Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca continuă șirul neîntrerupt al victoriilor din competițiile interne

U BT Cluj-Napoca continuă șirul neîntrerupt al victoriilor din competițiile interne

U BT Cluj-Napoca a făcut spectacol în partida din etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României, lipsită de antrenorul Mihai Silvășan, a făcut instrucție cu CSM Petrolul Ploiești, pe care a învins-o cu scorul de 106-64, într-un meci desfășurat în această seară de 8 ianuarie.

Partida din BT Arena a început cu un coș frumos marcat de Octavian Popa Calotă în urma unei pătrunderi. Până la jumătatea primului sfert doar gazdele au mai contat în ofensivă și au reușit să ducă scorul la 15-2. Inevitabil a venit și time-out-ul solicitat de Mihai Popa, antrenorul celor de la CSM Petrolul Ploiești. Jonathan Jordan a oprit perioada de secetă a echipei sale, cu un coș de la distanță. Patrick Richard a replicat rapid cu o reușită asemănătoare. S-a mers din 3 în 3 de fiecare parte și scorul a ajuns la 21-11 pentru gazde. Stipanovic a continuat cu un three-point-play când mai erau 90 de secunde din primul sfert. Clujenii au păstrăt inițiativa și la prima pauză scorul era de 31-13. Actul secund a început la fel cum s-a încheiat primul, coș de la distanță pentru gazde, de această dată de la Bircevic. Diferența a sărit rapid de 20 de puncte, 36-15, după o reușită a lui Ștefan Grasu. Jocul a curs în continuare într-o singură direcție iar Nandor Kuti făcea spectacol cu un slam dunk, urmat de un three-point-play. După jumătatea sfertului diferența era una colosală pe tabelă, 53-19. Înaintea ultimelor secunde din prima repriză, scorul din sfertul secund era identic cu cel din primul. Karel Guzman a „stricat” acest aspect cu un coș de 3 puncte și astfel la cabine se intra cu scorul de 65-26.

Clujenii au început în forță și repriza secundă, cu un run de 10-2. Deion Hammond a răspuns cu un coș de la distanță. Gazdele au continuat să facă spectacol iar Stewart marca cu un dunk de efect. Brown a mai doborât o bornă, ce a de 50 de puncte diferență, iar scorul ajungea la 82-31. Oaspeții au reușit să reducă timid din handicap pe final de sfert trei dar diferența rămânea uriașă, 93-44 în favoarea lui U BT Cluj-Napoca. În ultimul act nu s-au consemnat decât câteva faze spectacol ale gazdelor, care au rulat toți jucătorii trecuție pe foaia de joc. Partida din etapa a 14-a dintre U BT Cluj-Napoca și CSM Petrolul Ploiești s-a încheiat cu scorul de 106-64.

Elijah Stewart a fost omul meciului 23 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Karel Guzman a totalizat 20 de puncte și 3 pase decisive. Stefan Bircevic a înscris 12 puncte iar Andrija Stipanovic a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive.

Mihajlo Sekulovic a fost principalul remarcat al oapseților cu 17 puncte și 11 recuperări. Bogdan Popa a reușit 14 puncte și 3 recuperări iar Jonathan Jordan 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

foto: Manases Sandor/ U BT Cluj-Napoca

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    U
    a facut spectacol si a dovedit ca isi respecta suporterii. Bravo!

    cu 2 ani în urmă (09.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Am jucat bine
    Am jucat bine, prima dată când văd un meci în care au marcat toți jucătorii. Desi meciul era ca și câștigat încă înainte de a începe am avut parte de spectacol azi, Guzman și Steward au tratat foarte serios meciul.

    cu 2 ani în urmă (09.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!