Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca continuă șirul victoriilor în LNBM

U BT Cluj-Napoca continuă șirul victoriilor în LNBM

U BT Cluj-Napoca a obținut al 8-lea succes consecutiv în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României s-a impus scorul de 93-74 pe terenul celor de la CSM Galați, într-o partidă desfășurată în această seară de 21 noimebrie.

Echipele de start:

Galați: Brewton, Masters, Ciotlăuș, Stan, Sturanovic
Cluj: Brown, Stewart, Colceag, Bircevic, Stipanovic

Meciul de la Dunăre a început cu două coșuri rapide pentru gazde. Gălățenii au avut un avantaj maxim de 5 puncte, 8-3, după un coș al lui Sturanovic, după care a venit momentul bun al clujenilor, care au reușit să treacă în față iar la jumătatea sfertului inaugural Stewart le oferea oaspeților 6 puncte avanataj. Brewton reușea să marcheze trei coșuri la rând, cu care restabilea egalitatea la intrarea în ultimul minut.  Fiecare echipă a mai adăugat câte 3 puncte și scorul după 10 minute era 22-22. U BT Cluj a început mai bine actul secund și a preluat rapid frâiele jocului. Guzman și Stipanovic au combinat 6 puncte și diferența creștea pentru prima dată la 10 lungimi, scor 40-30. Clujenii au păstrat acest ecart iar scorul pauzei era stabilit de David Lăpuște, care marca o triplă în ultimele secunde de joc, pentru scorul 47-35.

Repriza secundă a început tot într-o desfășurare echilibrată a ostilităților. Marius Ciotlăuș cu 4 puncte marcate consecutiv îți aducea echipa la o diferență formată dintr-o singură cifră, 53-45. Ștefan Grasu a oprit seria bună a gazdelor, cu un coș de la semidistanță. Din acel moment, avantajul Clujului a rămas la peste 10 puncte. După un fault tehnic Bircevic a transformat cele două libere iar Richard a mai adăugat 2 puncte, pentru scorul de 70-55. Cele 15 puncte s-au păstrat până la finalul sfertului iar U BT Cluj era în pole position pentru o nouă victorie în LNBM, 75-60. Stefan bircevic a deschis secvența decisivă cu o triplă. Richard a dus rapid diferența la 20 puncte. Partida nu a mai avut istoric din acel moment. Mihai Silvășan a avut posibilitatea să le ofere tuturor tinerilor de pe bancă câteva minute iar partida s-a încheiat cu scorul de 93-74.

Elijah Stewart a fost cel mai bun marcator al echipei învingătoare cu 18 puncte, plus 4 recuperări. Karel Guzman și-a trecut în cont16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Patrick Richard a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive iar Andrija Stipanovic cu 10 puncte, 4 pase decisive și 2 recuăperări.

Kareem Brewton a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 20 de puncte. Javon Masters a reușit 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive iar Matt Milon 12 puncte și 4 recuperări.

foto: U BT Cluj-Napoca (facebook)

7 comentarii la aceasta stire:
  • csaba57 :

    ...
    Un meci in care unii nu s-sau intrebuintat de loc, de ex Bircevic . Oare salariul se ia numai pt meciurile tari ?! PS . Vad ca Diaby a jucat numai 3 minute la Steaua, si asta este ceva obisnuit, asa ca intreb si eu, la ce a fost bun imprumutul sau ?

    cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Eu nu vad o asa mare problema avand in vedere ca urmeaza meciuri mai importante. Bine ca nu se rup jucatorii intr-un meci cu Galati. Eu vad astfel de meciuri ca niste oportunitati in care jucatori precum colceag si grasu acumuleaza experienta, brown incepe sa intrein ritm si poate in viitor watson o sa prinda minute nu doar sa incaseze bani pe cardul de BT.
      O sa urmeze meciuri mai tari cu arges, craiova, voluntari, oradea si poate meciuri tari in cupa romaniei.. destule meciuri in care jucatorii trebuie sa demonstreze ceva si in campionat.

      cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Ce-a zis Benjamin...
      ...am vrut să zic și eu, legat de UBT, dar nu am apucat încă să comentez. Sunt de acord cam cu toate... pâmă la urmă am bătut la aproape 20 de puncte, după un drum lung până la Galați, în săptămâna în care am jucat 2 reprize de overvetime în BCL... sincer, eu mă bucur de victorie așa cum e, că nu s-a accidentat nimeni și sper să aibă drum bun spre casă & odihnă.

      Legat de Diaby... sper că încet încet va prinde mai multe minute... oricum ar fi, un pic rămâne de-al nostru, a crescut aici. Sper să aibă succes copilu.

      cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    • csaba57:

      hunter,
      Diaby este numai imprumutat, s-a urmarit deci sa capete experienta . Cu 3 min pe meci nu joaca nici cat a facut-o la noi, asa ca ...

      cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @csaba
      nu știu ce să zic despre Diaby... cred că dacă nu arată ceva senzațional la Steaua (mi-ar plăcea foarte mult să o facp) după sezonul ăsta va pleca de la noi... el se bate pentru loc pe teren cu Grasu și Colceag... și la ce poate pe moment nu căd să aibă loc...

      cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Diaby
      Diaby a ajuns de puțin timp la Steaua și mai are nevoie de timp pentru a se integra. De meci pot sa spun că nu am jucat rău, nu ne-am aparat cum facem în Champions league dar am avut multe dunk-uri spectaculoase prin intermediul lui Guzman. Fiind primul meci după 2 reprize de prelungiri nu cred că avea rost sa incercam sa batem la 40 de puncte și să se accidenteze careva.

      cu 2 ani în urmă (22.11.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Echipa Under20
    offtopic: Mai e un aspect important legat de Diaby, Colceag, Grasu, Lapuste, Lungu, etc - jucatorii astia joaca (jucau) saptamanal la U20, intr-o competitie. Nu doar freaca banca si 2 min/joc la echipa mare. La U20 joaca titulari, acolo fac competitie, joaca, cresc, aia e echipa lor. Cred ca e important pentru un sportiv de 18 ani sa joace minute multe intr-o competitie (chiar daca e pt cadeti). Diaby plecand de la Cluj sper sa joace la Steaua la U20, minute multe titular, altfel doar 3 min la echipa mare - e prea putin. La Cluj era campion la U18 (acum U20) si juca intr-o echipa foarte faina. Noa, sper sa fie un castig pt el ca a mers la Steaua.

    cu 2 ani în urmă (22.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!