Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca dă piept cu finalista ediției precedente din Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.11.2022

U-BT Cluj-Napoca dă piept cu finalista ediției precedente din Eurocup

U-BT Cluj-Napoca țintește să obțină două victorii consecutive pentru prima oară în această stagiune din Eurocup. Ardelenii dau piept miercuri, de la ora 19:00, cu Frutti Extra Bursaspor, în deplasare.

Pentru campioana României va fi unul dintre cele mai dificile teste din grupa A a sezonului regulat al competiției. Bursaspor este finalista ediției precedente a competiției. Gruparea din Turcia a fost învinsă în ultimul act cu 80-67 de Virtus Bologna.

Parcursul din ediția precedentă din sezonul regulat n-a fost unul ideal pentru Bursa. Aceștia au terminat pe locul șapte și au intrat în play-off din postura de outsider. În ciuda acestui fapt, au reușit să producă o surpriză de proporții și au eliminat-o pe Partizan Belgrad în primul tur. Au urmat apoi victorii cu Cedevita Olimpija (85-83) și MoraBanc Andorra (85-68).

Această stagiune din Eurocup a început bine pentru Bursaspor. Elevii lui Dusan Alimpijevic au trei victorii și două înfrângeri. Cele două eșecuri au venit la un total de 10 puncte, în duelurile cu ratiopharm Ulm și Prometey.

Pe lângă victoria cu Cedevita Olimpija Ljubljana, care este lanterna roșie a competiției la acest moment, turcii au reușit două succese mari cu Joventut Badalona, una dintre favoritele la trofeu, respectiv JL Bourg, echipă ce avea un bilanț de 4-0 la acel moment. De altfel, aceste două formații nu au mai pierdut vreun meci în această competiție cu excepția celui cu Bursaspor.

Verzii au o istorie scurtă în lumea baschetului. Clubul a fost înființat în 2014 și a avut o ascensiune rapidă în eșaloanele campionatului din țara semilunii. În 2019, Bursaspor ajungea deja în Superliga Turciei și se află actualmente la al patrulea sezon. Unul dintre baschetbaliștii care au contribuit serios la promovare a fost Karlo Vragovic, actualmente jucător la Steaua București. O singură dată a reușit să prindă playoff-ul, chiar în stagiunea 2021-22, când drumul lor s-a oprit în prima rundă, în fața lui Fenerbahce.

În Eurocup, adversara de miercuri a lui U-BT se află la cea de-a treia participare. În sezonul 2020-21, Bursaspor nu a reușit să treacă de sezonul regulat, pe când un sezon mai târziu reușea să joace finala, după cum aminteam mai sus.

Onuralp Bitim este principala gură de foc a echipei care în acest sezon a reușit să o învingă și pe deținătoarea Euroligii, Anadolu Efes. Acesta are medii de 16.8 puncte, 3.8 recuperări și 4.5 pase decisive în cupele europene.

Alți cinci jucători au o medie de puncte de două cifre. Este vorba despre Derek Needham (13.8), Zach Auguste (13), Anthony Clemmons (12.8), David Dudzinski (11.8) și Yigitcan Saybir (10). Auguste este cel mai bun recuperator, cu o medie de 8.7, iar la pase decisive conduce Needham cu o medie de 4.8 assist-uri.

Partida dintre U-BT Cluj și Frutti Extra Bursaspor are loc miercuri, la ora 19:00 și poate fi urmărită în direct pe Prima Sport 2.

*foto: euroleaguebasketball.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!