a ieșit în evidență cu 25 de puncte (6/10 de la distanță) și 8 assist-uri, urmat de Elijah Stewart (17 puncte) și Patrick Richard (16 puncte, 9 pase decisive). Levi Randolph și Phil Booth au fost principalii marcatori pentru Oostende, cu 20 respectiv 18 puncte.

*foto: Emi Turbuc

 

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    felicitari
    Pt joc, rezultat si pt echipa. Anu asta aveti o echipa cum nu am mai vazut. E peste asesoftul din zilele bune in opinia mea. Succes mai departe. Sper sa iesiti din grupa chiar daca va fj tare greu. Meciurile cu prometey vor fi hotaritoare

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Categoric
    a fost meciul lui Brown si Stewart. Bine ca s-a spart gheata si Grasu a marcat primele puncte ale unui autohton in BCL. Kuti din nou a jucat cu frica si crispare in atac desi in aparare si-a facut treaba mai ales dupa ce Stew a facut rapid 3 greseli. Patrick normal in nota lui. Hogue , Biecevic si Stipe au muncit mult iar Guzman s-a aparat bine dar nu apunctat. Felicitari ... HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Brown
    Brown a făcut un meci foarte bun, păcat că nu avem încă un conducător de joc pe care sa îl jucam cate 5 minute, pe poziția 1 sunt destui jucători autohtoni decenți, din păcate încă Lapuste e prea tânăr, dar poate că e mai bine sa avem un lot mai scurt și să creștem jucători. Atmosfera a fost super.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Cu meciul asta
    Am confirmat ca suntem o echipa serioasa si in forma, care profita de ocaziile care i se ofera. Baietii se simt asa bine impreuna incat oboseala nici nu se simte in jocul lor. Singurul jucator in scadere in ultimele meciuri, dintre jucatorii determinanti, e Stipe. Se vede ca incearca mult dar de cateva meciuri bune e cam neproductiv. Sper sa isi revina, e determinant pt noi chiar cu Hogue intr o zi de gratie.
    Brown e just wow. Petrica, capitan. Stew e talent. Bircevic experienta cat cuprinde. Mai bun prim 5 decat asta eu cred ca n am avut la Cluj. Mai seniorii sa ma contrazica. Acum ca nu avem nici un roman, aia ii. Macar vedem baschet. La cat de bine merge sezonul asta, cine zice ca la anul nu l aducem pe Cate? 😃
    Pt el nici nu cred ca e vb de buget ci de proiect, de context de dezvoltare. Vedem, deocamdata ma bucur de un sezon excelent si astept sa vad meciuri tari si da, si victorii 😃
    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Cate
      Daca nu se intampla ceva catastrofal cu bugetul si eu il vad pe Cate la U. Si daca reusim printr-o minune sa pastram toti jucatorii straini...ar fi de vis...dar o sa fie greu dupa ce vizibilitate au avut in parcursul asta european. Pe Brown si Stu cred ca nu vom reusi. Numai daca au deja semnate contracte pe mai mult de un an. Dar eu nu am vazut informatii despre asta...

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Da, e posibil
      sa pierdem dintre jucatori DIN CAUZA vizibilitatii oferite de BCL, dar in acelasi timp, DATORITA aceleiasi vizibilitati este foarte probabil sa vina jucatori de si mai mare valoare care sa nu creada ca merg intr-un bantustan. Nu stiu ce sa zic, si eu il doresc pe Cate la Cluj , dar cind ma gindesc la Olah si Uta, parca am o stringere de inima ( amindoi venind pe cai mari de la echipe bune ). Intr-adevar valoarea lui Cate este peste valoarea celor doi. Totusi , hai sa realizam ceva anul asta ( prima ocazie Cupa ), apoi calificarea in big 8 BCL si mai ales CAMPIONATUL. Iar dupa ne vom da cu presupusul asupra viitorului an competitional. Din pacate nefiind mari premii banesti puse in joc, tot greul va cadea pe sponsorul principal.

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Corect
      Asa ii. Am uitat sa mentionez partea pozitiva. Dar imi place asa de mult echipa asta incat as mai tine-o inca un an macar exact asa cum ii dpdv al strainilor. S-a format o chimie buna, is caractere faine, ii atmosfera faina...de ce sa schimbi...vezi examplul lui Cole de la Malaga...super jucator, fost coleg cu Lebron, Bosh si Wade...dar nu mai joaca mare lucru...

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat cu mai multe emotii decat arata scorul. Felicitari!

    A fost o partida de (re)urmarit pentru orice spectator de baschet pentru ca s-a vazut foarte clar ce solutii exista la indemana cand ai aruncatori de la distanta redutabili (ori inscriu, ori creaza spatii generoase pentru pivot care fie indeplineste o formalitate, fie nu are prea mari proleme odata lansat - a se vedea mai ales sfertul 1, realizarile echipei adverse). Si pe de alta parte, ce efort colectiv mare e necesar pentru a contracara tactica respectiva. Si asta a dat rezultate mai ales in repriza 2 dar cu destule emotii.). Una peste alta anticipez un retur foarte disputat, am vazut aseara ca adversarii au si oameni de patrundere buni.

    O alta lectie servita ieri: fara fault antisportiv. Nu numai ca adversarul poate sa-ti inscrie de pe urma lui 5 puncte (din fericire pentru noi "U" a fost cea care a facut-o) dar, in functie de moment poate atarna greu in balanta. Din punctul meu de vedere acela a fost "inceputul sfarsitului" pentru OOstende.

    Altfel, inca un meci in care, cu tot numarul mare de pase decisive, s-a vazut valoarea individuala a jucatorilor (aseara Brown, Stewart si Richard).
    Mai e de salutat numarul "mic" de mingi pierdute si ajutorul bun dat de Kuti in defensiva.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      Mai e de salutat?:)))
      A fost singurul jucator cu minus la eficienta.15 min petrecute pe teren, 0 pe linie in statistica, si unul sau doua TO.Cu tot respectul, dar nu poti la 24 de ani asa ceva, sa faci pirueta si sa zboare mingea din tine.Eu in continuare sustin ca din acele 15 minute ale lui kuti, macar 7-8 le merita si colceag.

      cu 2 ani în urmă (08.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Victorie
    Sincer de meciul acesta mi-a fost cel mai frica pentru ca a fost prima oara cand am fost cotati favoririti. Chiar daca nu toti jucatorii au fost in forma buna ,am reusit sa controlam repriza a doua si sa castigam clar. Cred ca asta arata valoare si maturitate.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Mai mult decat o victorie
    Intrucat prestatia si atitudinea baietilor au reprezentat o confirmare a nivelului incantator la care s-au ridicat in acest sezon,si spun asta prin prisma faptului ca aveam o usoara temere ca nu vor fi atat de concentrati si siguri pe ei intr-un joc cu un adversar,oricum am intoarce-o,net sub calibrul spaniolilior.Brown e piesa,Stew e ce avea echipa nevoie,Petrica e ca o planta ce traieste in cel mai bun mediu pentru ea,iar Stipe este un catalizator al intregii echipe cum nu as fi crezut!Pastrez o opinie personala insa,cu siguranta surprinzatoare pentru unii,dar consider ca meritul cel mai mare pentru ce se intampla acum il are cel ce l-a adus,vreme de doi ani,pe Dule!N-o mai fi muntenegreanul antrenorul de odinioara,ca nu mai avea cum,dar ramane unul dintre profesorii-formatorii de geniu ai baschetului,care nu are cum sa nu lase urme adanci pe unde trece!Si de data asta un mare plus si pentru Silva,care a si reusit sa asimileze de la maestru,fiindca avea mare nevoie de cineva care sa il scoata din mediocritatea autohtona!Una peste alta,bravo Cluj,m-ati facut sa vibrez alaturi de voi in aceasta minunata aventura!

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!