Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața rivalei CSM CSU Oradea și revine pe prima poziție

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața rivalei CSM CSU Oradea și revine pe prima poziție

Sâmbătă, 7 martie, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea s-au întâlnit într-un meci din cadrul etapei a 5-a a Top 6. Gazdele au controlat prima parte a întâlnirii, însă finalul a fost extrem de disputat. În cele din urmă, L.J. Peak a reușit câteva faze foarte bune și a adus victoria alb-negrilor: 89-88

Arbitrii delegați pentru această partidă au fost Alin Faur, Laurențiu Grigoraș și Dragoș Nicolae, iar comisar din partea FRB a fost Mircea Martiș.

Primele cinci puncte ale întâlnirii au fost marcate de jucătorii U23 prezenți pe teren. Edward Petrescu a reușit un coș de la mare distanță și apoi Nandor Kuti a înscris printr-o pătrundere. Oaspeții au răspuns cu un run de 5-0 însă gazdele au revenit și cu puțin peste șase minute rămase scorul era 10 la 9 pentru CSM CSU Oradea. Campioana României s-a distanțat din nou la cinci puncte dar apoi a greșit la repunere și alb-negrii au preluat pentru prima oară conducerea: 15-14. Jocul a rămas echilibrat și actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 27 la 26 pentru echipa lui Cristian Achim.

Începând cu sfertul al doilea, încleștarea a devenit mult mai tensionată și banca oaspeților a fost sanționată cu greșeală tehnică. Kerron Johnson și Sean Barnette au finalizat fiecare câte un and-one și apoi au urmat mai multe faulturi contestate de către cele două tabere. Ca dovadă, în doar patru minute ambele formații ajunseseră deja în bonus. În a doua jumătate a actului secund, „studenții” au evoluat mai bine decât adversarii lor și au preluat inițiativa. Bihorenii s-au apropiat pe tabelă însă U-BT a terminat în forță sfertul al doilea și a intrat la vestiare cu un avantaj de opt puncte: 53-45.

În prima repriză, principalele diferențe s-au consemnat la nivelul intercepțiilor (6 – 3) și la nivelul aruncărilor libere (17/21 – 9/11). Cei mai buni jucători din această perioadă au fost Donatas Tarolis (15 puncte, 4 recuperări) și Kris Richard (8 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții, o recuperare).

După pauză, Dragan Zekovic a scuturat plasa de la mare distanță însă Donatas Tarolis a răspuns imediat prin același procedeu. Oaspeții au profitat de câteva neînțelegeri din jocul gazdelor și s-au apropiat la patru puncte: 56-52. Elevii lui Mihai Silvășan s-au regrupat rapid și au preluat din nou controlul asupra jocului ajungând să conducă cu 65 la 56, după tripla lui Patrick Richard. În ultimele minute, clujenii s-au folosit foarte bine de faulturile rămase și au intrat în actul final cu o diferență de zece puncte: 73-63.

CSM CSU Oradea a început mai bine secvența decisivă și a provocat destul de repede patru faulturi din partea adversarilor. De asemenea, campioana României s-a apărat excelent și a adunat mai multe recuperări ofensive finalizate cu succes. Situația s-a echilibrat foarte mult iar principalul remarcat din această perioadă a fost Aaron Broussard. L.J. Peak și Darko Planinic au dus-o pe U-Banca Transilvania la nouă puncte dar Kris Richard a înscris o triplă la celălalt panou. Cu trei minute înainte de final, Planinic a fost eliminat deoarece a acumulat cea de-a 5-a greșeală personală. Oaspeții au profitat de acest aspect și s-au apropiat la o singură posesie de gazde: 82-80. Bihorenii chiar au reușit să revină la conducere însă nu pentru foarte mult timp. Donatas Tarolis a reușit un coș cu fault și diferența de două puncte a fost restabilită. Clujenii nu s-au regăsit în ofensivă, CSM CSU Oradea a trecut la trei puncte în față și meciul părea să fie încheiat. Însă, L.J. Peak a recuperat mingea și a înscris un coș obținând și fault. Baschetbalistul american a ratat aruncarea liberă dar a recuperat din nou și apoi a marcat, aducându-și echipa la conducere. La ultimul atac, Leii-Roșii nu au înscris și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89 la 88.

Donatas Tarolis a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 24 de puncte, eroul Peak a adunat 15 puncte, cu 8 recuperări, în timp ce Planinic și Patrick Richard au strâns fiecare câte 14 puncte. De partea cealaltă, Kris Richard a marcat 22 de puncte, Aaron Brousard 19 puncte cu 9 recuperări, Zekovic 1 puncte și Kristijan Krajina 10.

După acest meci, U-BT Cluj egalează la puncte CSM CSU Oradea, dar preia conducerea în clasament din pricina rezultatelor directe. U-BT are două victorii, în timp ce CSM CSU Oradea are un singur meci câștigat contra clujenilor.

În etapa următoare, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CS Dinamo Știința București în timp ce CSM CSU Oradea se duelează pe teren propriu cu SCM Timișoara.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

31 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    :))
    Câtă prostie, vai Doamne, sa te bați singur.... Comentariile nu-și au rostul pur și simplu. Ne-am bătut singur, datorita maestrului Kris Richard. Jenant

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      era aproape sa
      il bata Markovic. Si pe buna dreptate. Tinea mingea, era victorie Oradea

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      ... și bine făcea. Și-a băgat piciorul în toată munca lui și a echipei.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Victorie meritată
    Am meritat victoria , am jucat mai bine într-un meci în care Oradea a jucat cu 5 străini 2 sferturi. A fost un meci spectaculos , cu multe puncte date de ambele echipe.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :))
      Auzi la ăsta, victorie meritată, când primești pomană de la Richard?! Singurul merit e ca ati profitat de prostia nemărginită de care am dat dovada, neștiind sa gestionam ultimele 10 sec.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Richard
      Am condus aproape tot meciul și nu am forțat , iar Richard a fost cel mai bun de la Oradea in acest meci nu îl poți critica pentru o faza. Faptul că ne-am calificat mai departe în Europe Cup din aceiași grupa și că am gestionat mai bine meciurile importante pe final arata diferența de valoare.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      ei
      Cel mai bun a fost Broussard. Richard le-a ... pierdut meciul.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Finalurile de meci văd că ne dau bătaie mare de cap, pierzând calificarea și în FIBA, când nu am știut gestiona scorul cu Tsmoki și CJ. Achime, invată-i totuși pe băieți că meciurile sunt gata când sună sirena, nu de alta dar ne cam batem joc de toată munca până în min 40.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Show must go on
    Și astăzi am jucat tot pentru public, tot pentru spectatorii plătitori de bilet (chiar dacă biletul e mai ieftin la Cluj decât la Oradea), am făcut spectacol și asta cu riscul să pierdem un joc. Partea bună este că U sunt în obiectiv adică locul 1 înainte de play-off, așa că noi ne vedem de treabă și luăm Titlul și anul acesta. Am demonstrat că putem bate în condițiile actuale la Cluj, le-am arătat pisica și am făcut show. Ne-am distrat cu ei și i-am făcut să se bucure că ne-au bătut cu noroc. Le ținem pumnii în returul bavarez și revenim în finală să luăm ațele alea nenorocite...

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Serios?
      Nu stiu ce fumezi, dar sincer iti spun, opreste-te! In cazul in care esti rupt de realitate da-mi voie sa-ti reamintesc...v-am batut in cupa...v-am batut si azi! Modul cum s-a castigat si cum si la cate puncte nu au nici o relevanta. Relevant este faptul ca am castigat.
      Bravo Tarolis!! Felicitari baieti pentru victorie! Un meci frumos!

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    victorie
    meci castigat norocos. Chiar daca am jucat mai bine ca Oradea, era sa pierdem meciul - si asta din cauza antrenorului - fara reactie la inceputul dezastros de sfert 4 (din nou). Echipa nu joaca nimic - si e aceasi echipa care 3 sferturi a dominat, fara idei in atac, cu precipitare ... Iar tu ceri TO abia dupa ce iti da 7 pct (+3 libere ratate) , si 5 atacuri ratate. Problema cea mai mare a fost la noi, la lipsa de luciditate in atac in ultimul sfert. Repet, in aceste conditii am castigat norocos - poate si datorita lui K. Richard care s-a incapatanat sa arunce de 3 la ultimele 2 atacuri

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    .
    Mai naturalizati vreo 2-3 jucatori. Ma voi asigura ca toate magazinele din cluj sa fie aprovizionate cu ate. La fel sa faci si tu:)

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      ahile
      Naturalizam, nu e problema, doar de la voi am invatat sa facem asta.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • ClauT :

    Cpt HuCluj
    Dar Planinic joaca baschet? Ca am vazut si azi cateva coate in gura nesanctionate.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    După cum ziceam, în grafic
    Pentru cine a văzut meciurile noastre din acest sezon este clar că nu ne-am forțat azi peste o anumită limită. Repet, pentru cine a fost un pic atent au fost câteva semne clare ca lumina zilei.

    Până la urmă, era și firesc să fie așa. în ciuda declarațiilor venite din tabăra noastră cum că e un meci crucial, etc. Pentru noi chiar n-a fost un meci crucial, dar categoric e foarte bine că l-am câștigat (pentru moral, în primul rând).

    Am avut noroc pe final, e adevărat, dar norocul de unul singur nu te ajută să învingi. A fost o victorie muncită, pe care echipa a meritatat-o și băieții au fost suficient de inteligenți și pe fază încât să o obțină. Aștept cu interes meciul de miercuri.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Forza Oradea
    Haideti sa fim seriosi! Planinic mai degraba joaca rugby decat baschet! S-a vazut si astazi cand a iesit gunoiu de pe teren am revenit si noi! Fara el va bateam cu vreo 20 de pct pe marele echipa lui silvasan-vujosevic!

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      :)))
      Ce comentariu de cacat :)) “dacă nu aveați jucătorii aia va băteam” :)))

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Take2
      Tu asta ai inteles? Eu am zis daca gunoiu aia juca baschet in loc de rugby, va rupeam in doua! Stai linistit campionatu se joaca! Va batem cu shrekul vostru cu tot! :)

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Gunoiu
      Să-ți fie rușine. Pe lângă faptul că ești agramat (învață românește, că trăiești în Romănia... kicsi barat) mai ești și lipsit de bun simț. Rușine să-ți fie.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Gunoiu
      No comment! :)))))))))

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea Radovan Tesla:

      Protejat
      Planinic e un jucător bun, dar supraevaluat prin protecția ce i se acordă de către arbitri. E foarte agresiv și dacă ar fi sa ii fie sancționate faulturile ar fi eliminat în primul sfert. Dar la cat e plătit și cu cu surle și trâmbițe a fost adus ...e protejat după principiul "sa nu zică șeful ex-iugoslav că suntem proști și nu știm aprecia o valoare"...
      In rest ...putea câștiga oricare. Azi a fost Clujul. Bravo ambele echipe.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Dario
      Cati ani ai? Cu tot cu aia de acasa. Ca sa ne dam seama cu cine ne pierdem vremea. :)

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Radovan Tesla
      citez: e protejat după principiul "sa nu zică șeful ex-iugoslav că suntem proști și nu știm aprecia o valoare"

      Asta doar în LNBM sau și în FIBA Europe Cup?...

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Ca o paranteza
      Din baschetul meu de balta, primele doua faulturi date impotriva lui au fost gratuite. Al doilea 100%. De zekovic nu ziceti nimic ca la fiecare fault se uita la arbitru ca ce, cum, eu? Asta am vazut si la alte meciuri cand zekovic faulta. Culmea ca prin europa darko joaca baschet si doar in opinia unora joaca alte sporturi in campionat

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      De coatele lui Zekovici si Valeika nu zici? Penalule.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    !
    Cata puerilitate, cata infantilitate..... Asesoft Oradea are cel mai cel lot din istoria baschetului universal.....si nu pot fi infranti decat cu ajutorul arbitrilor...... Cat despre Planinic .... este in nationala Croatiei tot pentru ca U plateste arbitrii.....voi suporteri de rezultat .......

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      eretic
      ...Care propovăduieşte sau susţine o erezie...hahahahahaha

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat, per ansamblu, dar extrem de norocos daca revedem finalul. In ultimul minut imi faceam mintal tot felul de scenarii optimiste cu dus cumva meciul in prelungiri si provocat eliminare a cel putin inca un adversar valoros de la Oradea. Recunosc ca nu m-am apropiat nici pe departe de realitate: Oradea la conducere, jucator bun cu aruncare necontestata dintr-o pozitie in care marcheaza frecvent, cu varianta de patrundere cu fault sau daca nu, posibilitatea de tras de timp. Nimic din toate acestea. Situatie asemanatoare la ultima faza cand ar fi putut sa duca cel putin meciul in prelungiri. Pe de alta parte modul in care a ajuns sa dea Peak cele 3 puncte... no comment, mai ales partea cu recuperarea ofensiva.

    Altfel, cam toti din actualii si viitori adversari ai Oradiei din aceasta editie de campionat ar trebui (desi cred ca sunt deja) sa fie constienti ca, sansa lor reala de victorie decisiva este legata in primul rand de ce avantaj pot acumula in repriza 1 pentru ca dupa aceea vor juca contra a 5 straini buni si a unei banci lungi. Iar in ceea ce priveste o foarte probabila finala a lui U cu Oradea, clujenii vor trebui sa joace la intentinsitate mare la nivel de 5 la 5 deci ar fi bine sa faca ceva in acest sens (ridicarea nivelului si implicarea jucatorului roman in joc). Tot meciul.

    Si dupa acest joc imi mentin parerile legate de jocul echipei, nu vreau sa intru in polemica cu cei care tot spun ca ai nostri nu se streseaza, ca joaca orice la maxim 70% din capacitate si alte cele. Din punctul asta de vedere chiar astept sa ajungem in fazele eliminatorii. Pentru ca nu as vrea sa vad cum o echipa este, aparent dominata 3/4 din joc si dupa aceea castiga aproape fluierand.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    erectie :)
    Ce Asesoft retardatule? Cine e de vina ca nu sunteti in stare sa castigati si voi un campionat cu milioane de euro buget! Cristescu deja e disperat! Daca nici cu Vujosevic nu reusiti sa ne bateti atunci.............:)))))))))))

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Nu ne-ati batut nici cu 8 straini o repriza intreaga.. du-te la somn ca traiesti in alta dimensiune.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      zolika
      Eu ma referam la campionat nu la meciul de azi! Nu noi suntem de vina ca voi nu puteti sa pastrati valorile (Watson, Barnette sau chiar Kariniauskas) si noi am naturalizat pe ei! Noi avem management, voi aveti pe cristescu si silvasan :))))))))))

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!